Veszprémi Református Egyházmegye

Borzavári hittantábor június 19.

2017-08-15 08:37:19 / Szerkesztő

Borzavári nyári tábor

 

Hagyományőrző jelleggel idei évben is megrendezésre került a borzavári helyszínnel működő hittan tábor, amelyet nagy izgalommal vártunk. Június 19-én hétfőn érkezett meg kis csapatunk a táborba, s nagy lelkesedéssel tekintettünk az előttünk álló szép napokra. Az idő a tábor elejétől a végéig kiváló volt, a nagy melegben jól esett meghúzódni az erdő árnyas fái alatt.

 

 

Minden reggel 7 óra 30 perckor volt az ébresztő, utána az ízletes, házias ízeket idéző reggeli következett. Miután megreggelizett a csapat hittanfoglalkozás következett, két életkori csoportra osztva, külön a kisebbeknek és a nagyobbaknak. Utána ebédig egy kis szabad foglalkozás keretében beszélgethettünk, sétálhattunk vagy akár kártyázhattunk, ilyenkor lehetőségünk nyílt egymás mélyebb megismerésére. A közös ebéd elfogyasztása után 14 óráig csendes pihenőt tartottunk. A délutáni órákban változatos programokról gondoskodtak számunkra a táborvezetők: kézműves foglalkozás keretében ceruzatartót, asztaldíszt, levendulazsákot készítettünk, s a népi mesterségek megismerése kapcsán kenyeret, perecet, kürtöskalácsot sütöttünk. Egyik nap mi gyerekek főztük meg bográcsban a paprikás krumplit, amely mindhárom csapatnak olyan jól sikerült, hogy nem is lehetett egyértelműen győztest kikiáltani. Egész napos aktív tevékenykedés után farkaséhesen láttunk hozzá a vacsora elfogyasztásának, fürdés és fogmosás után a szobáinkba elvonulva beszélgettünk, s a friss levegőn hamar álomba merültünk.

A kialakított napirendet még az előzőknél is érdekesebb programok színesítették, mint például a kincskeresés, a bodzaszedés, az éjszakai túra, a pónilovaglás és a lovasszekerezés.

Mindnyájunk nevében elmondhatom, hogy ez a tábor igazán élménydús és programokban gazdag volt, és már a búcsúzás pillanatában megfogalmazódott bennünk, hogy alig várjuk, hogy újból együtt táborozhassunk.

 

Sütő Luca Borbála 5. a. osztályos tanuló