Vincze Imre Református Általános Iskola

Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

2016-06-20 08:08:58 / Beke Ferenc

Kirándulás Felvidékre

A természet és a múlt öröksége a Felvidéken

Idén harmadszor is sikeresen szerepelt a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskola, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Határtalanul! - Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" elnevezésű pályázatán. A program keretében iskolánk hetedik osztályos tanulóink öt napos kiránduláson vettek részt a Felvidéken. Diákjaink több történelmi városban ismerkedhettek meg a múltunkkal, híres történelmi szereplőinkkel, valamint a Magas-, illetve Alacsony-Tátra természeti gyöngyszemeit is megcsodálták. Célunk - a tanulmányi kirándulás során-, azon természeti- és kulturális értékek felkeresése volt, melyek az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek. Többek között a Martonházi-aragonitbarlangot, Vlkolinec skanzenjét, Lőcse és Bártfa belvárosát, Selmecbánya bányászati emlékeit is megtekinthettük.

Köszönetünket fejezzük ki többek között iskolánk tanulói nevében az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Kocs és Kömlőd Önkormányzatának, a Vincze Imre Alapítványnak, és a madari Édes Gergely Magyar Tannyelvű Alapiskolának, hogy lehetővé tették és támogatták a kirándulást. A gyerekek tartalmas, élményekben gazdag öt napot töltöttek az ország határain kívül, mely maradandó élmény volt mindannyiunk számára.

 

 

 

 

 

 

 


Galéria

határtalanul-logo-300x110.png IMG_0551 másolata.JPG IMG_0565 másolata.JPG IMG_0587 másolata.JPG IMG_0668 másolata.JPG IMG_0670 másolata.JPG IMG_0675 másolata.JPG IMG_0683 másolata.JPG IMG_0719 másolata.JPG SDC10812 másolata.JPG SDC10830 másolata.JPG SDC10831 másolata.JPG