Csákberényi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Húsvéti alakalmaink

Brunner Vilmos / 2018-03-29 10:40:34

Szeretettel várjuk ünnepi istentiszteleteinkre:


2018.03.30-án 18 órakor Nagypénteki istentisztelet. /gyülekezeti házban/


2018.04.01-én 9.30 órakor Húsvét vasárnapi istentisztelet legátus szolgálatával és úrvacsora osztással. /templomban/


2018.04.02-án 9.30 órakor Húsvét hétfői istentisztelet. /templomban/

 

tovább

Virágvasárnapi túra

Brunner Vilmos / 2018-03-23 07:36:50

 

MEGHÍVÓ

 

2018. március 25.-én vasárnap délután „Virágvasárnapi" gyalogtúrát szervezünk.

 

Jó idő esetén 14 órakor gyülekező a Szikszai János Református Gyülekezeti ház előtt.

 

Úti cél: Géza pihenő

A túra időtartama kb. 3 óra kb. 10-12 km

Enni- innivalót mindenki igénye szerint hozzon magával.

Esős idő esetén a túra elmarad.

Szervezők


tovább

Böjti tanácsok

Brunner Vilmos / 2018-02-18 17:18:56

Hogyan böjtöljön egy református keresztyén ember? A Biblia tanítása szerint. Vagyis tudjon lemondani valamiről annak érdekében, hogy Istenhez közel kerüljön.

 

A tovább után  néhány ötlet, tanács a gyakorlati megvalósításhoz.

 

tovább

Reformáció 500 után 2

Brunner Vilmos / 2017-11-04 07:17:52

„A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által." (Róma 10,17)


Sola Fide - EGYEDÜL HIT ÁLTAL: Istennel hit által lehetünk kapcsolatban. Az érzékszerveinkkel (LÁTÁS, SZAGLÁS, HALLÁS, ÍZLELÉS, TAPINTÁS) nem lehet érzékelni Isten jelenlétét. Isten a hit „érzékszervében" olyat adott, ami Tőle jön: „A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által." (Róma 10,17)  Isten beszélő Isten, van üzenete, mondanivalója az ember számára. A hit tehát teljesen az Istenre való hagyatkozást jelenti. A hit Isten ajándéka az embernek.   - Igen, a Megváltó Krisztusba vetett hit elég az élethez és az örök életre! (Pótor László)

 

tovább

Reformáció 500 után

Brunner Vilmos / 2017-11-01 08:02:44

„Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk." (ApCsel. 4,12)


Solus Christus - EGYEDÜL KRISZTUS: Jézus út, mert csak rajta keresztül lehet bemenni az Isten Országába. Nincs más út! Sem az önmegváltás, sem a jóga. A jóga szó jelentése: egyesítés, egyesülés. Célja, hogy az ember testét és energiáit uralva teljes fizikai egyensúlyt teremtsen, ily módon megszerezze a lélek teljes nyugalmát, és egyesüljön az istenivel: a hinduizmus személytelen, egyetemes abszolútumával. Ez a „megvilágosodás", melynek eszköze a jóga holisztikus (testet, szellemet, lelket egyesítő) gyakorlatsorozata. A jóga a hinduizmusban gyökerező spiritualitás felé vezet. Legfőbb veszélye, hogy a Szentháromság Istentől elszakadva - más ezoterikus és okkult tevékenységekhez hasonlóan - olyan spirituális világra nyit kaput, ahol nincs védelem a valóságosan létező gonosz szellemi erők ellen.

 

Jézus elég. Miért? Mert „nincsen üdvösség senki másban, (csak Jézus Krisztusban) mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, (csak Jézus Krisztus) amely által üdvözülhetnénk." (Ap. Csel. 4,12. ) (Pótor László)

 


tovább

REFORMÁCIÓ 500

Brunner Vilmos / 2017-10-24 16:44:09

Reformáció 500 ünnepi istentisztelet

 

2017. október 29-én délelőtt 9.30 órakor

 

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a vasárnap délelőtti ünnepi istentiszteletünkre a csákberényi református templomba, amelyen hálát adunk az 500 évvel ezelőtt elkezdődött reformációért!

tovább

Virágvasárnapi kirándulás

Brunner Vilmos / 2017-04-06 15:04:32

MEGHÍVÓ

 

Virágvasárnap 2017. április 9-én 15 órakor szeretettel várunk mindenkit egy kirándulásra a Panoráma tanösvényre.


Gyülekező és indulás a Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti múzeumnál lenne. Túra ideje 1,5-2 óra. Enni-innivalót mindenki hozzon magával igénye szerint.

tovább

A Függetlenség napja

Brunner Vilmos / 2016-06-07 08:03:51

A Függetlenség napja Csákberényben

Családi nap

 

2016. június negyedike Csákberényben is a függetlenség napja volt. Mi függetlenítettük magunkat az időjárástól. Átvágtunk záporon, zivataron, sárlavinán és sok-sok kishitű jóslaton, miszerint elmos bennünket az eső. De nem! Brunner Vilmos nagytiszteletű úr és neje Brunnerné Nemes Gyöngyi hitben járva és nem látásban, sűrűn biztattak minden aggódó érdeklődőt, hogy „igen, megtartjuk a családi és gyermeknapot! Nem, nem lesz eső... hogy ott esik? Nem baj, itt is, de gyertek, addigra ki fog süni a Nap!" És valóban így lett. Tiszteletteljes örömmel fogadtuk el a készséges meghívást és teljes szakmabéli igyekezettel vettünk részt a csodálatos alkalmon.

Orondpusztán rendezték meg ezt a kellemes délutánt a helyi erők. Vécsei László kiváló házigazdának bizonyult és egész családjával együtt csak a kis vendégek és szüleik kedvét kereste. Csodálatos kiszolgálásban volt részünk. Ízletes helyi különlegességgel, a messze földön híres füstölt sajttal ízesített tejfölös lángos és a csodálatos gulyásleves zamata még most is a számban van. A gyerekek egy óriási pajtában berendezett kalandpályán igyekeztek a kalóriát és a szuszt kirázni magukból. A padozatot 40-50 cm vastag friss szalma szigetelte és tette abszolút biztonságossá. Hinta, kötélpálya, és ugráló vár szalmából... Na, ezt koppintsa le valaki. Az udvaron pedig állatsimogató, ahol békés beletörődéssel fogadták a lelkendezést, lovat, kecskék, birkák, kos, disznó, csacsi (!) és egy tekintélyes komondor is, aki Colombo hadnagy kutyáját megszégyenítő higgadtsággal szemlélte a kivételes tömeget.

A gyerekeknek sok versenyt, és bemutatót rendeztek. Jelen volt a megyei Vöröskereszt is, önkéntes fiatalok mutatták be az ifjúságnak a betegellátás kellékeit és egy-két érdekes tesztet is kitölthettek, ami az elsősegélynyújtásban való jártasságot erősítette meg és a Vöröskereszt múltjába és működésébe engedett bepillantást nyerni. Ezen kívül, megjelentek a hagyományos játékok is: lángos evés spárgáról, csoki-evés és kibontás evőeszközzel, arcfestés, lufi hajtogatás és sok más szabadtéri játék, amit egyénileg vagy csoportosan játszhattak a gyerekek.

Összességében, csodálatos nap volt ez, amely megmutatta az egyház másik arcát. Azt az arcot, ami a családi egység megtartó erejét, a gyermeket, mit a jövő letéteményesét és a hitben járó közösség befogadó, elfogadó agapé szeretettel ápoló törekvéseiben látja és tudja elképzelni fejlődés útját.

 

„Higgy az Úr Jézus Krisztusban, s üdvözülsz, mind te, mint a te házad népe!"

(ApCsel 16:31)                                                  Szerző:Bánátiné Saci



tovább

Gyermek délután 2016

Brunner Vilmos / 2016-05-29 20:27:22

Szeretettel hívunk egy vidám gyermekdélutánra


2016. június 4-én szombat


Gyülekezés a református templom udvarán 14 órakor, ahonnan kerékpárral, vagy sétálva csapatokban megyünk ki AZ ORONDI TANYÁRA, ahol programok várnak benneteket.

Útközben állomásokon kell ügyességeteket bebizonyítani.

 

Hozd el a családodat is!


tovább

Ökumneikus Imahét

Brunner Vilmos / 2016-01-21 11:52:52

Meghívó


Ezúton is meghívjuk a csákberényi keresztyén testvéreinket az Ökumenikus Imahétre. Az Imahét alkalmai 2016-ben Csákberényben a következő időpontokban lesznek:

 

-2016. Január 27-én szerdán 18 órakor a református templomban

-2016. Január 28-án csütörtökön 18 órakor a katolikus templomban

 

Szerdán a református gyülekezeti házban az istentisztelet után a református és katolikus gyülekezet tagjait egyaránt szeretettel hívjuk és várjuk szeretetvendégségre, hogy testvéri közösségünk az imádságon túl a személyes találkozás és beszélgetés által is tovább erősödjön.

tovább