Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

"Hazatérés" - Beszámoló a magyaralmási református gyülekezet napközis táboráról

Polgár Tibor / 2017-07-14 10:26:37

 

 

Teológiai tanulmányaim miatt a múlt évben nem volt alkalmam részt venni gyülekezetünk gyerekhetén. Ezért elhatároztam, hogy ha az Úr is akarja, akkor megpróbálom a vizsgaidőszakomat úgy összeállítani, hogy itt tudjak lenni. És hála Istennek sikerült ezt megvalósítani...

 

Hétfőn délután szent izgalommal beszélgettünk Nagytiszteletű asszonnyal és Tiszteletes úrral, hogy vajon hány gyermek jön, milyen idő lesz a héten, hogyan áld meg bennünket az Úr. Így visszatekintve azt mondhatom: mindennél jobban áldottak voltunk. Közel 60 gyerek fordult meg az egy hét alatt, az időnk remek volt, és Isten nem fukarkodott áldásaival. A gyermekek mosolya, a sok kacagás, a közös éneklés, a tanítások és beszélgetések a hét végére azt erősítették bennem, hogy "Igen! Hazaértem! Itthon vagyok ITTHON!" Hiszem, hogy nem csupán a gyermekeknek adott nagyon sokat ez a tábor: nekünk felnőtteknek, segítőknek, akik együtt voltunk. Együtt örvendeztünk a sorversenyeknél, együtt játszottunk a gyerekekkel. Hiszem, hogy erősítette közösségünket ez a tábor, és közelebb hozott bennünket egymáshoz az Úr!

tovább

Önkéntes nap - Don Bosco Iskolaház 2017. május 13.

Polgár Tibor / 2017-06-11 17:40:34

 

tovább

Meghívó konfirmáltak találkozójára

Polgár Tibor / 2017-06-03 06:38:19

 

tovább

Anyák napi meghívó

Polgár Tibor / 2017-04-29 15:49:21

 

tovább

Húsvéti köszöntő, ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2017-04-09 07:04:12

 

 

tovább

Egy huszadik századi krónikás ének Gulyás Lajosról, a levéli lelkészről, az ötvenhatos mártírról

Polgár Tibor / 2017-03-08 19:22:20

 

„Az embert az az egy valami érdekli, hogy élünk és meghalunk, s hogy mivégre élünk?” (Karácsony Sándor)

 

2017. február 23-án a magyaralmási református gyülekezetben sor került Debreczeni Tibor (Csokonai- díjas, rendező- tanár) és Gáll Károly (református lelkész, egykori tanítvány) előadásában az „Egy huszadik századi krónikás ének Gulyás Lajosról, a levéli lelkészről, az ötvenhatos mártírról” szóló dokumentum oratóriumának bemutatására. Debreczeni Tibor (89 éves) korát meghazudtoló vitalitással, szellemi és lelki frissességgel éli mindennapjait feleségével. A megrendezésre került darabot misszióként végzik Gáll Károly tiszteletes úrral, fontos számukra, hogy magunkénak tudjuk Gulyás Lajos történetét.

 

 

A mű a fenti idézettel kezdődött, s kereste kimondatlanul is a választ az egész darab folyamán életünk egyik legjelentősebb kérdésére, hogy „mivégre vagyunk”. Gulyás Lajos levéli református lelkész kálváriájával példa lehet a számunkra ennek a kérdésnek a megválaszolásában. Egyházunkban sajnos nem annyira ismert az ő élete, pedig krisztusi lelkülete ma is mély üzenetet, értéket hordoz, melyeket hajlamosak vagyunk nem figyelembe venni, mint például az őszinte felebaráti szeretet, a békességre való törekvés, merni megszólalni, nem felszólalni, kiállva az igazság és az evangélium mellett.

tovább

Meghívó

Polgár Tibor / 2017-02-07 04:04:09

 

tovább