Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Gyermek-istentisztelet 2021. január 24.

Polgár Tibor / 2021-02-05 20:14:05

 

Jó reggelt Gyerekek! Áldás, békesség!

 

Emlékeztek még arra, hogy erre a köszönésre mit szoktatok, szoktunk válaszolni? Istené a dicsőség! Köszönjetek így otthon ma egymásnak, hisz ahogy Tibi bácsi szokta mondani a legkisebb, de legfontosabb gyülekezetünk a családunk! Ha nem is tudunk az igazi nagy gyülekezettel találkozni ma a templomban, azért ez a családi, pici gyülekezet is otthon sok erőt, örömöt ad nekünk. Jó együtt lenni!

 

Kezdjétek a mai napot egy közös családi imával!

 

Megköszönheted apát, anyát, ha van testvéred, akkor a tesódat. Megköszönheted, ha van nagyikád, nagyapód! Megköszönheted, ha van kis állatkád, kutyusod, kiscicád. Megköszönheted, ha beteg voltál, de már jól vagy, mert meggyógyultál, vagy ha beteg vagy épp most, hogy az Úr ott van veled!

 

Dicsérheted Istent, mert jó hozzánk, vigyáz ránk! Adott nekünk otthont, meleget, hogy ne fázzunk. Ételt, hogy ne éhezzünk. Kérheted őt, hogy ha bajban vagy, segítsen, vagy valakinek szüksége van valamire, hogy Isten adja meg neki!

 

Dicsérhetjük őt énekekkel is! Énekeld el az Úrnak a kedvenc hittanos éneked!

 

Én ma ezt énekelem:

Jó hozzám az Úr, jó hozzám az Úr, elküldte értem szent Fiát, jó hozzám az Úr!

Itt meghallgathatod, de már sokszor énekeltük az oviban is, a suliban is!

 

https://www.csodaklikk.com/index.php?p=content&data=4h43BMBi

 

Ha nagyon hiányzik a templom, a mi kis gyerek-istentiszteleti alkalmunk, építs kockából templomot vagy rajzold le, és imádkozz te is azért, hogy mihamarabb találkozhassunk!

 

Ma arról fogunk tanulni, hogy Jézus nagyon sokszor magához hívta az embereket. Igaziból nem is kellett őket hívni, mert jöttek maguktól. Jézussal nagyon jó volt együtt lenni! Nem csak azért, mert meggyógyította a betegeket, és az nagyon izgalmas volt, amikor egy béna felugrott, vagy egy vak újra látott, hanem azért, mert beszélgetett velük. És amikor vele beszélgettek, az mindennél jobb volt, mert az ő beszéde maga volt az élet! Olyan dolgokat tanított nekik, amiket csak Isten Fia tudott nekik megtanítani. Például, hogy kik a boldogok, mi is az igazi kincs, vagy hogy hogyan imádkozzanak. És meg is tanította őket imádkozni! Képzeljétek, ti is azt az imádságot szoktátok mondani, amikor a Mi Atyánk, ki vagy a mennyekbent mondjátok, amit Jézus maga tanított meg az embereknek! Jézus szavaival imádkozunk olyankor!

 

Ugye milyen csoda ez? Jézus kétezer éve járt itt a földön, és ez az imádság azóta itt van velünk, itt él a szívünkben, itt van a szánkban. Itt van vele együtt Jézus is velünk!

 

De nem csak tanította őket erre, hanem példát is mutatott nekik! Nézzétek meg ezt a kis képes tanítást a Csodaklikk oldaláról a képek segítségével, oldalt a nyíllal tudtok lapozni! Kérjétek meg anyát, apát vagy tesót, hogy olvassa fel nektek a kis olvasnivaló részeket!

 

https://www.csodaklikk.com/index.php?p=content...

 

Látjátok, milyen jó is Jézus közelében lenni? Mindig éri meglepetés azt, aki hozzá megy, vele van, őt hallgatja, hozzá imádkozik!

 

Ilyen vasárnapot kívánok nektek is! Legyen tele a szívetek Jézussal! Ha van kedvetek velem kézműveskedni, akkor itt olvashattok pár ötletet: Ha néha elfelejtesz imádkozni valakiért, akkor jól jöhet ez a kis ötlet:

 

rajzold le az egymás mellé tett kezeidet egy lapra így:

 

https://hu.pinterest.com/pin/457889487104446188/

 

Írd rá vagy rajzold rá a legfontosabb kéréseidet az ujjakra, így ha imádkozol, akkor erről eszedbe jut. Például a nagyujj lehet apa, a mutatóujj anya, stb.

 

Vagy a hüvelykujj a család, a mutató a suli, stb.

 

https://hu.pinterest.com/pin/844493653671493/

 

Vagy így is lehet:

 

https://hu.pinterest.com/pin/844493653671493/

 

Köszönöm, ha velem tartottál!

 

Legyen áldott a vasárnapotok!

 

Edit néni

tovább

Istentisztelet 2021. január 31-én

Polgár Tibor / 2021-02-05 12:53:01

 

Kedves Testvéreink!


Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

 

a következő képre kattintva:


tovább

Istentisztelet 2021. január 24-én

Polgár Tibor / 2021-01-25 05:32:36

 

Kedves Testvéreink!


Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

 

a következő képre kattintva:

 

tovább

Gyermek-istentisztelet 2021. január 17.

Polgár Tibor / 2021-01-21 13:28:37

 

Áldás, békesség! Kedves Gyerekek!

 

Remélem, ma is velem tartotok a Biblia korába, és van kedvetek megismerni Jézus életéből egy történetet! Ne feledjétek, a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített -mondja a 2 Timóteus 3:16-17. Szóval tartsatok velem, és fogadjátok be Isten Igéjét a szívetekbe! Jó nekünk, hasznos nekünk, ha olvassuk, ha hallgatjuk, ha szívünkben forgatjuk Isten beszédét! :)

 

Tanultunk egy dalt már korábban, énekeld együtt ezekkel az aranyos kis gyerekekkel!

 

 

 

Most nézzétek meg ezt a kis videót Jézus megkeresztelkedéséről!

 

 

 

Közöttetek is vannak már gyerekek, akiket egész kicsi korukban, vagy éppen iskolás korukban kereszteltek meg. Vannak, akik pedig felnőtt korukban döntenek úgy, hogy Isten szeretett Fiát beengedik a szívükbe. Itt a filmben úgy mondta a mesélő, hogy az emberek bemerítkeztek, hiszen a Jordán az egy folyó, és ott belemerültek az emberek a vízbe, mi pedig a templomban szoktuk ugyanazt megcselekedni, csak úgy, hogy tiszteletes bácsi a gyerekek vagy felnőttek fejére önt egy kis vizet.

 

De vajon miért csináljuk ezt? Mit is fejezünk ki ezzel? Tudjátok, az emberek azért mentek ki a Jordánhoz, mert ott tanította őket egy különleges ember. Keresztelő Jánosnak hívták, és nagyon más volt, nagyon különleges. Nemcsak azért, mert hosszú volt a haja, hisz születésétől fogva nem vágatta le, vagy mert teveszőr ruhát hordott, ami azért nem valami puha anyag, nem is azért, mert fantasztikus főzőiskolát indított volna ott a Jordánnál, hisz mást se evett csak sáskát, meg mézet, hanem azért, mert olyan dolgokat mondott az embereknek, ami igaz volt. Ő látta, ismerte az emberek szívét, főleg azt, hogy nem tudnak jó emberek lenni, nem tudnak Istennek tetsző életet élni. Folyton valahogy rosszat teszünk. Rossz döntéseket hozunk. Ártunk másoknak. Pedig látjuk, érezzük, hogy ez rossz. És János az embereknek olyan tanácsokat adott, amik segítettek nekik. Tanácsot adott a katonáknak, a vámszedőknek, mindenkinek. Már kezdték azt hinni, hogy ő a megígért megváltó. De nem, ő meg is mondta nekik, hogy ő bizony nem a megváltó. A Megváltó nála sokkal-sokkal jobb lesz, és igazi változást fog hozni, nem csak jó tanácsokat adni.

 

Egy nap meg is jelent Jézus a Jordánnál. János meg is mondta mindenkinek, hogy na látjátok, Ő az, Ő a Megváltó. Ő fogja a világot megváltani a bűneiből. Ő meg fog változtatni mindent. Jézus odament Jánoshoz, és arra kérte őt, keresztelje meg őt is, mint a többi embert, akik azért keresztelkedtek meg, mert belátták, hogy nem tudnak jók lenni, mert bűnös dolgokat tesznek. A vízzel keresztelés azt jelképezte, hogy megmosakodnak azokból a rossz dolgokból, amiket csináltak, lemossák magukról.

 

De akkor miért akar Jézus is megkeresztelkedni? Azért, mert Isten Fia volt, Aki magára vette a világ bűnét. Odaszánta az Ő életét értünk. És amikor megtette, akkor megnyílt az ég, és megszólalt az Atya Isten: Ez az én szeretett Fiam, Akiben gyönyörködöm.

 

Isten gyönyörködik bennünk is, ha az életünket odaszánjuk Neki. Én nem tudom, te érzed-e már, hogy egyedül nem megy. Hogy egyedül annyi mindenkit megbántunk, annyi sok mindent elrontunk, sok rossz dolgot gondol a fejünk, sok rossz indulat van a szívünkben. Nem tudom, te érzed-e már, hogy nem lehet visszacsinálni a dolgokat, amiket elhibáztunk.

 

Ha igen, van egy jó hírem a számodra! Nem vagy egyedül! Van egy barátunk, Jézus, Aki magára vállalta mindazoknak a dolgoknak a büntetését, amiket felsoroltam. Van egy barátunk, Jézus, Aki igazi változást tud hozni. Van egy ember, Isten Fia, Akihez te is tartozhatsz, te is megkeresztelkedhetsz, átadhatod Neki a bűneidet, sérelmeidet, fájdalmaidat.

 

Ma is megszólíthatod, ott áll a szíved ajtaja előtt!

 

Imádkozzunk! Drága Jézus, köszönöm, hogy Isten Fiaként lehajolsz értem, szeretsz engem, megtisztítod a szívem, köszönöm, hogy Hozzád tartozhatok! Ámen

 

Kézműves: Készítsetek galambot legyezőhajtással!

 

https://hu.pinterest.com/pin/31666003613421665/

 

Edit néni

tovább

Istentisztelet 2021. január 17-én

Polgár Tibor / 2021-01-19 06:20:10

 

Kedves Testvéreink!


Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:


tovább

Gyermek-istentisztelet 2021. január 10.

Polgár Tibor / 2021-01-15 16:03:56

 

Kedves Gyerekek!

 

Énekeljetek velem egy éneket! Ez volt nekem is a kedvencem, amikor kicsi voltam!

 

 

Ugye, milyen jó, hogy ma is felébredtünk? Ugyan elolvadt a tegnapi hó, de milyen jó, hogy nagyot hógolyózhattatok! Csuda édesek voltatok, ahogy hemperegtetek, sikoltoztatok örömötökben! Mennyei Atyánk is boldog volt, hogy látta a ti örömötöket! A mai napon Jézus pici korából hoztam nektek egy történetet!

 

Amikor Jézus nyolc napos lett, elvitték őt szülei a templomba, és a Jézus nevet adták neki, ahogy az angyal nevezte őt, amikor Józseffel beszélt. Tudjátok, a szüleitek adták nektek is a ti neveteket. Kérdezzétek meg anyát, apát, mit jelent a nevetek! Az enyém, az Edit azt jelenti vagyon, harc, örökség, öröklött birtok. Egy kicsit igaz is rám mindegyik. Jézus neve azt jelentette, hogy SZABADÍTÓ, a MEGVÁLTÓ. És minden betűje igaz volt Jézusra! Ő azért jött, hogy megszabadítson minket bűneinkből. Körül is metélték, ami egy szertartás volt, hogy azzal is kifejezzék, Istenhez tartozik, Neki szentelik. Bemutatták őt Istennek.

 

Volt ott egy öreg bácsi, Simeonnak hívták, nagyon istenfélő életet élt, egy igaz ember volt, aki sokat beszélgetett Istennel, olyannyira, hogy Isten egy csodálatos dolgot mondott neki: Nem halsz meg addig, amíg meg nem látod az Úr Krisztusát, a Megváltót, akire már nagyon-nagyon régen vártak az emberek. Ti ezt lehet, hogy nem értitek teljesen, de ahhoz tudnám hasonlítani, hogy apukátok, akit nagyon szerettek, elutazik, de nagyon sok időre, és szinte már alig emlékeztek az arcára, de akkor egyszer csak jön egy üzenet, hogy hamarosan megérkezik. Gondolhatjátok, Simeon már nagyon öreg volt, nagyon sokat várt Jézus érkezésére, és akkor egyszer csak ott volt előtte, a kis Jézust karjába vette, és áldotta az Istent! Csak egy baba volt még a Szabadító, de Simeon tudta, hogy Őt várta, Ő lesz az, aki megszabadítja a világot bűneiből! Ó hányan lettek volna szívesen Simeon helyében! De sok próféta szerette volna Őt érinteni, Őt látni, de Simeonnak adta Isten ezt a nagy élményt! Simeon azt is tudta, hogy ez a kisbaba, ha megnő, nagyon nagy áldozatot fog hozni, életét adja majd értünk. El is mondta ezt Máriának, és Mária sokat gondolkodott ezen.

 

Volt ott egy asszony is, Annának hívták, egy profétanő volt, ami azt jelenti, hogy Isten sokszor megmutatta neki, mi fog történni a jövőben, vele küldött a népének üzeneteket. Sajnos fiatal korában meghalt a férje, és egyedül volt, de a szomorkodás helyett szolgált Istennek. Már 84 éve özvegy volt, de ezt az időt az Úrral töltötte: a templomba ment, imádkozott és böjtölt éjjel-nappal. Képzeljétek, amikor meglátta ő is a kis Jézust, hálát adott Istennek, és elmondta a jó hírt a többi embernek, akik már nagyon várták Jézus megszületését.

 

Ez a két öreg ember, Simeon és Anna nagyon boldog volt, hogy Isten Fiát láthatták, mert tudták, hogy beteljesedtek Isten ígéretei! Remélem, hogy közöttetek is vannak olyanok, mint Simeon, aki nagyon szeretett beszélgetni Istennel, aki igaz szívű ember volt, mert gyerekek is lehetnek ilyenek. A Szentlélek áldása van az ilyen időseken és fiatalokon, gyerekeken. És bizony, csodás dolgok történnek az ilyen emberekkel! És remélem, te is olyan leszel mint Anna, aki nem tartotta titokban, hogy látta a kis Jézust, hanem elmondta a jó hírt másoknak is! Mert tudjátok, ez a mi feladatunk is!

 

Imádkozzunk!

 

Köszönjük mennyei Atyánk, hogy elküldted Jézust! Köszönjük, hogy láthatjuk, hogy beteljesednek a Te ígéreteid! Szeretnénk mi is sokat lenni a Te templomodban, mint Simeon és Anna, ahol találkozhattak Veled. Segíts, hogy vége legyen ennek a vírusos időszaknak, hogy újra mehessünk mi is! Ámen

 

Képeken is megnézhetitek a történetet! Készíthettek templomot borítékból, amelybe beletehetitek a szereplőket és ti magatokat is, ha szerettek jönni gyerek-istentiszteletre! :)

 

https://hu.pinterest.com/pin/22518066863948450/

 

Vagy WC papír gurigára ragasztva a képeket, íme az agg Simeon és Anna!

 

https://hu.pinterest.com/pin/166140673736591273/

 

Áldott vasárnapot kívánok nektek!

 

Edit néni

 

A képek forrása: Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza oldala

tovább

Istentisztelet 2021. január 10-én

Polgár Tibor / 2021-01-14 05:55:03

 

Kedves Testvéreink!

 

Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

tovább

Istentisztelet 2021. január 3-án

Polgár Tibor / 2021-01-09 07:33:54

 

Kedves Testvéreink!


Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

tovább

Istentisztelet 2020. december 31-én és 2021. január 1-én a magyaralmási református gyülekezetben

Polgár Tibor / 2021-01-07 20:51:04

 

Kedves Testvéreink!

 

Óévzáró istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

 

 

Újévi istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

tovább

Istentisztelet 2020. december 27-én a magyaralmási református gyülekezetben

Polgár Tibor / 2021-01-07 05:49:39

 

Kedves Testvéreink!

 

Istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

tovább