Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Juhász Gyula: Karácsony felé - zenés feldolgozás

Polgár Tibor / 2020-12-31 05:03:34

 

A felvétel megtekinthető a következő képre kattintva:

 

 

Énekelnek: Szentes Ágnes és Káplár Gyula.

 

A felvételt Szarvas Huba készítette.

 

Köszönjük!

tovább

Karácsonyi istentiszteletek

Polgár Tibor / 2020-12-30 07:19:46

 

Karácsony esti istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

 

Karácsony ünnep első napi istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

 

Karácsony ünnep második napi istentiszteletünk felvétele megtekinthető

a következő képre kattintva:

 

tovább

Pantomim az ifisek előadásában

Polgár Tibor / 2020-12-29 06:38:57

 

A felvétel megtekinthető a következő képre kattintva:

 

 

Köszönjük az ifisek szolgálatát!

tovább

„Szeretlek benneteket - ezt mondja az Úr.” (Malakiás könyve 1,2) - A Magyaralmási Református Egyházközség karácsonyi körlevele

Polgár Tibor / 2020-12-22 06:07:04

 

Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

 

Az élő Isten, Akinek mindent köszönhetünk, ebben az ószövetségi próféciában biztosít minket arról, hogy szeret minket. Mindig is szeretett! Nagyon szép és bátorító ez az Ige, ha viszont megnézzük Igénk folytatását, a következő versben azt olvashatjuk, hogy Isten népe megkérdezi: Miből láthatjuk, hogy szeretsz minket? Abban az időben az élet nem volt könnyű, az emberek szívében többnyire közömbösség vagy neheztelés volt Istennel szemben. Az emberek megszegték a mózesi törvényeket és a hitük megerőtlenedett. Malakiás könyvében az első prófécia így szól: Isten szeret benneteket, viszonozzátok Isten szeretetét és ne kérdőjelezzétek meg az Ő kijelentését! Testvéreink! Vannak olyan idők, amikor Isten népéhez hasonlóan mi sem értjük pontosan az Úr útjait. A jelenlegi helyzetünkben is, amikor a körülmények mostohábbnak és nehezebbnek tűnnek, mint amire számítottunk, bizony előfordul, hogy mi is elbizonytalanodunk. De gondoljunk csak a karácsonyi történetre! Mária és József útjára, mikor a szülés előtti napokban nagy utat tesznek meg a népszámlálás miatt. Milyen nehéz lehetett, hogy József a szülővárosába megy haza, mégsem akadt hely számukra sehol. Sem a rokonok, sem a barátok otthonaiban, de még a vendégfogadóban sem, csak egy barlangistállóban volt számukra hely. Teljesen kiszolgáltatott helyzet, mégis ezekben az eseményekben ott ragyog az Isten dicsősége és az Ő ígéreteinek beteljesedése. Valóban, mint felkelő fény a magasságból, meglátogatja Isten szeretete a sötét világot, belehasít, beleszól a történelem eseményeibe az ígéreteit teljesítő irgalmas Isten. Akinek üdvakarata a nehéz időkben is halad előre a beteljesedés felé ezeken az eseményeken keresztül. Sőt még akkor is, amikor Egyiptomba kell menekülniük az újszülött Jézussal, Isten megtartó kegyelme, a gondviselés ott van a karácsonyi történetben, ahogy most a mi életünkben is, még akkor is, ha a koronavírus miatti járványhelyzet úgy tűnik, beárnyékolja az ünnepségünket és az örömteli találkozásainkat. Testvéreink! Isten nem változott meg, ma is szeretetével jön felénk, még ha nem is értjük pontosan mindazt, ami most történik velünk és körülöttünk a világban. Annak idején, mikor ez a malakiási Ige elhangzott, akkor sem értette Isten népe, ezért kérdezik az Urat: Miből láthatjuk, hogy szeretsz minket? Isten pedig válaszol: Én kiválasztottalak téged -ezt mondja az Úr. Az enyém vagy, veled vagyok, ne félj hát! Én vagyok Istened! Nincs ennél nagyobb vigasztalás és ok az ünneplésre. Testvéreink, velünk az Isten! Ő nem változott meg, bárhogy alakulnak is a dolgaink, Ő hűséges marad. Ezt soha ne feledjük!

 

Gondoljunk csak bele, mi minden történt gyülekezetünk rövid, néhány évszázados története során, voltak járványok és betegségek, gyász, fájdalom, verejték, vér és háborúk fegyverropogása, menekülés és visszatérés és mi mégis itt vagyunk Isten megtartó kegyelméből. Sőt őszintén reméljük, hogy az unokáink is ebben a templomban fogják majd az Urat dicsőíteni szabadításáért, és ők is itt kérik majd gyermekeik életére és házasságkötésükre Isten áldását. Reméljük, ők is itt találnak majd vigasztalást gyászukban és itt tesznek vallást ők is, gyermekeik is majd a Krisztusba vetett hitükről, és itt élik át könnyes szemmel Isten sebeket bekötöző jelenlétét és mindig megbocsátani tudó szeretetét az úrvacsorai közösségben ünnepeinken, mikor megteríttetik az Úr asztala. Reméljük, ők is átélhetik majd, amit mi is oly sokszor átélhettünk itt Magyaralmáson Isten hajlékában, hogy valóban velünk az Isten, Aki Jézus Krisztusban megmutatta, mennyire szeret minket! A pásztoroknak hirdetett karácsonyi evangélium ma talán aktuálisabb mint valaha: Ti azonban ne féljetek! Ne féljetek, örüljetek, mert hirdetek nektek nagy örömet, Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.

tovább

Várj, ember szíve készen...

Polgár Tibor / 2020-12-14 19:17:06

 

tovább

Advent harmadik vasárnapi istentisztelet

Polgár Tibor / 2020-12-13 13:22:18


Kedves Testvéreink!

 

A járványhelyzetre való tekintettel istentiszteletünket az egyházközség közösségi oldalán közvetítettük vasárnap délelőtt 11 órától.

 

Advent harmadik vasárnapi istentiszteletünk felvétele megtekinthető a következő képre kattintva:

 

tovább

Advent második vasárnapi istentisztelet

Polgár Tibor / 2020-12-09 18:09:38


Kedves Testvéreink!


A járványhelyzetre való tekintettel istentiszteletünket az egyházközség közösségi oldalán közvetítettük vasárnap délelőtt 11 órától.


Advent második vasárnapi istentiszteletünk felvétele megtekinthető a következő képre kattintva:


tovább

Óvodai hittan 2020. december 2.

Polgár Tibor / 2020-12-02 18:34:43

 

Áldás, békesség Gyerekek!

 

Énekeljünk: Csodaklikk

 

Emlékeztek még arra a kis dalra, amit a legutóbbi hittan-levelemben küldtem nektek?

 

Énekeljétek el velem újra:

 

1. Karácsonyi harangok vígan harangozzatok karácsony napján!

2. Azért jött, hogy megmentsen, bűneimet elvegye, úgy szeretett!

3. Hadd tudják meg mindenütt, Jézus Krisztus földre jött, megszületett.

 

Tanuljunk meg Adventre egy gyertyás mondókát is, minden gyertyagyújtásnál mondhatjátok vagy énekelhetitek a szüleitekkel:

 

Ég a gyertya, ég, el ne aludjék, a szívünkben a szeretet ki ne aludjék!

 

Advent második vasárnapja közeledik felénk!

Készüljünk Jézus születésének ünnepére!

 

Énekeljük:

 

 

A kis Jézus születése olyan fontos esemény volt, hogy egy fényes csillag is feltűnt az égen, hogy megmutassa születésének a helyét a napkeleti bölcseknek, akik imádni indultak el őt a messze Napkeletről. Drága ajándékokat is hoztak neki, a világ kis királyának: aranyat, tömjént, mirhát!

 

Te is lehetsz Csillag! Vezess másokat Jézushoz!

 

Te is lehetsz ajándék! Ők aranyat adtak Jézusnak, te add a szívedet neki!

 

Nézzétek meg a mai történetet a Betlehemi csillagról!

 

 

Feldolgozás, játék ötlet:

Készítsetek krumplinyomdát, csillag alakút! Készítsétek el a betlehemi égboltot, nyomdázzatok tele egy csomagoló papírt krumplinyomdával!

 

Készítsetek csillag alakú karácsonyfadíszt:

 

https://hu.pinterest.com/pin/380061656033031616/

 

Imádkozzunk! Köszönjük Istenünk, hogy a csillagok is a te teremtményeid, és hogy a napkeleti bölcseket elvezetted a kis Jézushoz! Minket is te vezess életünk minden napján! Ámen

 

Szeretettel ölellek benneteket!

 

Edit néni

tovább

Advent első vasárnapi istentisztelet

Polgár Tibor / 2020-12-01 04:55:07

 

Kedves Testvéreink!

 

A járványhelyzetre való tekintettel istentiszteletünket az egyházközség közösségi oldalán közvetítettük vasárnap délelőtt 11 órától.

 

Advent első vasárnapi istentiszteletünk felvétele megtekinthető a következő képre kattintva:

 

tovább