Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Isten megáldja az odaadó, szentlelkes munkát - Hálaadó istentisztelet Székesfehérváron a belvárosi templomban - DREK honlapján megjelent cikk

Imre Enikő / 2022-02-08 10:46:03

„Döbbenjünk rá arra, hogy boldogok vagyunk." Az Isten szerinti boldogságról szólt igehirdetésében Steinbach József püspök Székesfehérváron. A február 06-i hálaadó istentiszteletre a belvárosi református templomban kettős ünnep adott okot: 20 éves fennállását ünnepli a Talentum Református Általános Iskola, valamint befejeződött az új épületszárny kivitelezése is.


 

A teljes cikk a tovább mögött olvasható.

tovább

Új épületszárnnyal bővült a Talentum Református Általános Iskola - Székesfehérvár Városportál

Imre Enikő / 2022-02-08 10:33:50

Elkészült a Talentum Református Általános Iskola bővítése. A fejlesztéshez mintegy 201 millió forint kormányzati támogatást is igénybe vehetett a Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközség. Vasárnap hálaadó istentisztelettel ünnepeltek a református hívek.

 

A teljes cikk a tovább mögött olvasható.

 

tovább

Az elköteleződés ünnepe – Házasság hete február 13-20.

Imre Enikő / 2022-02-03 10:41:21

„A Házasság hete Istentől való nagyon fontos eseménysorozat, ami a Magyarországi Egyházak Ökumenikus tanácsának is az egyik legfontosabb programja" - mondta Steinbach József Veszprémben, a Házasság hete sajtótájékoztatóján. Az idei programsorozat mottója: Maradjunk együtt! A Házasság hete alatt a központi rendezvényeken túl a helyi gyülekezetekben is lesznek a témának szentelt alkalmak.

Részletek a tovább mögött.

tovább

Ülésezett a REND szervezőbizottsága

Imre Enikő / 2022-01-31 11:15:16

A REND, vagyis a Református Egyházi Napok Dunántúl idei programjaink a szervezése folyamatos. A szervezőbizottság kéthetente ül össze, hogy a 2022. július 1-3. között Pápán megtartásra kerülő fesztivál jellegű találkozó menetrendjét összeállítsák.


A szervezők (balról jobbra) Márkus Mihály esperes, Dr. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok, Farkas Gergely elnökségi tanácsos, Máté László egyházkerületi lelkészi főjegyző, Steinbach József püspök

 

Január 25-én találkozott a soron következő kétheti egyeztetésre a REND szervezőbizottsága. A megbeszélésen a program végső simításai, a technikai előkészítés fokozatos lépéseit tárgyalták. A gyülekezetek részletes tájékoztatása is hamarosan megkezdődik a körleveleken, az egyházkerületi honlapon és a Dunántúli Református Lap aktuális számában. Az első körlevelet február első felében tervezik kiküldeni a szervezők.

 

A REND témája, mottója: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek" (Fil. 4.4)! A választás azért esett erre az igére, hogy a találkozón közösen gondolkozhassunk arról, mit üzen Isten igéje az örömről, hogyan találhatjuk meg Istennél a „teljes örömöt" (Jn 15:11). A találkozó hozzásegíthet minden résztvevőt ahhoz, hogy ne csak halljon az örömről, hanem megélhesse a dunántúli reformátusok nagy közösségében, hogy milyen csodálatos ide tartozni, hogy örömünk a találkozásban, egymás hitéből épülve valóban teljes legyen.
A tervezett előadások, fórumok, beszélgetések jeles személyiségekkel is a fenti kérdést járják körül. Gondolva a családokra külön lesznek gyermekprogramok. A zene sem marad ki, koncertekkel is készülnek a szervezők.

 

A dunántúli reformátusok seregszemléje egyfajta demonstrálása is református hitünknek. Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, készüljünk és legyünk ott minél többen!

Jegyezzük fel a naptárba: 2022. július 1-3, Pápa. Örüljetek az Úrban mindenkor!

 

tovább

A napkeleti bölcsek nyomában (videó)

Imre Enikő / 2022-01-31 11:11:14

 

„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt" (Mt 2,2). A napkeleti bölcsek története adta az idei ökumenikus imahét vezérfonalát. Az üzenet az, hogy hogy Isten Jézusban közölt megváltó szeretete egyetemes. A messze napkeletről is jönnek őt imádni, hiszen az egész világ Megváltója Ő, jöjjünk Őhozzá, higgyünk Őbenne mi is, akik nyugaton élünk, vigyük oda hálaadásunk ajándékait, hitben, reménységben, szeretetben, erre vár a világ...

 

 

Steinbach József püspök a budapesti nyitó istentisztelet után idén is a Dunántúl összes római katolikus püspöki székhelyén prédikált. Az imádságos igei alkalmakon közösen szolgált katolikus és protestáns lelkipásztorokkal, püspökökkel. Most őket kérdeztük az imahét igéjének üzenetéről és az ökumené jelentőségéről.

 

A videó megtekinthető a következő linken keresztül:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Nt0MzarZb1Y


tovább

SULIVÁRÓ foglalkozások a Talentum Református Általános Iskolában, Székesfehérváron

Imre Enikő / 2022-01-12 08:58:10

Kedves Érdeklődők!


Az idei első alkalom január 17-én 16. 30-kor lesz.


Szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Talentum Református Általános Iskola

tovább

Ökumenikus imahét 2022

Imre Enikő / 2022-01-10 09:12:47

Az idei ökumenikus imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a Közel-Keleti egyházak Tanácsa állította össze. A napkeleti bölcsek történetének egy-egy mozzanata jelenik meg ezen a nyolc napon az igehallgatók előtt. Ezek olyan ajándékokat hordoznak hitben, gondolatokban és lelkiekben, amelyek gazdaggá teszik ennek az imahétnek minden esti alkalmát.

Az imaheti füzetet összeállító közel-keleti keresztény testvéreink az alábbi igét választották: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” (Mt 2,2)

 

Részletek a tovább mögött.

tovább

Erősíteni egymást - interjú Szabó Gábor presbiteri főjegyzővel - készítette: Márton Gergely

Imre Enikő / 2022-01-05 08:40:13

Világi élet mellett nagy kihívás összeegyeztetni az egyházi teendőket. Szabó Gábor presbiteri főjegyző mégis hálával végzi ezt szolgálatot az egyházkerületben. Ezen tisztségének első évéről, munkájáról, tapasztalatairól kérdeztük.

 

(Balatonfenyves, 2021.09.10.)

 

A teljes beszélgetés a tovább mögött olvasható el.


tovább

Boldog Új Esztendőt kívánunk Olvasóinknak!

Imre Enikő / 2022-01-01 01:14:31

tovább