Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Vigyük át a szerelmet! - Művészetek Völgye - Református udvar 2019 - Interjú

Imre Enikő / 2019-07-19 09:39:49

A Művészetek Völgyében idén egymásra találhat múltidézés és jövőízlelgetés, mester és tanítvány, égi és földi, alkotó és befogadó, zene és csend, kép és szöveg, ábrázolás és szó. A taliándörögdi Református Udvar szeretettel várja a kapcsolódni vágyókat.


Részletek a tovább mögött.

tovább

Csillagpont - Ízelítő a programokból

Imre Enikő / 2019-07-19 09:28:07

Áhítatok, lelkiségi programok, könnyűzenei koncertek, keresztyén dicsőítő zenekarok, közéleti beszélgetések, kulturális előadások várnak a református ifjúsági találkozó résztvevőire. Június 23-ig ráadásul még kedvezményes áron.


Részletek az alábbi linkre kattintva: http://csillag.reformatus.hu/programok/programajanlo

 

tovább

A családi közösségek megerősítése a cél Kislángon - interjú Kovács Csiba Krisztina lelkipásztorral

Imre Enikő / 2019-07-19 09:23:48

A Kislángi Református Egyházközség 7,7 millió forintot nyert el az állam Magyar Falu Program pályázatainak első körében. Kovács Csiba Krisztinával, Kisláng és Soponya lelkészével beszélgettünk. tovább

„Az én részem kies helyre esett” - interjú Steinbach József püspök úrral

Imre Enikő / 2019-07-12 13:55:21

Több mint tíz éve vezeti a Dunántúli Református Egyházkerületet, tavaly megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét, idén pedig tiszteletbeli doktorrá avatta a Károli Gáspár Református Egyetem. Steinbach József püspökkel beszélgetett a Reformátusok Lapja.


tovább

„Hatalmas dolgot tett ezekkel az Úr” - Székesfehérvár

Imre Enikő / 2019-07-12 13:50:49

Különleges helyzetben van a Székesfehérvári Református Egyházközség: bár hivatalosan egy gyülekezet van a városban, valójában három gyülekezetrészre osztható fel a százezres megyeszékhely reformátussága. Ezek közül a legnagyobb és egyben legrégebbi a Széchenyi úti közösség. A második legnagyobb a legkésőbbi alapítású Budai úti, a legkisebb pedig a maroshegyi gyülekezetrész, amely a hatvanas években néhány évig önálló egyházközség is volt, de aztán visszaolvadt az anyaegyházközségbe. A székesfehérvári gyülekezet Budai úti gyülekezeti házát és parókiáját május 19-én szentelték fel, így huszonöt év után végre helyben lakó lelkésze lett a közösségnek, és méltó helyen tarthatják meg alkalmaikat.

 

tovább

Megemlékezés Nagy Lajos lelkipásztorról

Imre Enikő / 2019-07-12 13:42:19

2019.június 30-án a pápai Alsóvárosi temetőben kísérték utolsó földi útjára Nagy Lajos Pro Pannonia Reformata díjas református lelkészt, a Szentgáli Református Egyházközség nyugalmazott lelkipásztorát, ökumenikus kórházlelkészt, volt esperest, püspöki titkárt, püspöki és egyházkerületi tanácsost és zsinati képviselőt. Megemlékezésként közöljük Steinbach József püspöknek a ravatalnál elhangzott igehirdetését. tovább

„Harci zajban, küzdelemben oldalunkon áll…”

Imre Enikő / 2019-07-05 15:03:32

A Bibliában a katonák szerves részei a történéseknek. A golgotai kereszt alatt az egyik legszebb bizonyságtétel a római százados szájából hangzott el: „Bizony, Isten Fia volt ez!" (Mt 27,54) - mondja Jákob János protestáns tábori püspök, akivel a tábori lelkészi szolgálat negyed évszázaddal ezelőtti újraalakulása kapcsán beszélgettünk.


tovább

„Az Urat keressétek, és éltek!” - Tanévzáró volt a Pápai Református Teológiai Akadémián

Imre Enikő / 2019-07-05 14:52:31

Megtartotta tanévzáró ünnepi istentiszteletét és akadémiai közgyűlését a Pápai Református Teológiai Akadémia közössége. A 2019. június 29-én tartott istentiszteleten Tóth András, a Pápai Református Egyházmegye esperese hirdetett igét. Átadták a végzett hallgatók oklevelét, valamint ünnepélyes palástátadással kibocsátották szolgálatra a hatodéves gyakornok hallgatókat.


tovább

"A teológia szerelmesei"

Imre Enikő / 2019-07-05 14:47:58

„Steinbach József előbb volt református teológus, mint egyházkormányzó. A tiszteletbeli doktori cím annak szól, aki egyházkormányzóként is megmaradt teológusnak" - fogalmazott Kocsev Miklós dékán a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának diplomaosztó ünnepségén, melyen kiosztották az arany-, a gyémánt- és a vasokleveleket, valamint tiszteletbeli doktori címet adományoztak Steinbach József dunántúli püspöknek.


tovább

Gyászjelentés - nagytiszteletű Nagy Lajos

Imre Enikő / 2019-06-24 17:50:46

tovább