Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet

Aktualitások - Hírmondó

Főoldal / Hírmondó

Alpha előkészítő szombaton

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2009-11-10 15:27:12

Kedves Olvasóink!

Gyülekezetünkben 2009. november 14-én, tehát most szombaton, 16 órától Alpha kurzust előkészítő délután lesz a gyülekezeti teremben. (Részletes programterv a levél végén!) Röviden az előzményekről.

Ez év szeptember 1-én gyülekezeti munkatársakkal kibővített presbiteri gyűlést tartottunk. Ezen egy már régóta dédelgetett tervet is elfogadott a presbitériumunk: az ún. Alpha kurzus (tanfolyam) elindítását. Ez egy olyan missziós eszköz, amely röviden és mai nyelven összefoglalja a keresztyén hit alapjait, és amellyel hatékonyan lehet tolmácsolni az Istentől és egyháztól elidegenedett emberek számára az evangéliumot. Az Alpha kurzus indításának hátterében a 2006. évi Gyülekezeti Missziói Munkatervünkben megfogalmazott szándék áll. Erről a következőképpen írunk:

tovább

Kálvin fa ültetése

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2009-10-19 18:05:06

Kedves Egyháztagjaink és Olvasóink!

Talán már hallották, hogy 2009-ben ünnepeljük Kálvin János születésének 500. évfordulóját. Ebből az alkalomból gyülekezetünk presbitériuma és munkatársi közössége elhatározta, hogy egy fát ültet a gyülekezeti terem utcafronti oldala előtt, a füves részen, a Kossuth Lajos utcán.

tovább

'56-os ünnepi megemlékezés

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2009-10-19 16:02:29

Kedves Olvasóink!

Az elmúlt években többször is gyülekezetünk temploma adott helyszínt falusi megemlékezéseknek. Így lesz ez most is. 2009. október 22-én csütörtökön 17 órától községünk templomunkban tartja az 1956-os forradalomra és szabadságharcra történő ünnepi megemlékezést.

tovább

Családos konferencia

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2009-09-22 15:27:54


Kedves Családosok és Minden Érdeklődő Olvasónk!

Örömmel adok tájékoztatást arról, hogy a Magyarországi Református Egyház Házasság - és Családsegítő Szolgálata családos konferenciát tart itt, a közvetlen közelünkben, Veszprémben. Úgy gondolom, és szolgálatomban is azt tapasztalom, hogy a családdal, családi élettel kapcsolatos témák mindannyiunkat közelről érintenek, még akkor is, ha éppen nem vagyunk házasok, hiszen életünket alapvetően meghatározza, hogy milyen családban nőttünk fel. A családi folyamatok megértése nélkül önmagunkat sem érthetjük meg igazán. Ezért ezen az úton is hívok mindenkit erre a konferenciára. Előadó és a csoportbeszélgetések moderátora Szarka Miklós ref. lelkipásztor és családterapeuta lesz, aki a Szolgálat vezetője. Fontos, hogy a szervezők gondoskodnak gyermekfelügyeletről, tehát el lehet hozni a gyerekeket, ez nem akadály.

A konferencia időpontja: 2009. október 10. szombat 14:00-18:00

Helyszíne: Veszprém, Új Református Központ, Haszkovó u. 11/2

tovább

Ma indul a férfi kör!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2009-09-22 15:25:39

Ma este 20.00-kor indul gyülekezetünk férfiköre. A heti rendszerességgel tervezett alkalmaknak 2 napirendi pontja lesz: sport és férfias témák!

Már össze is állt egy focicsapatra való férfi, hogy egy jó kis meccset játszunk a szentkirályszabadjai általános iskola tornatermében!

tovább