Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet

Aktualitások - Hírmondó

Főoldal / Hírmondó

Beszámoló a hittanos családi évnyitóról

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-10-04 12:51:58

A hittanos évnyitónkról ezúttal egyik hittanos résztvevőnk készített beszámolót - egy kis szülői segítséggel.

Az írás itt olvasható.

 

tovább

Gyülekezeti tábor 2010 beszámoló

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-09-10 10:52:44

Idei gyülekezeti hétvégénkről egy igazán kedves beszámoló olvasható Szabó György presbiter tollából itt.

 

 

 

tovább

Jön a gyülekezeti hétvégénk!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-08-17 11:28:03

Aug.19-22 között gyülekezeti hétvégénk lesz a városlődi Iglauer park-ban. Gyerekek-felnőttek együtt megyünk a Bakonyba, hogy feltöltődjünk, pihenjünk, együtt figyeljünk Istenre és dicsőítsük őt.

Délelőttönként a Filippi levélről, majd a gyülekezetünk életéről beszélgetünk. A délutáni szabadidő (kirándulás és egyéb programok) után esténként újra összegyűlünk, hogy együtt dicsőítsük Istent, és imaközösségben jöjjünk elé. Az igei alkalmak alatt a gyermekek külön foglalkozásokon vesznek részt.

A hétvége részletes programja ide kattintva tekinthető meg.

tovább

Sófár Konferencia a gyülekezetünkben!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-05-25 19:08:50

Szeretettel hívunk idei Sófár-konferenciánkra, melynek témája a mai, posztmodern ember megszólítása.

HELYSZÍN: Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet

IDŐPONT: 2010. május 30. Szentháromság-vasárnap, 15.00-19.00

JELENTKEZÉS: az alábbi jelentkezési lapon, határideje: május 23, vasárnap!

KORHATÁR: 14 év

RÉSZVÉTELI DÍJ: nincs, de sütivel, rágcsával hozzá lehet járulni az alkalomhoz.

tovább

Mit tesz a Szentlélek?

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-05-17 15:36:41

2010. február 5-től április 9-ig tíz pénteken keresztül Alpha tanfolyamot tartottunk, amelyen az érdeklődők a keresztyénség alapjaival ismerkedhettek meg gyülekezetünkben. 30-nál is többen kezdtük el a felfedező utat, és csak néhányan nem járták végig. Nemcsak vendégeinknek, hanem nekünk, szervezőknek is nagy áldást jelentett: szervezők, munkatársak, vendégek egy közösséggé kovácsolódtunk, és a tanfolyam végén közös volt az akarat is: ne érjenek véget ezek a péntek esti találkozások. Úgyhogy május 7-től folytatjuk.

A tanfolyam része egy hétvége is, amit mi Móron, az ottani református gyülekezet fenntartásában működő Szolgáló Szeret Házában töltöttünk el. A témája miatt Szentlélek hétvégének is nevezett alkalomra mindnyájan szívesen emlékszünk vissza, akik ott voltunk, mert valamennyiünknek maradandó élményeket nyújtott. A Szentlélekről szóló három előadás közül az egyik ezt a címet viselte: Mit tesz a Szentlélek? A közösen eltöltött hétvége végére már nem csak megértettük, hanem át is éltük: valami hasonlót, mint ami most velünk is történt: semmihez sem hasonlítható közösséget teremt Istennel és egymással. És mindeközben valahogyan más emberré leszünk. Pünkösdkor jó lenne, ha velünk együtt minél többen átélnék ezt családjaink, gyülekezetünk, településünk, egyházunk, népünk tagjai közül, mert sok szempontból beteg, szinte már haldokló, értékeket vesztett társadalmunkban másképp nem lehet ép bőrrel és épp lélekkel megúszni.

Hogy mi történt az első pünkösdkor, a Szentlélek által milyen változáson mentek át annak szereplői, és hozzájuk hasonlóan az alpha hétvégén mi is, annak szemléltetésére álljon itt egy részlet a már fent idézett „Mit tesz a Szentlélek?" című előadásból.

tovább

Év eleji körlevél

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-03-17 09:52:00

„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget." (Zsolt 127, 1-2)

 

Tisztelt Egyháztagunk!

 

Szokásunkhoz híven legelőször tekintsünk vissza az elmúlt esztendőre. Amikor én ezt tettem, a fenti sorok jutottak eszembe a 127. zsoltárból. Újra és újra rácsodálkozom arra, hogy annyi negatív jelenség, kedvezőtlen körülmény ellenére még mindig nincs végünk. Sőt, nemcsak hogy végünk nincs, hanem épül a gyülekezetünk. Ez nem természetes. Ez természetfeletti. Egyetlen magyarázatot találok csak erre, azt, hogy a mi Urunk nem mondott le rólunk, terve van velünk, és áldását adja ránk. Ami épülés végbe ment bennünk, rajtunk, általunk, azt Neki köszönhetjük. Iránta való hálával tekintsünk vissza a mögöttünk hagyott esztendőre.


tovább

Több-e az élet?

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-02-01 16:22:35

Ezzel kis videóval hívogatják sok gyülekezet Alpha kurzusára az embereket. Most, hogy a mi gyülekezetünk is belevág az Alpha programba, ajánljuk mindenkinek ezt a szellemes, ám elgondolkoztató animációt, mely végén a kérdés: több-e az élet?

Alpha kurzusunk most pénteken indul, alábbi hírünkben a meghívó!

tovább

Februárban Alpha kurzus indul gyülekezetünkben!

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-01-25 20:17:59

Adhat-e ennél többet az élet? Mi történik a halál után? Van-e bűnbocsánat? Aktuális-e ma Jézus tanítása? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekről szól az Alpha kurzus, amely gyülekezetünkben februárban indul!

 

HOL?

Szentkirályszabadján, a református gyülekezeti teremben (Kossuth Lajos u. 16).

 

MIKOR?

Február 5-ével kezdődően 10 héten át minden pénteken 18 órakor. Az alkalmak 18.00-20.45-ig tartanak.

 

MI AZ ALPHA KURZUS?

- Egy lehetőség bárki számára, hogy felfedezze a keresztény hitet.
- Laza, fenyegetésektől mentes, visszafogott, barátságos és szórakoztató.
- Minden alkalom közös vacsorával kezdődik, amely egy jó alkalom arra, hogy megismerjük egymást.
- Figyelj, tanulj, beszéld meg, fedezd fel, és kérdezz bármit! Az Alpha kurzuson nincs túl egyszerű vagy túl ellenséges kérdés!
- A legfőbb (történelmi) felekezetek is támogatják!

 

KINEK SZÓL AZ ALPHA KURZUS?

Az Alpha mindenkinek szól, de különösen ajánlott azoknak, akik:
- érdeklődnek a kereszténység irént
- újonan tértek meg
- a közösség új tagjai
- egyszerűen csak beszélgetni akarnak az élet fontos kérdéseiről

 

MENNYIBE KERÜL AZ ALPHA KURZUS?

Ez a kurzus teljesen ingyenes!

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK AZ ALPHA FELÉPÍTÉSÉRŐL, PROGRAMJÁRÓL... tovább

Úton útfélen - avagy: egy társasjáték margójára

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2010-01-04 11:39:54

Mottó:

„Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR." (Ézs 55,8)

„Az ÚR áldása gazdagít meg, a gyarapodást nem lehet erőltetni. (Péld 10,22)

 

Istenünk olyan hatalmas, hogy akár egy társasjátékon keresztül is tud nevelni minket. Most velem is ez történt. Karácsonyra feleségemmel egy bibliai társasjátékkal ajándékoztuk meg gyermekeinket. A neve: Úton útfélen. Miklya Zsolt ötletéből Votin Dóra szép grafikájával a Parakletos kiadó jelentette meg. Amikor először kipróbáltuk közösen, nagy élményben volt részem, amely Istentől jövő személyes üzenetté lett számomra, és úgy érzem, az előttünk álló egész újévre érvényes. Ezt szeretném röviden megosztani.

tovább

2009 karácsonyi körlevél

szentkiralyszabadja.ref.hu / 2009-12-03 13:29:42

„Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: 'Menjünk el egészen Betlehemig, és nézzük meg: hogyan is történt mindaz, amiről üzent nekünk az Úr.' Elmentek tehát sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet, és a jászolban fekvő kisgyermeket."

Lk 2,15-16

 

Kedves Egyháztagunk, Kedves Testvérem!

 

Ismét közeledik karácsony ünnepe - és ezzel együtt az a nyugtalanság, zaklatottság, szomorúság, szorongás, félelem is, ami ilyenkor különösen is sok embert hatalmába kerít. Igen, mert karácsonykor nagy mértékben megnövekszik azoknak a száma, akik nem érzik jól magukat, akik szinte belebetegszenek ebbe az ünnepbe. Ezért nem is várják, de ha egyszer már elkerülhetetlenül jön, akkor minél előbb túl akarnak rajta esni. Tragikus, hogy éppen az az ünnep váltja ki ezeket az egészségtelen reakciókat az emberekből, amelyik ünnep eredetileg „nagy örömet" hirdet minden embernek. Mi lett ebből a nagy örömből - a napkeleti bölcsek és pásztorok öröméből? Hova lett? Miért élik át oly kevesen, és miért élik meg éppen az ellenkezőjét oly sokan?

tovább