Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

Kálvin Kiadó kiadványai a Csillagpontra

Nagy Attila / 2021-07-20 21:24:13

A Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó szeretettel hív minden érdeklődőt az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra, Debrecenbe!
Fogadja most e találkozó alkalmából elsősorban fiataloknak összeállított könyvajánlónkat.
Keressenek bennünket a Lehetőségek Piacán, a Könyvtér sátorban, valamint az önállóan és a Harmat Kiadóval közösen szervezett programjainkon.
A rendezvényen további együttműködő partnerünk az Ifjúságépítők csapata.


Válogatott ajánlatunk a Csillagpont résztvevőinek:


tovább

Visszatér a Reformátusok Szárszói Konferenciája

Nagy Attila / 2021-07-07 22:21:00

Balatonszárszói-Konferencia-2021-banner_500x325px.jpgEgy év kihagyás után újra remek beszélgetések és olykor parázs viták is várják a közönséget augusztus legvégén Balatonszárszón, a Reformátusok Szárszói Konferenciáján. Ez lesz az első alkalom a járvány után, hogy találkozhat egymással a református értelmiség. A fő téma a globalizmus lesz.

Világkormányzás vagy világmegváltás? Hova vezet a globalizáció? Elsősorban ezekre a kérdésekre keresik majd a választ augusztus 26. és 29. között Balatonszárszón, a Soli Deo Gloria Konferenciaközpontban, ahol - ahogyan az a korábbi, járvány előtti években megszokott volt - közismert és közkedvelt előadók beszélgetnek egymással és a közönséggel. Szóba kerül majd a kultúrák, vallások, ideológiák keveredése, a techcégek hatalma, és az is, hogy vajon mit tartogat ez a fejlődés nekünk, keresztyéneknek? Mi a keresztyének szerepe a gender-vitában, és egyáltalán: mi a szerepe a keresztyén értékeknek az elkövetkezendő években?

tovább

Áldás fehér köpenyben

Nagy Attila / 2021-07-02 23:19:13

A Semmelweis-nap alkalmából szeretettel osztjuk meg Önnel és Gyülekezetével a fenti filmet, amely a reformatus.hu-n is elérhető, valamint a PAX Televízión is megtekinthető

tovább

Gyülekezeti ház felszentelése Kocson

Nagy Attila / 2021-06-23 21:56:37

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! (Zsoltárok 107,1)


A Kocsi Református Egyházközség és a Vincze Imre Református Általános Iskola szeretettel meghívja Önt a 2021. június 27-én, vasárnap de. 10 órakor kezdődő tanévzáró és hálaadó istentiszteletre a kocsi református templomba, mely alkalommal felszentelésre kerül új gyülekezeti házunk.

tovább

Trianoni megemlékezés Héregen

Nagy Attila / 2021-06-22 12:18:26

A magyarság kötőanyaga a nyelv, az irodalom, a kultúra, ami a földrajzi határokon át is összekapcsol bennünket.

Derűs napsütésben, a fenyő és orgonabokor árnyékában emlékeztünk június 6-án a Trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulójára. Az istentiszteletet követően a református templomkertben megkoszorúztuk a Trianon-emlékoszlopot.

tovább

Balogh Zoltán egyházmegyei gondnok székfoglalója

Nagy Attila / 2021-06-16 18:53:04

Balogh Zoltán egyházmegyei gondnok székfoglalója 
Elhangzott az Ácsi Református Templomban 2021. június 5-én

Főtiszteletű Püspök Úr! Nagytiszteletű Esperes Úr! Tisztelt Ünnepi Közgyűlés! Tisztelt Ünneplő Gyülekezet!

Először is engedjék meg nekem, hogy az itt ünneplő magyar református közösségünk előtt hálát adjak Istennek és hálás köszönetemet fejezzem ki Egyházmegyénk Gyülekezeteinek, Presbitériumainak, Nagytiszteletű Lelkipásztorainak egyházmegyei gondnoki tisztségembe történt megválasztásomért.

 

tovább

esperesi székfoglaló

Nagy Attila / 2021-06-08 11:07:39

Az Ácsi Refromátus Templomban 2021. június 5-én iktatták be tisztségébe Gerecsei Zsoltot, az egyházmegye új esperesét. A beiktatás után elhangzott székfoglaló  beszédet olvashatják:
Pál apostol a rómaiakhoz írt levelében az egykori gyülekezetet, de hiszem, minden kor minden keresztyén emberét és közösségét szólítja meg és inti: „És ne szabjátok magatokat e világhoz...."(Róm.12,2) Számomra elsősorban református keresztyén emberként, különösen pedig lelkipásztorként, és most esperesi tisztségemben is nagyon fontos szavak ezek. Sőt, az utóbbi időben egyre hangsúlyosabbá válnak.

tovább

IMÁDSÁG június 6-án a pandémia áldozataiért

Nagy Attila / 2021-06-05 23:08:58

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa arra kérik egyházukat és híveiket, hogy június 6-án, vasárnap délelőtt emlékeztessenek a harang szavával az elhunytakra, a járvány okozta veszteségeinkre. Legyen ez a harangzúgás a hálaadás kifejezője is azért, hogy megmaradtunk, hogy Isten segítségével újat kezdhetünk. Kérjük, imádkozzák minden templomban a vasárnapi szentmisén, istentiszteleten ezt az imádságot:

tovább

Harangozás Trianon emlékére

Nagy Attila / 2021-06-04 16:15:10

Szóljanak a harangok, teremtsünk hagyományt!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felekezettől függetlenül felhívja a Kárpát-medence egyházközségeit és gyülekezeteit, hogy 2021-ben is harangozással és imával emlékezzenek a trianoni békediktátum évfordulójára


tovább

Harangszentelési ünnepség Lábatlanon

Nagy Attila / 2021-06-03 21:41:00

tovább