Tatai Református Egyházmegye

Aktualitások - Egyházmegye hírei

Főoldal / Egyházmegye hírei

Ünnepi közgyűlés és beiktatás

Nagy Attila / 2021-05-31 13:35:35

 

A Tatai Ref. Egyházmegye ünnepi közgyűlésére 2021. június 5-én szombaton 10.00-kor  kerül sor az Ácsi Református Templomban.

 

Steinbach József püspök úr igei szolgálatát követően beiktatják tisztségébe az egyházmegye új elnökségét Gerecsei Zsolt esperest és dr. Balogh Zsoltán egyházmegyei gondnokot.

 

 

 

 

 


tovább

Az Egyházmegyei Rajzpályázatra készített munkák

Nagy Attila / 2021-05-28 19:28:15

Az Egyházmegyei Rajz- és Alkotópályázatra összesen 34 gyermektől 36 alkotás érkezett be. Az alábbi videóban az összes rajz ill. alkotás megtekinthető. A rajzok előtt a készítő hittanos neve, gyülekezete és képének címe olvasható

 

tovább

A misszió Isten terve és csodája

Nagy Attila / 2021-05-25 10:55:25

A GERECSEI SZÓRVÁNYMISZIÓRÓL

A Misszió mottója: Jobb a kevés igazsággal, mint a gazdag jövedelem hamissággal! Péld. 16,8

A szórványhelyzet fontos jellemzője, hogy türelmesen, de egyfajta sajátos „készenléti állapotban" kell kivárni, míg egy újabb esély adódik a megszólításra. Semmit nem lehet sürgetni, de mégis hinni kell, hogy a csoda, egy újabb lehetőség Isten tervében benne van. Sokszor évekig dolgozunk, mire bekapcsolódik egy új ember, ám sajnos időközben el is kell búcsúznunk hűséges gyülekezeti tagtól, akiknek az emlékét őrzi a közösségünk." - vallja Rácz Tibor missziói lelkipásztor

tovább

Pünkösdi köszöntés

Nagy Attila / 2021-05-23 15:47:21

Jézus mondja: "A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.  Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!" János 14, 26-27

 

A Tatai Református Egyházmegye egyházközségeinek és közösségeinek áldott pünkösdi ünnepet kívánunk!


tovább

Lelkészértekezlet májusban

Nagy Attila / 2021-05-22 16:56:02

A Tatai Ref. Egyházmegye következő lelkészértekezlete 2021. május 25-én, kedden du. 15.30-tól lesz Ácson, a Fő u. 69. sz alatti gyülekezeti házban.

 


tovább

Rajzpályázat eredményhirdetése

Nagy Attila / 2021-05-21 11:10:18

Kedves Gyerekek!

Nagy örömmel vettük az egyházmegyei rajz- és alkotópályázatra beérkezett munkáitokat. Gazdag színvilágú, mozgalmas, részleteiben megformált, ötletes rajzokat kaptunk, a térbeli alkotások pedig mind széles kreativitásról tanúskodtak.

 

A 36 alkotás közül szeretnénk néhányat kiemelni és értékes ajándékokkal jutalmazni, melyeket a hittanoktatók fognak eljuttatni hozzátok.

 

Mindnyájatokat buzdítunk arra, hogy amit hittanórán, istentiszteleten vagy más alkalmon megtanultok Istenről azon gondolkozzatok el, a megértett üzenetet formáljátok meg kezetekkel és mutassátok meg másoknak is. Ezzel Isten hírnökeivé váltok, az Evangélium (a Jézusról szóló örömhír) továbbadóivá! Kívánjuk, hogy Isten sok-sok örömet, kreativitást és vidámságot szőjőn bele életetekbe!

tovább

Egyházmegyei közgyűlés

Nagy Attila / 2021-05-18 12:36:28


A Tatai Református Egyházmegye 2021. május 29-én, szombaton 10.00 órától Közgyűlést tart a tatai református templomban (Kocsi u. 15).

A Közgyűlést az új tisztségviselők és az Egyházmegye közösségének találkozása jegyében, személyes jelenléttel tartjuk. Ugyanakkor felhívjuk a Közgyűlés tagjainak figyelmét a járványügyi óvintézkedések betartására (maszk, kézfertőtlenítő, biztonsági távolság betartása)!

 

tovább

Áldozócsütörtöki gondolatok

Nagy Attila / 2021-05-13 15:38:38

„Miért álltok itt az ég felé nézve?" - így hangzik áldozócsütörtök kérdése. A mennybemenetel ünnepén Máté László komáromi református lelkipásztor, dunántúli lelkészi főjegyző Reformátusok Lapjában megjelent írása:

AKKOR ÉS MOST.

Kétezer évvel ezelőtt két fehér ruhás férfi intézi ezt a kérdést a tanítványokhoz, akik - miután a felemeltetett Krisztus alakját eltakarja szemük elől egy felhő - feszülten néznek az ég felé. Ez nem költői, nem is valaminek az okát firtató vagy feddő értelmű, hanem jobb belátásra segítő kérdés.

tovább

Post Covid Műhely lelkészeknek

Nagy Attila / 2021-05-04 11:23:52

Sosem látott kihívások elé állította a lelkészeket a járvány, a betegségek és a gyász okozta lelki megpróbáltatások feldolgozása pedig még várat magára. A nemrégiben indult poszt-COVID-műhely az utógondozásra készítené föl a lelkészeket.

A járvány utóhatásaként valóságos mentálisbetegség-cunami várható - állítják szakemberek világszerte. A koronavírus-fertőzésen átesettek legalább egyharmada érintett a poszt-COVID-szindrómában, abban a pszichés és neurológiai tünetegyüttesben, amelynek többek között alvászavar, poszttraumásstressz-szindróma vagy a betegség átadása miatti bűntudat is része lehet. Minderre a mentális betegségekkel foglalkozó szakemberek már készülnek, és számos érintettet kezelnek is már, ám velük jó eséllyel a lelkészek is találkozni fognak a gyülekezetekben.

tovább

Oltalom a Covid–19 idején

Nagy Attila / 2021-04-27 10:14:59

A Tiszántúli Református Egyházkerület új kiadvánnyal jelentkezik, amelyet Gál Judit, a Magyarországi Református Egyház kórházmissziójának vezető kórházlelkésze szerkesztett. A füzet segíti a járvány idején megbetegedetteket, a hozzátartozókat és a segítő szakmában dolgozókat.

A kiadvány gyakorlati, tapasztalati és szakmai írásokon keresztül mutat rá a hitbeli erőforrásokra, kapaszkodókra. Szemléletformálás, mely a járvány során és az azt követő időszakban is láttatni kívánja, erősíteni a személyes hitnek, a közösségnek a szerepét. A kiadvány háromezer példányban és online jelenik meg.

tovább