Csákberényi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Házasság heti film klub - Fogadom

Brunner Vilmos / 2014-02-08 17:38:51

2014. február 12-én szerdán 18 órától a Református Gyülekezeti házban a Fogadom című filmet néznénk meg, utána pedig beszélgetésre lenne lehetőség házasságról, családról.

 

Szeretetel várunk minden érdeklődőtt, aki fontosnak tartja családja, házassága boldogságát.

 

A film alapjául szolgáló könyvről röviden: Az őrülten szerelmes ifjú házaspár, Paige és férje Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor váratlan dolog történik. Egy szörnyű autóbaleset következményeként az ifjú feleség kómába esik,... azonban miután felébred, amnéziába kerül. Nagyon kevés emléke van az addigi életéről, így szerelméről sincsenek emlékképei. Leonak erősnek és kitartónak kell lennie, hogy élete párja újra belészeressen... a könyv a hűségről, kitartásról és az örök szerelemről szól!

A könyvből nagysikerű film is készült Rachel McAdams  és Channing Tatum főszereplésével.


tovább

Istentisztelet

Brunner Vilmos / 2014-01-19 00:01:35

2014. január 19-től a vasárnapi istentiszteletek a Szikszai János Református Gyülekezeti Házban lesznek 9.30 órai kezdettel.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

tovább

Hálaadó istentisztelet

Brunner Vilmos / 2013-10-14 10:46:32

Még javában folytak a munkálatok a templom körül, de már látszott valami a végeredményből, amikor egy erre járó falunkbeli mondata a következőt:” olyan szép lesz, mint egy ékszeres doboz”

 

Isten kegyelméből az idei évben 225. éves református templomunk kívülről és belülről egyaránt megújulhatott és megszépülhetett. 2013. október 27-én vasárnap fél 11 órakor kezdődő istentiszteleten hálát adunk Istennek az évszázadokon át megtartó szeretetéért és a jelenben megtapasztalt hatalmáért. Bár jól tudjuk és emberileg nagyon köszönjük a mester emberek áldozatos munkáját a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal anyagi támogatását, hisszük, hogy mindezek mögött Isten irántunk való jóságát tapasztalhattuk meg.

Szeretettel hívunk mindenkit erre a vasárnap délelőttre, hogy együtt ünnepeljünk és örüljünk a felújított templomunknak. Hiszem, hogy aki eljön az kincset talál: Jézus jelenlétét, Isten igéjének gyógyító hatalmát, az imádság kiapadhatatlan forrását.

 

Az ünnepi istentiszteleten Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdeti a szentírás örömüzenetét, ezt követően mindenkit várunk szeretetvendégségre.

tovább

Jótékonysági koncert

Brunner Vilmos / 2013-10-03 09:25:24

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit Mészáros János Elek jótékonysági koncertjére!


 

tovább

Templom és toronyóra

Brunner Vilmos / 2013-08-04 19:54:08

Református templom felújítása

 

„Ezt mondta neki az ÚR: Meghallgattam imádságodat és könyörgésedet, amikor könyörögtél előttem. Megszentelem ezt a templomot, amelyet építettél, hogy ott legyen az én nevem mindörökké. Ott lesz a szemem és a szívem is mindenkor."   / 1 Kir 9,3/

A református templom az idei évben „ünnepeli" a 225. éves születésnapját, hiszen 1788. október 28-án szentelték fel és vették használatba eleink. 25 évvel ezelőtt volt az utolsó nagy felújítása: tető, padok, karzat cseréje és külső belső vakolat felújítása. Akik emlékeznek rá tudják mennyi munka és áldozat kellet a megvalósításához. Azt is látjuk, hogy 25 év alatt mennyit változott a világ, annyi önkéntes segítséget ma már a legnagyobb jóakarattal se lehetne összeszedni. Az akkori anyagi háttér biztosítása is évekig tartó gyűjtés és a holland reformátusok támogatásával vált lehetségessé. Ma ugyanennek a munkának az elvégzéséhez sokszorosát kellene összegyűjteni.  Az elmúlt 25 év alatt a templomunk külseje jócskán megkopott és az egyetlen dolog, amit 25 évvel ezelőtt nem cseréltek le az a toronysüveg, ami azóta megrongálódott. Az elmúlt évben döntött, úgy a presbitérium, hogy pályázati támogatásból próbálunk anyagi hátteret biztosítani a felújításhoz. Istennek hála 2013 júniusában kaptuk meg a határozatot Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, hogy 16 millió Ft támogatásban részesülünk. Augusztusban neki is láttunk a munkálatokhoz, hogy októberre elkészüljön és újra méltó szépségében álljon a templomunk.

A pályázati keret összegbe már nem fért bele a toronyóra cseréje, amely közel 1 millió forintos kiadás lenne. Viszont most állványozzák fel a tornyot és a megújult külsőn nem maradhat a kopott és működésképtelen óra. Tehát mindenképpen most lenne időszerű az óra csere. Az egyházközség anyagi tartalékai szűkösek és a külső felújítás amúgy is megterheli.

Ezúton tisztelettel kérnénk a falu lakosságát, hogy aki támogatni tudja és szeretné, hogy a református templom toronyórája szép és nem utolsósorban működőképes legyen, annak támogatását szívesen várjuk.

Az adományokat Kovács Miklós gondnoknál - aki ha önöknek az kényelmesebb személyesen felkeresi ez ügyben - és a református lelkészi hivatalban lehet befizetni.

Támogatásukat, adományaikat előre is köszönjük!


tovább

Hittantábor

Brunner Vilmos / 2013-05-26 15:24:25

Kedves  Szülők !

Örömmel értesítjük Önöket, hogy ebben az évben is lehetőséget kaptunk arra, hogy a hittanos gyermeküknek

2013. július 1-től  július 5-ig

 

Zselickisfaludban hittan tábort tartsunk.

Gyönyörű környezetben sok játék, túrázás és pihenés mellett lesz lehetőség arra is, hogy beszélgessünk a Bibliáról, hitigazságainkról.

 

Részvételi díj:  15.000 Ft + 3.000 Ft útiköltség /részletfizetés lehetséges személyes megegyezés alapján/

Minden gyermeknek hozni kell: tisztálkodó szereket, valamint a szükséges ruhaneműt. Hétfő vacsorától péntek ebédig teljes ellátást kapunk. Szállásunk kőházakban lesz. A tábor kb. 100 fős, így közösen megyünk más református gyülekezetek /Polgárdi, Kisláng, Káloz/ hittanosaival.

Indulás: Július 1-én / hétfőn / délelőtt a református parókia elől.

 

 

 

 


tovább

Amiért nem járnak az emberek gyülekezetbe

Brunner Vilmos / 2013-04-02 07:22:59

tovább

Ökumenikus Világimanap

Brunner Vilmos / 2013-02-22 19:59:29

 

Ökumenikus Világimanap 2013

 

Franciaország

 

2013. március 3-án vasárnap délután  15 órára a

Szikszai János Református Gyülekezeti házba szeretettel és tisztelettel hívunk minden érdeklődőt.

 

Az idei évben a franciaországi keresztyének életével ismerkedhetünek meg közelebbről.

 

Mi is ez tulajdonképpen?

Az Ökumenikus Világimanap története immár több évszázadosnak mondható, hiszen a kezdetek az 1870-es évekre nyúlnak vissza.

A nagyszerű ebben a kezdeményezésben, hogy nem halt el, sőt évről évre növekszik, újabb csoportok csatlakoznak, s a fiatalabb generációk átveszik a stafétabotot a szervezésben. Innen láthatjuk, hogy nem emberi szándék csupán, hanem Isten áldása kíséri.

Azokban az országokban, ahol régóta megtartják, egész moz- galommá nőtte ki magát. A szervezésben egyre többen vesznek részt, s a befolyt adományokból - melyek komoly summák már - elmaradott térségek asszonyainak életét, gyermekek tanulmányait segítik, vagy épp nehéz sorsú országok éhezőinek küldenek élelmiszert, ivóvizet. Gondot fordítanak arra, hogy globalizálódó világunk áldozatain segítsenek, nemcsak felvilágosító konferen- ciákkal, kurzusokkal, hanem konkrét tettekkel.

Minden esztendőben egy-egy  ország  női  bizottsága  készíti  el az imanapi liturgia anyagát, melyet megküld más országoknak, akik a mellékelt ismertető anyag segítségével előkészítik helyben az imanap megtartását. Nemcsak istentiszteleti alkalom, hanem a felkészülés több alkalmán az ismertető anyag megbeszélése, s minden év március első hétvégéjén egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött összejövete.


 

 

tovább

A Fiú - karácsonyi történet kicsit másképpen

Brunner Vilmos / 2012-12-07 11:27:01

„De mi marad karácsonyból, ha lehántjuk róla megszokott és biztonságot adó díszleteinket?” – az ünnepek környékén felvetődhet bennünk ez a kérdés. A válasz magától érthetődő: A bibliai történet.

A karácsonyi eseményeket egy kisfilm mutatja be, amely biblikusan, de képileg mégis szokatlanul meséli el a születéstörténetet. Köré pedig egy honlap – kattints a képre – épült, hogy még többet tudhasson meg mindenki a keresztyének karácsonyáról.

tovább

Csákberény - Egy perc Magyarország

Brunner Vilmos / 2012-02-20 16:05:53

tovább