Csákberényi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Istentisztelet közvetítése a Duna Televízióban

Brunner Vilmos / 2012-01-02 16:19:00

Kedves Csákberényiek és  barátaink!

 

Az a megtiszteltetés érte a református gyülekezetünket, hogy 2012. január 8-án a Duna Televízió élő adásban közvetíti a     10 órakor kezdődő istentiszteletünket.

 

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre az alkalomra, hogy ország - világ előtt tegyünk tanubizonyságot egymásra odafigyelő, összetartó közösségünkről és keresztyén hitünkről.

 

Frissítve!!

Az alábbi linken a Duna Televizíó videotárában megnézheti felvételről az istentiszteletet: http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=719700&pid=565597

 

Frissítve!!

A DunaTV közvetítésével kapcsolatban a Fejér Megyei Hírlapon megjelent egy cikk: http://fmh.hu/cimlapon/20120109_kamerak_kereszttuzeben_templom

tovább

MERIT Csákberényben

Brunner Vilmos / 2011-10-04 07:57:15

2011. szeptember 30-án került sor a MERIT következő alkalmára. Házigazda a csákberényi gyülekezet volt, akik már odaérkezésünkkor finom szendviccsel, süteménnyel vártak minket. A találkozón kb. 70-en vettünk részt. A csákberényi fiatalokon kívül még Bodajkról, Csőszről, Fehérvárcsurgóról, Kálózról, Kislángról és Soponyáról érkeztek fiatalok. A templomban a kálózi dicsőítő csoport vezetésével ifjúsági énekeket énekeltünk, majd Brunner Vilmos csákberényi lelkipásztor Isten Igéjének üzenetét helyezte a fiatalok szívére. Ezt követően a gyülekezeti ház udvarán Mátyás Gábor gitárjátékát hallgattuk meg. A finom harapnivaló után következett az önfeledt játék a gyülekezeti teremben, majd az udvaron. A fiatalok a hazafelé úton már azt kérdezték, hogy hol lesz a következő alkalom, mert szívesen mennének. Köszönjük szépen Brunner Vilmosnak, kedves feleségének, Brunnerné Nemes Gyöngyinek és a csákberényi asszonyoknak ezt a jókedvű délutánt! Istennek legyen hála ezért az alkalomért!

Kovács Csiba Krisztina (Kisláng)


tovább

Pünkösd - Konfirmáció találkozó

Brunner Vilmos / 2011-06-05 11:59:33

Pünkösdi meghívó


2013. június 19-20-án pünkösd vasárnapján és hétfőjén szeretettel várunk mindenkit a református templomba a délelőtt 9.30 órakor kezdődő istentiszteletekre, hogy együtt ünnepeljünk és erőt merítsűnk a Szentlélek Isten szeretetéből.


19-én vasárnap az idei évben konfirámciói vizsgát tett hittanosok tesznek fogadalmat Jézus Krisztus követésére és Református Egyházunk iránti hűségre.

20-án hétfőn azokat várjuk szereteikkel együtt különös szeretettel, akik 10, 20, 30, 40 éve konfirmáltak, hogy Istennnek hálát adhassunk és örüljünk az egymásssal való találkozásnak. Az istentiszteletet követően szeretetvendégségre hívjuk az ünneplő gyülekezetet.

 

tovább

Gyermek délután

Brunner Vilmos / 2011-05-26 21:43:40

Meghívó gyermek délutánra

Szeretettel hívunk és várunk minden gyermeket szüleikkel együtt egy vidám

gyermekdélutánra

 

2012. június 2-án szombat 14 órára

 

A Református templom udvarán találkozunk, ahonnan gyalog vagy biciklivel különböző csapatokban egy játékos verseny keretében az Orondi tanyára megyünk.  A délután további részét ott töltjük el.

 

Programok:

Játékos akadályverseny

Gyermeknapi játékok

Állat simogató

Vetélkedők

Uzsonna:  gulyás, lángos

Ára: 300Ft


tovább

Mire költjük?

Brunner Vilmos / 2011-03-30 08:34:28

Mire költjük?

 

„Régóta piszkálja a csőrömet az, hogy az egyházak kvázi semmi ellenszolgáltatásért cserébe kapnak milliárdokat az államtól és akkor még ott a plusz egy százalék is?" - fogalmazta meg a népszerű tévhitet egy kommentelő a közegyházi egyszázalékos kampámyfilm kapcsán írt hozzászólásában. A társadalom nagy részében még mindig él az előző rendszer által elültetett gondolat, miszerint az egyházaknak a templomban a helyük. Ezért bemutatjuk a református egyház tevékenységét és szerteágazó társadalmi szolgálatát, amelyet az szja-juk 1+1 százalékát felajánlók is támogatnak.


tovább