Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Igei bátorítás és tájékoztató 2020. április 26.

Polgár Tibor / 2020-04-26 09:20:19

 

 

(A fotót Polgár Hanna Zsófia készítette.)

 

Kedves Testvéreink!

 

Ez a kis gyík néhány napja itt napozott a templom melletti kőasztalon. Valóban igaz, hogy ha mi emberek kevesebbet mozgunk és nem zavarjuk őket, akkor gyakrabban előmerészkednek az ilyen kis állatok. Ugyanakkor őszintén reméljük, hogy hamarosan újra lesz nagy forgalom nálunk a templomkertben és a napközis táborunkban boldogan szaladgáló gyermekek hangja tölti majd be az udvart!

 

Nagyon köszönjük a református temetőben a fűnyírásban, locsolásban, kapálásban kapott sok segítséget, a beérkezett egyházfenntartói járulékokat, adományokat és a természetbeni adományokat is!

 

Köszönjük az imádságokat! Ezúton kérjük is Testvéreinket, hogy imádkozzunk gyülekezetünkért, Isten megáldó és megőrző kegyelméért, imádkozzunk betegeinkért, a gyászoló családokért!

 

Sajnos már egy közeli településen is vannak halálos áldozatai a koronavírusnak.

 

Szeretettel, de éppen a féltő szeretet miatt határozottan kérjük az idősebb Testvéreket és minden gyülekezeti tagunkat, hogy ha tehetjük, maradjunk otthon!

 

Imádkozzunk továbbra is esőért! Az égi áldást semmi nem pótolhatja. Könyörögjünk, hogy Isten öntözze meg a földjeinket és a kertjeinket!

 

Végül tájékoztatjuk a Testvéreket, hogy a Pápára tervezett REND (Református Egyházi Napok Dunántúl), amelyen mi is szerettünk volna részt venni gyülekezetünkkel, idén nyáron elmarad a koronavírus-járványra való tekintettel.

 

Ezen a vasárnapon egy korábban írásban megjelent igehirdetést osztunk meg a gyülekezettel.

 

Krisztusban szeretettel:

 

Polgár Tibor lelkipásztor és Kovács Péter gondnok

 

 

tovább

Igei bátorítás és tájékoztató 2020. április 19.

Polgár Tibor / 2020-04-19 11:59:27

 

„Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.” (Zsoltárok 50, 15)

 

Jézus pedig így bátorít minket: Ne féljetek, veletek vagyok és veletek maradok!

 

 

Testvéreim! Isten szőtte szőnyeg a világ, mi csak a visszáját látjuk itt –mondja a költő… és igaza van. A hitünk, a mi Krisztusba vetett hitünk segíthet át minket a nyomorúságon. Jézus Krisztus FELTÁMADT ÉS ÉL! Ma is megszólít minket az Úr: HÍVJ SEGÍTSÉGÜL ENGEM! Minket szólít meg Isten szava! Hívj segítségül engem! Testvéreim! Hívjuk most együtt segítségül az Urat, Ő bátorít erre bennünket! Ő maga mondja: Hívj segítségül engem! Mert Isten előre látta nyomorúságainkat, és már akkor, amikor mi még nem láthattuk ezt, kinyújtotta felénk az Ő kezét. Mert Ő nemcsak megsebez, de be is kötöz, nemcsak összetör, de kezei meg is gyógyítanak. Tekintsünk fel most hittel a Golgotára, és meglátjuk az Ő felénk nyújtott értünk átszegzett kezét! Engedjük, hogy felragyogjon nekünk a Krisztus, aki nemcsak meghalt a mi bűneinkért a kereszten, kifizetve minden tartozásunkat, de feltámadt a halálból és most is él, itt van velünk Szentlelke által. Testvéreim! Áll még a kereszt és folyik a drága vér, mely eltöröl minden bűnt. Engedjük Testvéreim, hogy a sötét felhőket áttörje az a reménysugár, amely Krisztus Urunk győztes keresztjéről ma is jön felénk! Hívj segítségül engem! –szólít meg bennünket Isten Igéje! Hívjuk valóban Őt, hogy választ kapjunk, és reménységet találjunk! Mert egyedül Ő az, Aki segíteni tud ott is, ahol mi emberek tehetetlenek vagyunk. Segít a bűnből kijönni, segít a csüggedésből, a nyomorúságból felállni azzal, hogy Megváltót küldött, Jézus Krisztust, az Ő Fiát. Őrajta keresztül szól most hozzánk is Testvéreim! Amikor a koronavírus-járvány miatt bizonytalanság és félelem tölti be a szívünket, Ő akkor is megszólít halk és szelíd szavával: Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Engem hívj segítségül ezekben a nehéz napokban, a megpróbáltatás idején! Hívj segítségül engem!

tovább

Hajlék az örökkévalóságban - Húsvét 2020

Polgár Tibor / 2020-04-14 23:51:29

 

Köntös Lászlónak a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzőjének, a Tudományos Gyűjtemények igazgatójának húsvéti gondolatai.

 

 

tovább

HÚSVÉTI ISTENTISZTELET

Polgár Tibor / 2020-04-13 11:22:44

 

Ennek a járványnak egyszer vége lesz. Azt még nem tudjuk mikor, de reméljük, hamarosan! Valószínűleg nyomot fog hagyni mindannyiunkban ez az időszak. Sok minden nem lesz már olyan, mint előtte volt. De az biztos, hogy az Úr Jézus Krisztus nem változik meg, Ő ugyanaz marad és Őrá számíthatunk ezután is!

 

Előző évi húsvéti istentiszteletünk meghallgatható a képre kattintva:

 

 

A felvétel 2019. húsvétján készült a magyaralmási református gyülekezetben.

tovább

Igehirdetés - 2020. április 10. Nagypéntek

Polgár Tibor / 2020-04-11 08:32:47

 

 

 

Igehirdető: Strifler Zoltánné hatodéves teológiai hallgató

 

 

tovább

A Magyaralmási Református Egyházközség húsvéti köszöntője 2020

Polgár Tibor / 2020-04-10 09:01:32

 

 

 

Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

 

Jézus Krisztus legyőzte a sírt! Ne feledjük, hogy Ő a halálon győztes Úr, a mi Megváltónk és hűséges Pásztorunk! Testvéreink! Soha ne feledjük, hogy nekünk FELTÁMADOTT, ÉLŐ URUNK VAN, AKI naponként velünk van, Ő az, AKI mellettünk áll, megőrizhet és megtarthat minket minden nyomorúságban! Ő az, AKI naponként megszólít: NE FÉLJETEK!

 

Mivel nem tudunk mindenkit elérni az interneten keresztül, ezért tartottuk fontosnak, hogy így írásban is köszöntsük gyülekezetünk minden tagját és egyben szeretnénk bátorítani is most minden TESTVÉRÜNKET. Reméljük, mindannyian jól vannak és mindenki megkapja gyülekezetünkben azt a segítséget és támogatást ezekben a nehéz időkben, amire szüksége van!

 

Egy Igével köszöntjük minden Kedves Testvérünket húsvét ünnepén. Pál apostol írja: „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.” (Róma 8, 38-39.)

 

Hitvallásunkban is olyan csodálatos biztatás fogalmazódik meg! Micsoda tenéked életedben és halálodban egyetlenegy vigasztalásod? Az, hogy mind testestől, mind lelkestől, mind életemben, mind halálomban, nem a magamé, hanem az én hűséges Megváltómnak, a Jézus Krisztusnak tulajdona vagyok, aki az Ő drága vérével minden bűnömért tökéletesen eleget tett és engem az ördögnek minden hatalmából megszabadított és úgy megőriz, hogy az én mennyei Atyám akarata nélkül egy hajszál sem eshetik le fejemről, sőt inkább szükséges, hogy minden az én üdvösségemre szolgáljon. - Ezért Ő, Szentlelke által, az örök élet felől engem is biztosít és szív szerint hajlandóvá és késszé tesz arra, hogy ezentúl Őneki éljek.

 

tovább

HÚSVÉTI KÖRLEVÉL A DUNÁNTÚLI REFORMÁTUSOKNAK

Polgár Tibor / 2020-04-08 06:30:20

Kedves Testvérek, az Úr Jézus Krisztusban!

 

„Mert ha meg is feszíttetett erőtlenségből, él Isten hatalmából, és ha mi erőtlenek vagyunk is őbenne, élni fogunk vele együtt Isten hatalmából közöttetek.” (2Korinthus 13,4)

 

A fenti igeverssel kérünk mennyei erőt és örömöt minden Testvérünknek, nagyhéten, húsvétra készülve, ezekben a rendkívüli időkben. Az apostol arról is ír ebben a szakaszban, hogy próbáljuk meg magunkat, hogy igazán hiszünk-e; bennünk van-e Jézus Krisztus! Az apostol int, hogy ne maradjunk kipróbálatlanok! Áldott legyen az Isten, hogy a próbák alatt megerősödik a hitünk, elhívásunk, szolgálatban való örömünk! (2Korinthus 13,5) Bizony, megtapasztaljuk a magunk erőtlenségét, de még inkább megtapasztaljuk az Isten hatalmát és erejét, közöttünk. Jézus Krisztus él, és mi is élni fogunk! (János 14,19)

 

Isten iránti hálával mondunk köszönetet minden Testvérünknek. „Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van!” (2Korinthus 13,5) Köszönjük az Úrnak minden jelét ennek a felismerésnek. Köszönjük, az Úrban, minden Testvérünk hűséges helytállását, a rendkívüli helyzetben.

 

A húsvéti istentisztelet kapcsán Zsinatunk Elnöksége megfogalmazta ajánlását. Az Elnökségi Tanács online ülése is kiemelte, hogy ez ajánlás és kérés. Erre alapozva kérjük, hogy aki teheti, buzdítsa a gyülekezeti tagokat, hogy kapcsolódjanak be a Duna Televízió által, húsvét vasárnap 9.00 órakor kezdődő istentisztelet-közvetítésbe. Ez a kárpát-medencei magyar reformátusság közös istentisztelete. Éljük át így is hitbéli és nemzeti összetartozásunkat, a Nemzeti Összetartozás Évében! A nagy nyomorúságban áldott ajándék ez. Ne felejtsük el, hogy ezt a közvetítést azok a Testvéreink is követhetik, akik az internetes közvetítésekbe nem tudnak bekapcsolódni. A nagyheti, nagypénteki, húsvét hétfői istentiszteleteket az elmúlt vasárnapokon bevált gyakorlat szerint tartja meg minden gyülekezet.

tovább

Gyermek-istentisztelet 2020. április 5.

Polgár Tibor / 2020-04-06 09:47:15

 

A videó megtekinthető a következő link segítségével vagy a képre kattintva:

 

 

 

https://www.facebook.com/edit.polgarneszendrak/videos/3198176946873568/

tovább

Tájékoztató 2020. április 5-én

Polgár Tibor / 2020-04-04 16:04:07

 

Kedves Testvéreink!

 

Most is megköszönünk gyülekezetünk nevében minden szolgálatban kapott segítséget, a beérkezett adományokat, egyházfenntartói járulékokat, és a természetbeni adományokat is! A közös teherhordozásban számítunk ezután is Testvéreink segítségére!

 

Örömmel számolunk be arról, hogy megtartottuk az első online bibliaóránkat csütörtökön. Ha valaki szeretne bekapcsolódni, kérjük jelezze felénk!

 

Megköszönve az eddigi jelzéseket, változatlanul várjuk a visszajelzéseket, hogy kinek, miben tudunk segíteni!

 

A tovább mögött a mai tájékoztatónk végén található link segítségével meghallgathatjuk a 2019. virágvasárnapján a magyaralmási református gyülekezetben elhangzott igehirdetést, melyet szeretettel ajánlunk most Testvéreink figyelmébe.

 

Krisztusban szeretettel: Polgár Tibor lelkipásztor és Kovács Péter gondnok

 

tovább

Megjelent a Dunántúli Református Lap húsvéti száma

Polgár Tibor / 2020-04-04 15:58:41

 

A tovább mögött online olvasható a Dunántúli Református Lap húsvéti száma.

 

 

tovább