Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Látogatás a Gyermekotthonban - szeretetszolgálati beszámoló

Polgár Tibor / 2012-12-29 06:40:27

Szeretettel köszöntöm a Gyülekezetet!

 

Örömmel számolunk be a kedves testvéreknek arról, hogy szeretetszolgálatunk ismét meglátogatta a székesfehérvári gyermekotthont!

  

Novemberben, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét meghirdette a Magyar Református Szeretetszolgálat a cipősdoboz akciót hátrányos helyzetű gyermekek részére, amihez a mi kis Gyülekezetünk is csatlakozott.

 

Az őszi sikeres gyűjtésünk után (amit a gyermekotthonnak szerveztünk), úgy gondoltuk, hogy az idén a cipősdobozokat is nekik fogjuk készíteni és személyesen eljuttatni. Három héten át gyűltek a díszes dobozok és az adományok tízenéves fiúk és lányok részére.

tovább

Karácsonyi köszöntő, ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2012-12-19 12:25:54

tovább

Evangélizációs este Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2012-12-16 18:40:37

tovább

Csodára várva - a Magyar Református Szeretetszolgálat felhívása

Polgár Tibor / 2012-12-14 08:00:15

 

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő kisfilmje. A Református Gyermekvédelmi Szolgálat - Nevelőszülői Hálózat egyik családjának történetét mutatja be, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a közvetlen közelünkben is élnek olyanok, akiknek a mi segítségünkre van szükségük. Egy kis csodával járuljunk hozzá a nélkülözők ünnepéhez! A 13600-as szám 66-os kódjának hívásával 250 forinttal támogathatják a legrászorulóbbakat.

 

 

Forrás: www.jobbadni.hu

tovább

ADVENTI KOSZORÚ KÉSZÍTÉS 2012. december 1-én

Polgár Tibor / 2012-12-09 11:34:56

 

Pillanatképek az alkalomról:

tovább

Pintér Béla koncert Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2012-12-01 17:52:27

 

 

tovább

ADVENTI KOSZORÚ KÉSZÍTÉS

Polgár Tibor / 2012-12-01 08:59:52

tovább

400 évnyi kegyelmes megtartatás

Polgár Tibor / 2012-11-28 17:33:03

Mezőföldi Presbiteri Konferencia

  

„Te vagy az én Uram, rajtad kívül nincsen senki sem..." A 16. Zsoltár 1-2. verseivel köszöntötte Imre Bálint esperes megnyitójában a jelenlévőket 2012. november 17-én Enyingen, a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskolában.

 

Majd az ének formájában (énekeskönyv 23. Zsoltár) elhangzott bevezető imádságot követően Iván Géza enyingi református lelkész a Zsoltárok könyve 78. Zsoltárából idézte Ászáfot, miszerint ha azok felnőnek, beszéljék el fiaiknak, hogy ne felejtsék el Isten nagy tetteit.

tovább

Bizonyságtétel

Polgár Tibor / 2012-11-27 07:49:03

   

Egy ige versel szeretném köszönteni a gyülekezetet:

   

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt: és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."

  

Ez az igevers jelentette nekem a kapaszkodót, mikor már semmi nem működött az életemben, mert én is nagyon aggódós, félős, pánikos voltam, már olyan mértékben, hogy a lelki üresség már testi tüneteket is okozott. Pedig boldog házasságban éltem, élek férjemmel, 3 gyönyörű gyermeket nevelünk, kerek volt az életünk, de egy szelet belőle üres volt, ezért kapkodtam mindenhez. Mindent kipróbáltam, keresgéltem fűben-fában az orvosságot, de valahogy semmi nem hatott nekem. Mindig Isten közelében voltam, jártam templomba, konfirmáltam, házasságot kötöttem, a gyerekeimet Református Óvodába, Iskolába járattam, de valahogy Istent nem akartam magamhoz közelebb engedi, mert féltem, hogy elveszi a személyiségemet. Féltem, hogy megváltozok és elfordulnak tőlem az emberek, barátok.

 

Ekkor egy ajánlásra olvastam el a Viskó című világhírű könyvet, miután ráébredtem, nem kell félnem Isten kezébe tenni az életem, mert nem akar a személyiségemtől megfosztani csak a bűneimtől.

tovább

Nyilas Misi Karácsonya

Polgár Tibor / 2012-11-18 13:34:35

Egyre több segítségkérés érkezik a Szeretetszolgálathoz, amelyben olyan családok kérnek támogatást, akiknek kilátástalan a helyzetük. Támogatóink segítségével idén is több ezer gyermeknek szerezhetünk örömet egy-egy cipősdoboznyi ajándékkal. November 15. és december 14. között 36 gyűjtőhelyen várjuk "szeretetcsomagjaikat". A folyamatosan bővülő Pakk Pontok listáját megtalálja honlapunkon.

 

Töltsön meg egy cipősdobozt olyan ajándékokkal, amelyeknek saját gyermeke is örülne. Az elkészített csomagot hozzák el a településükhöz legközelebb eső gyűjtőhelyre november 15. és december 14. között. A beérkező adományokat hátrányos helyzetben lévő magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai gyermekek kapják meg a Magyar Református Szeretetszolgálat közvetítése révén. Kérjük, hogy a dobozon tűntessék fel, hogy milyen nemű és életkorú gyermeknek szánják az ajándékot, amelyet a dobozba tettek.

tovább