Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Testi-Lelki „Csapatépítés"

Polgár Tibor / 2012-11-10 08:43:28

    

A Magyaralmási Református Egyház vezetése, az elmúlt másfél-két év sok tennivalóval, küzdelmekkel járó időszaka után (templomtorony csere, parókia felújítás, új lelkészcsalád érkezése, beiktatás) - Polgár Tibor lelkésszel az élen úgy gondolta, hogy egy kötetlen, hivatalos résszel nem járó, szeretetvendégséggel egybekötött összejövetellel köszöni meg presbitereinek és feleségeiknek, férjeiknek, a hosszasan végzett, odaadó munkát.

A bensőséges, meghitt alkalomra 2012. október 27-én 16 órai kezdettel került sor. Egy rövid, Istennek tett imádságos köszönettel, fohásszal járó bevezető után a lelkész a gyülekezet és a maga nevében megköszönte minden presbiternek és további pár jelenlévő aktív egyháztagnak áldozatos munkájukat, és imádságos szeretetüket.

tovább

Kirándulás a gyülekezettel

Polgár Tibor / 2012-10-28 20:39:10

2012. október 20-át írtunk. Ez a dátum már nem az első, amit a 30-40-esek kijelöltek a kirándulásra, amire szeretettel hívogatták az idősebb korosztályt is. Az időponton azért kellett többször változtatni, hogy a lehető legtöbben el tudjanak jönni, ami aztán helyesnek bizonyult, hiszen legalább 40 testvérünk, fiatalok és idősebbek gyülekeztek a Kistemplom utca végén, ami szeretett templomunk helyszíne is. Az autók alig fértek el a parkolóban.

  

A 8 órai gyülekező időpontja egybeesett azzal a természet adta ajándékkal, amikor a nap megmutatja erejét, és ezen az októberi napon különösen jól esett ez, hiszen mindenki aggódott az időjárás miatt. Ez a csodálatos idő mindenkit felvillanyozott, akárcsak az imádság és áldás, amit a kirándulás előtt körbeállva és kézen fogva hallgattunk, amiben Tiszteletes urunk, kérte az Urat az útra indulók megáldására és gondviselését a biztonságos hazatérés reményében.

tovább

Adománygyűjtés

Polgár Tibor / 2012-10-19 20:14:29

  

Jézus Krisztus mondja:

„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!"

János evangéliuma 13. fejezet 34. vers

 

Néhány hete hirdettük meg gyülekezetünkben, hogy adományokat gyűjtünk a székesfehérvári gyermekotthon lakóinak. Tartós élelmiszereket és ruhaneműket. Nagyon jó volt látni, hogy egy emberként fogtak össze a Testvérek. Szépen gyűltek az élelmiszer és ruhacsomagok. Bár tudjuk, hogy a mai világban nem könnyű nekünk sem, de nagyon jó érzés tudni azt, hogy vagyunk jó néhányan, akik ezt a keveset is megosztják azokkal, akik rászorulnak. Mi tudjuk azt, hogy milyen, ha egy szerető család vesz körül minket, sajnos ezeknek a gyermekeknek ez nem adatott meg. Azt is tudjuk, hogy ezt nem lehet pótolni semmivel, de bízunk benne, hogy ez a kis adomány majd mosolyt csal arcukra és melegséggel tölti el szívüket. Bízunk benne, hogy egyszer majd ők is átélhetik a család melegét. Kívánunk nekik ehhez elsősorban alázatot, erőt és kitartást. Küzdjenek az álmaikért, mert soha nem szabad feladni.

 

A jó Isten áldása szálljon ezekre a gyermekekre és persze gondozóikra is!

 

Kívánom, hogy a szeretet és béke járja át a székesfehérvári gyermekotthont.

 

Ezúton köszönjük a kedves Testvéreknek a nagylelkű adományokat.

    

  

„A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek,

mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten."

Zsidókhoz írt levél 13. fejezet 16. vers

     

      

Rieder Beáta

tovább

A Mennyei Manna csapat a Falunapon!

Polgár Tibor / 2012-10-11 06:07:08

Örömmel számolunk be a kedves testvéreknek, hogy gyülekezetünk Mennyei Manna csapata 2012. 09. 29-én részt vett a falunapi főző versenyen.

Lelkes kis csapat jött össze ismét csütörtök este, hogy megbeszéljük, mi is legyen a bográcsban.

tovább

Megalakult a Magyaralmási Református Gyülekezet "Mennyei Manna" csapata!

Polgár Tibor / 2012-10-08 06:00:19

Bizonyára többen is értesültek a testvérek közül, hogy gyülekezetünk az idei évben bekapcsolódott a falu kulturális életébe, azaz több rendezvényen is képviseljük a gyülekezetet ezzel is bizonyítva, hogy a hívők nem valami "csodabogarak" mi is tudjuk jól érezni magunkat - mert ISTEN nem a személyiségünket akarja elvenni hanem a bűneinket! Lelkes kis csapatunk a MENNYI MANNA nevet kapta.

 

Először a szeptember 8-án megrendezett szilvalekvár főző versenyre neveztünk be, melyre nagy lelkesedéssel készültünk! Péntek este összegyűltünk és imádságban kértük Isten áldását a tevékenységünkre, ekkor választottunk a csapatnak nevet, és készítettük az üvegeket és recepteket gyűjtöttünk a lekvárfőzéshez, mivel nem tudtuk akkor eldönteni mitől is lenne jó és különleges a mi lekvárunk, így úgy döntöttünk mindenki hoz, amit gondol.

tovább

Kirándulás az Ördög-ároknál

Polgár Tibor / 2012-09-24 19:51:12

 

Szomorúan tapasztaltuk, hogy kirándulásunk előtt két nappal az időjárás nagyon megromlott. Ám bizakodva és hittel teli szívvel vártuk a szombat reggelt.

A reggel kicsit szomorkásan, borongósan indult, de ennek ellenére vidáman gyülekeztünk a református templom előtt. Egy rövid imádság után útnak indult a lelkes kis csapatunk. Majd 45 perces út után végre megérkeztünk kirándulásunk helyszínére Csesznekre. Egy kis szív- és lélekerősítés után izgatottan vágtunk neki a kb. 12 km-es túrának. Megvallom, én kicsit félve vittem 7 éves lányomat, de félelmem hamar szerte porlott. A legkisebbek is könnyedén vették a sokszor nem könnyű akadályokat. Hosszas séta után elérkeztünk az Ördög-árokhoz. Csodálatosan szép látvány tárult elénk!

tovább

Szilvalekvárfőző verseny

Polgár Tibor / 2012-09-17 22:49:28

Örömmel számolunk be arról, hogy a 2012. szeptember 8-án megrendezett

V. Magyaralmási Szivalekvárfőző Versenyen

református gyülekezetünk csapata első helyezést ért el.

 

Gyülekezetünk nevében ezúton is szeretettel gratulálunk

a győztes csapatnak és köszönjük a finom lekvárt!

 

tovább

Református fitnesz terem Magyaralmáson!

Polgár Tibor / 2012-09-03 18:17:00

   

Örömmel számolunk be a kedves testvéreknek arról, hogy Isten kegyelméből kialakítottunk a gyülekezeti házunk emeleti termében egy női tornatermet fitneszgépekkel. Mint sokak számára ismert, már voltak gépek a teremben kisebb-nagyobb hibákkal, amiket lelkes férjeink megjavítottak, és akinek lehetősége volt rá, a saját gépét is elhozta, felajánlotta a nemes cél érdekében!

Nagyon barátságos lett a terem, melynek falaira Jézus bátorító üzeneteit tettük ki plakátok formájában. Az egyik falon helyet kapott egy papírból készült nagy kereszt is, melyre ki-ki felírhatja, miért szeretne hálát adni és miért szeretne imádkozni. Ugyanis nemcsak a testünket eddzük, hanem minden alkalom elején Nagytiszteletű asszony egy kis lelki táplálékkal is erősít bennünket.

  

Augusztus 31-én 6 órakor már négy fő részvételével el is indult az alkalom, melynek elején imádsággal kértük Isten áldását, hogy így is közelebb tudjunk szeretni minden érdeklődő asszonytestvért Jézushoz.

 

Nagytiszteletű asszony néhány perces szolgálata is a sportról tett tanúbizonyságot, konkrétan a kerékpározásról!

tovább

"Mert közösséget csak hittel és reménységgel lehet építeni!"

Polgár Tibor / 2012-08-30 11:59:26

Negyedik alkalommal rendezték meg a 30-40 évesek találkozóját a Magyaralmási Református Egyházközség fiataljai számára. Meglepő örömmel vettük észre, hogy minden alkalommal egyre többen lesznek, akiket még nem volt alkalmunk közelebbről megismerni és jelenlétükkel megörvendeztettek minket.

 

Már messzire lehetett érezni a sült hús finom illatát, amikor egy késő meleg nyári délután megérkeztünk a templom udvarára, ahol az ügyesebbek már javában sütötték a sok finomságot.

tovább

Új kenyér ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2012-08-22 11:57:40

  

Jézus Krisztus mondja:

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek."

Máté evangéliuma 11, 28.

 

Ünnepi istentiszteleti alkalmaink a Magyaralmási Református Gyülekezetben:

 

Szerdán, csütörtökön és pénteken este 6 órakor bűnbánati istentiszteletet tartunk a templomban

 

Új kenyér ünnepi úrvacsorás istentiszteletet vasárnap délelőtt 11 órakor tartunk a templomban




 

Mindenkit szeretettel várunk!

tovább