Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Pintér Béla Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2012-06-28 22:11:44

A nyári református gyermektábor záró napjára vendéget hívtunk koncertezni: a nagyszerű keresztyén zenét játszó Pintér Bélát!

 

Hogy ki is az a Pintér Béla? Milyen zenét játszik? - egész héten találgatták a gyerekek, felnőttek egyaránt. Nagy várakozás és sok imádság volt bennük a hét folyamán, hogy majd minden rendben menjen!

 

Én januárban ismertem meg a sárkeszi MERIT rendezvényén! Nagyon meghatározó volt számomra, a hitre jutásomban is sok erőt merítettem és meritek azóta is az ő dalaiból.

 

Nagyon sokan jöttek el szombaton a Faluházba a helybeliek, de vidékről is sok vendég érkezett, gyerekek, fiatal felnőttek, sőt még az idősebb korosztályból is sokan voltak.

tovább

Református gyerekhét Magyaralmáson - Te milyennek ismered Istent?

Polgár Tibor / 2012-06-24 21:23:58

Minden év egyik legnagyobb kihívása a nyári gyerektábor megszervezése, hiszen mindig nagy hitre van szükség megelőlegezni a bizalmat az ÚR felé, hogy eljöjjenek a gyerekek, hogy szólni tudjunk a gyerekek nyelvén, hogy jó idő legyen, hogy tudjuk a gyerekek igényeit kielégíteni (jó játékok, sok öröm, finom harapnivaló). De úgy ismertük meg hatalmas Istenünket, mint Akinek nemcsak velünk felnőtekkel vannak tervei, hanem a gyermekeknek is adni akarja a kegyelmet, a bűnbocsánatot, olthatatlan szeretetét.

tovább

NYÁRI BIBLIAI HÉT

Polgár Tibor / 2012-06-16 17:03:24

tovább

Pintér Béla koncert Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2012-06-14 08:54:00

tovább

Tóalmási női konferencia

Polgár Tibor / 2012-06-11 22:04:55

2012. májusában a magyaralmási református asszonyok kis küldöttsége indult a Tóalmáson már évtizedek óta megrendezésre kerülő női konferenciára. Az autónyi asszonyt Kun Szabolcs egyik kántor testvérünk férje szállította autóján a tóalmási Andrássy kastélyig.

 

Az idei konferencia címe ÉDES OTTHON volt és már láttam lelki szemeim előtt, hogy miről is fog szólni ez a nap: hogyan lehetek jó háziasszony, hogyan lehetek áldás a családom számára? Ez az alkalom azonban várakozásaimmal ellentétben egészen másról szólt.

tovább

Együtt – SZeretetben – TEstmozgással – Reformátusok

Polgár Tibor / 2012-06-10 16:24:43

Ahogy minden évben május 1-jén, idén is megrendezte a székesfehérvári Maroshegyi gyülekezetrész az ESZTER-napot (Együtt - SZeretetben - TEstmozgással - Reformátusok).

 

A Magyaralmási Református Egyházközség adott otthont kis csapatunknak. Közel 35-en vettünk részt ezen a majálison, kb. 15 felnőtt és 20 gyerek. Fél tíz körül érkeztünk meg a gyülekezeti házhoz, amelynek szomszédságában szép nagy füves terület és templom fogadott bennünket. Egész nap meleg, napsütéses időnk volt.

 

Miután mindenki megérkezett, áhítatra gyűltünk össze a templomban. Az Ige Máté evangéliumának 20. fejezetéből szólt hozzánk: a szőlőművesek példázatáról hallhattunk gondolatébresztő üzenetet. Ezt követően közös főzésre, beszélgetésre és játékra volt lehetőség.

  

A gyerekek csocsózhattak, asztaliteniszezhettek, focizhattak, tollasozhattak és röplabdázhattak a jól felszerelt termekben és a szabadban. Az ebéd gulyásleves volt házi sütésű kenyérrel. Délután a Gaja-völgyben kirándultunk, amely mindenki számára maradandó élményt nyújtott.

 

Visszaérve Magyaralmásra a gyerekek folytatták a játékot, a felnőttek beszélgettek, és gulyáslevessel csillapítottuk éhségünket.

 

Isten áldása kísért bennünket egész nap.

 

Hálásan köszönjük a magyaralmási testvéreknek a lehetőséget, hogy náluk tarthattuk meg az ESZTER-napot. Jövőre is szeretettel várunk mindenkit!

 

 

Ujvári Sándor Csaba lelkipásztor

és Császár Boglárka

  

   

Megjelent a székesfehérvári Békesség Újság legfrissebb számában.

tovább

Európai ökumenikus képzés Josefstalban

Polgár Tibor / 2012-06-05 11:20:34

     

Több mint negyven éve szervez a Bajorországi Evangélikus Egyház ökumenikus ifjúsági képzéseket a németországi Josefstalban. Az idei, május 7. és 16. közötti konferenciáról az egyik résztvevő, Polgár Tibor magyaralmási lelkész számolt be.

  

Ökumenikus nyitottsággal érkeztem Josefstalba május 7-én, de mindaz, amit az imádságról szóló konferencián tapasztaltam, felülmúlta várakozásaimat. Ha nem ismerjük egymást, könnyen születhetnek előítéletek, de ha testvérként együtt töltünk tíz napot, együtt tanulunk, énekelünk és imádkozunk, akkor leomlanak a bennünket elválasztó falak. Tizennyolc országból és különböző egyházakból voltunk együtt ezen a konferencián, és jó volt átélni, hogy egyáltalán nem volt akadály, hogy más felekezetekhez tartozunk. Jó volt megismerni egymást, és különböző nézőpontokból hallani az imádságról. Ortodox testvéreinkkel kipróbáltuk az ő gyakorlatuk szerinti böjtöt, de egy másik napon a csendes imádság és a meditáció területén is tapasztalatokat szerezhettünk.

tovább

Hamarosan kezdődik a Reménység Fesztivál

Polgár Tibor / 2012-05-30 20:08:07

 

  

Indulás Magyaralmásról június 2-án (szombaton)

délután 4 órakor

a református templomtól.

 

További információk a fesztiválról

(videók, ízelítő, a fesztivál dala, részletes program):

 

http://www.remenysegfesztival.hu

tovább

Pünkösdi köszöntő, ünnepi alkalmaink

Polgár Tibor / 2012-05-22 10:51:40

MINDEN KEDVES TESTVÉRÜNKNEK

ÁLDOTT PÜNKÖSDI ÜNNEPET KÍVÁNUNK!

 

ÜNNEPI ALKALMAINK:

 

Csütörtökön, pénteken és szombaton este 6 órától úrvacsorai előkészítő alkalom

 

Vasárnap 11 órától pünkösd ünnep első napi úrvacsorás istentisztelet

 

Délután igény szerint házi úrvacsora

 

Hétfőn 11 órától ünnep második napi istentisztelet

  

 

ÜNNEPI ALKALMAINKRA MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK! 

tovább

Egy házban élünk

Polgár Tibor / 2012-05-15 07:40:29

 

Már csak néhány nap maradt az adóbevallások elkészítésére és arra, hogy egy plusz egy százalékunkkal a református egyház társadalmi szolgálatát támogassuk.

Idén is május 20. a személyijövedelem-adó bevallásának határideje, amely során amellett, hogy számot adunk tavalyi bevételeinkről, rendelkezhetünk arról is, hogy adónk egy plusz egy százalékával a református egyház társadalmi szolgálatát támogassuk.

tovább