Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

A Magyaralmási Református Egyházközség Presbitériuma

Polgár Tibor / 2012-03-07 14:22:25

  

Fotó: Némethné Boros Ágota

tovább

Bibliavasárnap

Polgár Tibor / 2012-03-04 06:45:51

Minden - külső és belső - gondunk megoldásának ugyanaz lehet a forrása: Isten igéjének újrafelfedezése és az ige üzenetének komolyabb megélése. Ehhez pedig olyan magyar nyelvű Bibliára van szükségünk, amely mindenki számára érthető, ugyanakkor méltó formában közvetíti Isten hozzá szóló akaratát az istentiszteleti közösségben is.

tovább

Imahét a keresztények egységéért

Polgár Tibor / 2012-02-28 05:52:59

Február első hetének végén közösen imádkoztunk a keresztények egységéért. Az alkalmakon a község katolikus hívei, a református gyülekezet tagjai és a baptista közösség tagjai vettek részt. Összeköt minket az egy keresztség, és meghívásunk, amely Krisztus által, a Megváltó kereszthalála révén a megigazulásra és az örök életre szól.

   

A hét témája, jelmondata volt: „ Mindnyájan el fogunk változni"

(1Kor 15,51)

 

A végső dolgokról, halálunkról és Krisztus dicsőséges eljöveteléről elmélkedtünk.

 

Első alkalommal a katolikus templomban gyűltünk össze, majdhogy nem megtöltve azt. A közös imát Sándor atya vezette, és a templom énekkara vezetésével a taizéi ökumenikus közösség dalait énekeltük. Tanultunk a tiszteletes úrtól és feleségétől két református éneket is, amelyet a harmadik napra már mindenki jól ismertként énekelhetett.

tovább

Reménység Fesztivál

Polgár Tibor / 2012-02-20 19:09:18

  

 

További információ:


www.remenysegfesztival.hu

tovább

Mentsük meg a házasságot! - Házasság Hete 2012

Polgár Tibor / 2012-02-12 16:01:26

Ötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság Hetét, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a házasság fontosságára, a család intézményének népszerűsítésére, valamint segítséget adjon párkapcsolati, esetleg gyereknevelési nehézségekkel küzdőknek. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatót február 9-én tartották a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének székházában, ahol felszólalt Bíró László katolikus, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Lackfi János költő és felesége Bárdos Júlia, a Házasság Hetének idei arcai, valamint Richard Kane, a mozgalom megálmodója is.

tovább

Figyeljünk egymásra!

Polgár Tibor / 2012-02-04 09:58:54

A zord időjárási viszonyok közepette sok magányos, idős testvérünk lehet veszélyben. A megyei rendőrfőkapitányságok az elmúlt napokban felvették a kapcsolatot egyházkerületünkkel, segítségünket kérve.

  

Az egyházkerület elnöksége arra kéri minden kedves testvérünket, hogy a szokottnál is jobban figyeljünk egymásra és szükség esetén vegyük fel a kapcsolatot a helyi segítő szervezetekkel. Ha helyben nem tudunk hova fordulni a 112-es telefonszámon tehetünk bejelentést.

 

"Egymás terhét hordozzátok és így töltsétek be a Krisztus törvényét."  

 

Forrás: www.refdunantul.hu

 

tovább

Pintér Béla, egy sztár, aki nekünk való... azaz a sárkeszi koncert margójára...

Polgár Tibor / 2012-01-31 21:18:17

 

Az első élményem vele ifjú házasként ért. Első gyülekezetünkben éltünk és szolgáltunk már, felelősségteljesek és felnőttek voltunk, épp vártuk első gyermekünket, mikor a férjem visszament Sárospatakra, szeretett Teológiájára vizsgázni, konzultálni. Vártam haza, hogy majd belép az ajtón, ahogy szokott, ahogy szerettem... de egy másik ember jött haza, egy lelkes egyetemista, aki felvillanyozódva lengetett a kezében egy kazettát. Valami Pintér Béla énekelt rajta, akinek a nevét addig még csak nem is hallottam... Nekem nem tetszett se a szöveg, se a zene, jó magam Continental Singers-ön nőttem fel hitemben, és ez a zene oly távol esett attól. Rap-es, modern hangzása és diákként hazatérő férjem látványa összekapcsolódott, és ellenállássá hangolta bennem az első élményt...

De folyton ő szólt a magnóból... és szíven ütöttek a szavak. Pár jó ritmus, nagyszerűen összerakott rímek, nem túl magas szintű zenei háttér... Elgondolkodtatott: mi lehet a titka, hogy vele dúdolok, hogy hatással van rám... Egyre kíváncsibb lettem, ki is ez az énekes. És akkor hazahozta a párom a Csemetéket. Ezzel végérvényesen eldőlt a sorsom, mert a gyermekeink olyan nyitott szívvel hallgatták és énekelték „A Bélá"-t, miközben a csupán szóban elmondott evangélium nem sokáig kötötte le őket.

 

Aztán eljutottunk az első koncertre, ahol megismerhettünk egy hívő, nyitott szívű, magáról és Istennel való kapcsolatáról őszintén vallani tudó embert. Állt a színpadon, egyes egyedül, vékony testalkata még inkább sebezhetőnek mutatta. De ahogy énekelt, megtelt a levegő erővel és Isten-imádattal. Dalaiban bátran vallott gyengeségeiről, de győzelmeiről is, és ezekkel teljes szívemből azonosulni tudtam, mert IGAZNAK éreztem. A végső áttörést és elfogadást a Homokba írva című albuma hozta bennem. Megtudtuk belőle honnan jön, milyen volt fiatal kora, hány gyermeket nevel, milyen nagyszerű asszony a felesége, és hogy homokba kell írni a szót, melyekkel megbántott más... hagyni kell, had' vigye a szél... Ezerszer meghallgattam... nagyszerű ez a szám zeneileg, üzenetében, lelkiségében is.

tovább

Ökumenikus Esték Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2012-01-25 13:12:38

tovább

RENDSZERES ALKALMAINK

Polgár Tibor / 2012-01-20 09:09:10

 

Gyermek-istentisztelet: minden vasárnap 11 órakor a gyülekezeti házban.

 
Istentisztelet: minden vasárnap 11 órakor a templomban.

 

Bibliaóra: minden csütörtökön este 6 órakor a gyülekezeti házban, meghívás esetén házi bibliaóra.

 

Gitár: pénteken 4 órától az iskolában, szombaton 5 órától és 6 órától a gyülekezeti házban.

 

Minden hónap első és harmadik vasárnapján este 6 órától énekkar a gyülekezeti házban.

 

Minden hónap első vasárnapján 5 órától imaközösség a gyülekezeti házban.

 

Reménység szerint, hamarosan indul gyülekezetünkben a 30-asok, 40-esek köre is!

  

ALKALMAINKRA MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

tovább

Presbiteri fogadalomtétel

Polgár Tibor / 2012-01-10 18:01:56

 

2012. január 8-án ünnepi istentiszteletünkön tettek fogadalmat gyülekezetünk megválasztott tisztségviselői.

 

 

A Magyaralmási Református Egyházközség presbiterei és pótpresbiterei:

 

Bankóné Somogyi Zsuzsanna

Baranyi Istvánné

Dezsőné Németh Aliz

Kovács Gyuláné

Kovács Péter

Németh László

Pánczél István

Ruff József

Sántha Elek

Szántó Gyuláné

Varga Lajosné

 

A gyülekezet gondnoka: Ruff József

Gondnokhelyettes: Szántó Gyuláné

   

Gyülekezetünk nevében életükre és szolgálatukra

Krisztus Urunk áldását kívánjuk!

tovább