Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Egy csepp a tengerben ...avagy Nyilas Misi pakkot kapott!!

Polgár Tibor / 2012-01-01 16:39:49

Pakkot kapni ...az valami csodálatos dolog. Mi épp a napokban kaptunk. Drága feladója levélként küldte, így a postás kézbe adta át. Először csak nézegettük, forgattuk a dobozt, találgattuk, mi lehet benne, hisz nem vártuk. Ismertük a feladóját, tudtuk, szeretettel csomagolta szívből jövő „gondolatát”, mert gondolatban fogant meg először az apró ajándék, utána vált csak kézzel fogható örömmé...

tovább

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ, ÜNNEPI ALKALMAINK

Polgár Tibor / 2011-12-20 12:31:10

tovább

ADVENTI KONCERT MAGYARALMÁSON

Polgár Tibor / 2011-12-17 17:07:45

 

December 3. adventi vasárnapján nemcsak a délelőtti istentiszteletre, hanem délutánra is hívott bennünket a harangszó. A református templom nyitott ajtaja felekezettől függetlenül várta kis falunk minden érdeklődő lakóját. A székesfehérvári baptista gyülekezet ifjúsági csoportja adventi meglepetést tartogatott számunkra ezen a különleges délutánon.

A találkozóra egész héten várakozással készültem, s a koncertre igyekezve a templomból kiszűrődő hangokat meghallva még jobban szaporáztam lépteimet. A zenekart meglátva – ekkor még hangoltak, próbáltak a fellépők- azonnali jóleső érzés töltött el, s a legelső gondolatom az volt, bárcsak minél többen eljönnének erre a rendezvényre. A templom hátsó részébe, a konvektor mellé ültem, s minden ajtónyitásnál megörültem egy-egy újabb belépőnek.

 

tovább

Adventi Gyertyagyújtásaink Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2011-12-14 14:10:07

 

Az immáron közel évtizedes szép hagyomány idén is folytatódott településünkön, amelynek novemberi első alkalmára, a községünk faluháza előtti szabadtéren a Polgármesteri Hivatal koordinálásával került sor.

A 2011. december 4-i alkalom szervezője a Magyaralmási Református Gyülekezet közössége volt. A szívhez szóló, szép műsort Énekkarunk kíséretével, új lelkészünk Polgár Tibor és kedves Felesége, Polgárné Szendrák Edit énekes szolgálatával, Dezsőné Aliz, Keresztes József és Németh Gerti versmondásával – a jelen lévő körülbelül 100 fő lelkes tapssal jutalmazta. Megváltót váró települési ünnepségünk második része süteménnyel, teával a kézben kiscsoportos baráti, testvéri beszélgetésekkel folytatódott, majd zárult.

tovább

"...hogy példamutató, követésre méltó módon élje oda a gyülekezeti tagok elé Isten szeretetét" - Katona János laudációja

Polgár Tibor / 2011-12-12 16:26:44

 

„Jó dolog dícsérni az Urat és éneket mondani a te nevednek, ó Felséges! Hirdetni jó reggel a Te kegyelmedet, és éjjelente a Te hűséges voltodat"
 

Zsoltárok 92,2-3

Nagytiszteletű Katona János 1948. október 24-én született Porcsalmán. Ahogy Jánostól tudom egy áldott életű, naponta Bibliát olvasó és imádkozó, testvéri szeretet közösségben élő családban töltött gyermek évek után gimnáziumi tanulmányait a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában végezte.

A gimnázium éveit a theológiai tanulmányokra történő felkészülésnek tekintette. Külső körülmények nehezítették abban, hogy gyermekkori vágyát elérhesse és a theológián megkezdhesse tanulmányait. Az elhívó Isten kegyelméből 1972-ben Debrecenben megkezdte a lelkészi szolgálatra felkészítő tanulmányait. Diákéveit hivatalos engedéllyel már Budapesten fejezte be.

tovább

ADVENTI KONCERT

Polgár Tibor / 2011-12-08 19:02:33

tovább