Magyaralmási Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Evangélizáció templomunkban

Polgár Tibor / 2011-11-30 15:16:31


„Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán.”
(Zak. 9,9)

 

2011. november 25-26-27-én evangélizációs alkalmakon vehettünk részt gyülekezetünk ifjúsági termében. Igét hirdetett Péntek László nyugalmazott esperes. A téma, mely köré Nagytiszteletű úr prédikációit fűzte, a következő volt: Isten megszabadít.

 
Első este arról hallottunk, hogy Isten megszabadít a félelemtől. Ez a félelem bénít meg minket és meggátol abban, hogy használjuk a talentumokat, melyeket Istentől kaptunk a szolgálatra. Máté 25, 14-30 igeverseiben Jézus tanít arról, hogy egy gazdag úr talentumokat bízott szolgáira: az elsőre ötöt, a másodikra kettőt, a harmadikra egyet. Az első két szolga kamatoztatta a rábízott vagyont és megduplázta. A harmadik azonban félelmében elásta és nem forgatta haszonnal. Mindenki kapott valamilyen talentumot Istentől, ezért ne legyünk rest és gonosz szolgák, akik nem kamatoztatják képességeiket. Kérjük el a szabadítást, fogadjuk el Isten bűnbocsánatát és legyünk jó és hű szolgák, akik a kevésen is hűek maradtak.

 
Ezen az estén megismerhettük Nagy János kántor bizonyságtételét. Elmondta, hogyan állította őt szolgálatba Isten. Értéktelennek gondolt és megélt élete értelmet kapott, rálelt talentumára, a zenére. Ezt felhasználva hosszú évek óta szolgálja Istent. Csatlakozott a Kék Kereszt segítő csoportjához, ahol Isten kegyelméből segítő kezet nyújthatnak az alkohol rabjainak.

tovább

Adventi koszorú készítés

Polgár Tibor / 2011-11-23 13:50:35

tovább

Evangélizáció

Polgár Tibor / 2011-11-22 11:16:47

tovább

Dobos Károly Lelkészi Díjat kapott Katona János nyugdíjas magyaralmási lelkipásztor

Polgár Tibor / 2011-11-19 22:27:25

A Zsinat pénteki ülésén a Dobos Károly Lelkészi Díjat

Katona János nyugdíjas magyaralmási lelkipásztor kapta.

Imre Bálint mezőföldi esperes méltatta a díjazottat.

A kitüntetéssel a nem a reflektorfényben élő,

hanem a falvakban, kisgyülekezetekben, elsősorban kistelepüléseken

munkálkodó lelkipásztorokat jutalmazzák.

 

 

Forrás: www.reformatus.hu

 

Fotó: Kalocsai Richárd

 

Megjelent a Dunántúli Református Egyházkerület honlapján.

tovább

Mese vagy nem mese? …ez itt a kérdés!

Polgár Tibor / 2011-11-11 17:54:28

Láttatok már gyermeki szemet kikerekedve csillogni? Arcokra tátott szájat rajzolva, ahogy a képzelet szárnyain suhannak a gondolatok? Erre csak a mese képes. Bűnt követünk el, ha gyermekeinktől megvonjuk a mesehallgatás örömét. A szívet megújító, erkölcsöt megerősítő, jó útra terelő, emberré nevelő mese nagy kincs, olyan a gyermeki lélek számára, mint a forrásvíz, melyből iszik, és észre se veszi, hogy tisztul tőle, hogy igazabb lesz…

tovább

A nagy mesélő - Écsi Gyöngyi Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2011-10-28 08:40:01

tovább

"Zene nélkül mit érek én?" - gitároktatás indult Magyaralmáson

Polgár Tibor / 2011-10-22 19:47:32

Zenélni tanítjuk gyermekeinket szombatonként 17 órától (a kisebbeket), illetve 18 órától (a nagyobbakat) a Magyaralmási Református Gyülekezet imatermében.

 

A gitároktatás keretein belül a fiatalok, gyermekek megtapasztalhatják, hogy a zenén keresztül hogyan érinti meg őket Isten szeretete, hogy éneklés közben letehetik terheiket, és hogy sok gyakorlás és kitartás kell ahhoz, hogy egy dobozból és néhány húrból lelket felemelő zenét varázsoljanak elő.


Alkalmainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

tovább

Mindeneknek mindenné lenni...

Polgár Tibor / 2011-10-11 20:19:09

Szeptember első vasárnapjától gyülekezetünkben beindult a vasárnapi gyermek istentisztelet, hogy a gyermekeknek gyermeknyelven tudjuk hirdetni Isten üzenetét.

 

Alkalmaink a felnőtteknek szóló istentisztelettel párhuzamosan folynak, de az első ének erejéig együtt vagyunk a felnőtt gyülekezettel, így a szülők, idősebbek is gyönyörködhetnek a gyermekekben, és a gyermekek is láthatják, hogy szüleik, nagyszüleik aktív tagjai a gyülekezetnek.

 

A gyermek istentiszteletek játékos, kreatív, gyerekszerű alkalmaira minden gyermeket szeretettel várunk vasárnap 11 órára!

tovább

Keresztyén ifjúsági teaház Csákberényben

Polgár Tibor / 2011-09-29 19:43:49

 

KEDVES FIATALOK!

 

Szeretettel hívunk benneteket Csákberénybe a gyülekezeti házba

2011. szeptember 30-án pénteken 17 órai kezdettel a következő

keresztyén teaházi alkalomra!

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Indulás Magyaralmásról délután negyed 5-kor

a református templomtól.

 

tovább