Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Folyamatos megújulás Krisztus evangéliumában - Interjú Imre Bálint esperessel és Kovács János egyházmegyei gondnokkal

Imre Enikő / 2021-01-20 10:16:46

A Mezőföldi Egyházmegyét továbbra is nagytiszteletű Imre Bálint vezeti esperesként. A dégi református lelkipásztornak ez lesz a harmadik ciklusa, újraválasztása megerősíti azt a képet, amit láthatunk: egy dinamikusan fejlődő, jól szervezett, a megújulásra képes egyházmegyét. Vele és a megválasztott egyházmegyei gondnokkal, Kovács Jánossal beszélgettünk.

 

Részletek a tovább mögött.

tovább

Boldog Új Esztendőt kívánunk Olvasóinknak!

Imre Enikő / 2021-01-06 09:29:27

tovább

Áldott Karácsonyt kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Imre Enikő / 2020-12-24 11:41:47

(A képen az isztiméri református templom belseje látható 2019. december 24-én)

 

 

A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak Krisztus szeretetében teljes Karácsonyi ünnepet, és Urunk áldásában gazdag Új Esztendőt kívánunk.


Itt szeretnénk megköszönni minden gondnok és presbiter testvérünknek azt a fáradhatatlan szolgálatot, mellyel Isten ügyéért fáradoznak gyülekezeteikben és azon kívül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tovább

A megtartó kegyelemben bízva

Imre Enikő / 2020-12-24 11:21:01

Sokan érzik úgy, hogy forduljon már át a naptár, jöjjön a következő év. Nehézségekben bővelkedett a 2020-as esztendő. A történelembe úgy fog bevonulni ez az év, mint a koronavírus éve. Új szavak épültek be a köznyelvbe, pandémia, karantén. Az egyház életébe is változást hozott ez a helyzet. De ha az év mérlegét megvonjuk, akkor lehet, hogy az élet igen, de a hit nem került karanténba. A Dunántúli Egyházkerület e rendkívüli állapot évében a veszteségek mellett is tudott gyarapodni. Új templomok épültek, számos ingatlan újult meg, sikeres pályázatok zajlottak, rendben lezajlott a tisztújítás, és a hitélet is működött. Főtiszteletű Steinbach József püspök úrral értékeljük az évet.

 


Részletek a tovább mögött.

tovább

"Mindenkor bízunk"

Imre Enikő / 2020-12-24 11:11:25

Egy püspök feleségének sincs könnyű dolga a karácsony előtti hetekben. A parókián, a gyülekezetben és a családi mindennapokban is bőven akad tennivaló. Steinbachné Cenkvári Klára arról mesél, hogyan tervezi meg előre az ünnepi előkészületeket, hogy az advent valóban megszentelt várakozás legyen. De az is kiderül, hogy mi egy püspök feladata otthon, december 24-én - a Református.hu interjúja.

 

A tovább gombra kattintva megtekinthető a teljes interjú.

 

tovább

Új internátusa lesz a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának

Imre Enikő / 2020-12-24 11:06:02

Magyarország Kormánya 1.856.901.503,-Ft-al támogatja a Dunántúli Református Egyházkerület által fenntartott Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma új internátusának felépítését.

 

A Kormány által most biztosított forrásból a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma évtizedek óta halasztott bővítése valósulhat meg, amely által egy korszerű, az oktatási-nevelési feltételeknek és református pedagógiai elveknek minden tekintetben megfelelő, otthonos internátus jöhet létre 2022 második felére.

A Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a támogatásáért és mindazoknak, akik a támogatás előkészítésében segítettek.

Ezzel a támogatással az ősi Pápai Kollégium épületegyüttese teljesen megújulhat.

Mint az köztudott, a híres Pápai Református Kollégiumot-t 1952-ben államosították, és 1991-ben kerülhetett vissza ismét a Dunántúli Református Egyházkerület tulajdonába. Ám halaszthatatlanul szükségessé vált a visszakapott kollégium épületegyüttesének teljes felújítása. E folyamat záró üteme az új internátus felépítése.

Így visszaáll az 1531-ben alapított Pápai Református Kollégium történeti folytonossága, amelynek jelmondata: Istennek, Hazának, Tudománynak!

Soli Deo Gloria!

Dunántúli Református Egyházkerület

http://www.refdunantul.hu/hir/mutat/22261/

 

tovább

Csillagpont 2021

Imre Enikő / 2020-12-09 11:39:02

Kedves Testvérek!



A Csillagpont jövő évi szervezői szeretettel kérik a segítségüket és ajánlják figyelmükbe a készülő rendezvényt.

 



Áldáskívánással:

Deminger Orsolya, katechetikai ügyintéző
Református Pedagógiai Intézet

 

tovább

Áldott adventi várakozást kívánunk minden kedves olvasónknak!

Imre Enikő / 2020-12-07 08:59:39

"Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog már két kis gyertyaláng Ha zörget Jézus, jól figyelj ám! Betér a szívünk ajtaján! Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr."

tovább

Teljesült a 2020-as küldetés - Szeretetszolgálat - Kívánságlista

Imre Enikő / 2020-12-07 08:34:39

kivansaglista.jpg

Fotó: MRSZ

 

Ezernyolcszáz adományozó közel egy hónap alatt teljesítette mind a kétezer-húsz rászoruló gyermek karácsonyi álmát a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Kívánságlista programjában. Volt, aki egymaga negyven kívánságot váltott valóra, a legtávolabbi ajándék pedig egyenesen Ausztráliából érkezett. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatja az MRSZ a gyermekek szüleinek.

 

Részletek a tovább mögött.

tovább