Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Találékonyság, kreativitás kellett a vírus miatt - Református múzeumi körkép

Imre Enikő / 2020-06-18 10:58:55

 

Főszezonjukat veszítették el a református múzeumok azzal, hogy a koronavírus-fertőzés miatt tavasszal nem fogadhattak látogatókat. A bezártság alatt az online kommunikációra fókuszáltak, Pápán professzionális 3D-s kiállítást készítettek, Kecskeméten pedig humorral is oldották a járvány rossz híreit. Sárospatakon június 2-ától látogatható a világ egyik legszebb könyvtára, míg Debrecenben idén nyáron a szabadtéri sétákra fókuszálnak.

 

Részletek a tovább mögött.


tovább

A viharkár áldozatait támogatja az MRSZ - Jobbadni.hu

Imre Enikő / 2020-06-18 10:50:49

 

Fotó Neményi Márton.jpg

Fotó: Fotó: Neményi Márton

 

Az elmúlt napok időjárási viszontagságai több ezer család életét nehezítették meg országszerte, több család otthona is lakhatatlanná vált a házba beömlő csapadék miatt. A hazai káresemények értéke akár a másfél milliárd forintot is elérheti. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) első körben négy település áldozatait segíti.


Részletek a tovább mögött.

 

tovább

Hatvanhat óvoda épül és újul meg egyházunk országos óvodaprogramjában

Imre Enikő / 2020-06-11 11:22:12

„Az a célunk, hogy olyan gyermekeket neveljünk, akikre 15, 50 vagy 100 év múlva is büszkék lehetünk" - fogalmazott Bogárdi Szabó István püspök a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjáról. A 2018-ban indult projekt kivitelezési munkálatai már folynak, a 2021-2022-es tanévben 3200-zal több gyermek, és közel 500 új munkatárs kezdheti az évet új, modern református óvodákban. A fejlesztés a magyar kormány 30 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg.

 

Részletek a tovább mögött.

tovább

Összetartozásunk tüze 20:20. június 4.

Imre Enikő / 2020-06-03 22:06:39

 

 

Szent István király ezeresztendős keresztény államiságát a Kárpát-medencében Trianonnál pont egy évszázada zúzták szét, feldarabolva az országot. Tíz évvel ezelőtt az Országgyűlés a kettős állampolgárságról szóló törvényben az elcsatolt területeken élő és a világban szétszóródott magyarokat közjogi értelemben is a nemzet részévé, június 4-ét pedig a Nemzeti Összetartozás Emléknapjává tette. Mindezekre emlékezve 2020. június 4-én 20:20-kor (budapesti idő szerint) mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, gyúljon meg Összetartozásunk Tüze!

 



Hogyan kapcsolódhatsz?
1. Lépj be a gyujtsukmeg.ma weboldalra.
2. Kattints a Csatlakozom gombra.
3. Végezz el a rövid regisztrációt.
4. Jelöld be a tüzed tervezett helyét a térképen.
5. Bátoríts másokat is, hogy ők is csatlakozzanak az akcióhoz!



Az Összetartozásunk Tüze rendezvény ötletgazdája és szervezője a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, társszervezője a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervezetei, vagyis a világban működő magyar cserkészszövetségek.



További részletek a gyujtsukmeg.ma/az-esemenyrol oldalon.

tovább

Újra szóljon a harang!

Imre Enikő / 2020-06-03 21:58:31

 

Egyházunk vezetői arra kérik a Kárpát-medence összes református gyülekezetét, hogy a trianoni szerződés aláírásának 100. évfordulóján, 2020. június 4-én, csütörtökön - magyarországi idő szerint - délután fél ötkor szólaltassák meg templomaik harangját.

 

tovább