Isten-kérdés és az ember - február 27-én lesz a Dunántúli Református Akadémia harmadik napja

, 2016-02-16 17:00:00

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia a 2015/2016-os tanévben elindította a Dunántúli Református Akadémiát. A harmadik előadási napra február 27-én kerül sor.

Az Akadémia célja, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Az akadémiai év mindig két félévből áll, amelynek az elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak. 

Az idei akadémiai év központi témája: Isten-világ-ember-egyház.

Helyszíne: a Pápai Református Teológiai Akadémia (8500 Pápa, Március 15. tér 12-13.) Időpontok 2016-ban:  2016. február 27. 10 óra és 2016. április 9. 10 óra (szombati napok).

A harmadik előadási nap főtémája: Az Isten-kérdés és az ember.

Az előadások a témákkal kapcsolatos alapismereteket fogalmazzák meg közérthetően, de mégis tudományos alapossággal, a ma emberét érdeklő kérdésekre tekintettel.

Akik jelentkeztek, azokat mind a négy alkalomra várjuk, ebben az esetben a tanév végén oklevelet tudunk kiállítani, azoknak, akik mind a négy alkalmon részt vettek.

Lentebb olvashatják a harmadik alkalom tervezett programját.

Jelentkezni online lehet a cikk alatt található jelentkezési lapon, illetve az honlapunkon, az "Aktualitások" menüpontban.

A jelentkezési határidő: február 24. szerda, a jelentkezők ezt követően kapnak visszajelzést. Jelentkeznie annak is szükséges, aki már a korábbi alkalmakra is jelentkezett!

Az első akadémiai nap, előadásainak hangfelvétele elérhető egyházkerületünk honlapjának digitális kollégiumában az alábbi linkre kattintva: http://refdunantul.hu/kollegium/hang/lista/41/?o=&t=&q= 

Az első alkalom témája az Isten kérdés volt, Dr. Szabó István, Gyöngyösi Csilla, Dr. Balla Ibolya, Dr. Vladár Gábor, Dr. Németh Tamás és Dr. Hanula Gergely tartottak előadást. Mindegyik előadás letölthető és meghallgatható.





Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 15336
Összesen 2009. június 2. óta : 40291954