Kupak-memória

Kutasiné Molnár Boglárka, 2021-04-13 08:34:34

Az újrahasznosítás jegyében ajánlok egy evangéliumi memóriajáték készítést. Elkészítheted egyedül, de játszani majd hívjál mást/másokat is!

A memóriajáték egy párkereső, ami próbára teszi az emlékezőképességet. Az általam ajánlott memóriajáték azért újrahasznosított, mert kiürült flakonok kupakját felhasználva készül; valamint azért evangéliumi, mert Jézus életének eseményeit egy-egy szimbólum jelöli. Döntetlen esetén az nyer, aki az általa megtalált jelképeket időrendi sorba tudja rakni adventtől pünkösdig.

 Ezekre a dolgokra lesz szükséged:

-    24 db egyforma kupak,

-    körző,

-    vonalzó,

-    papír,

-    olló,

-    grafitceruza,

-    radír,

-    színesceruza,

-    faragó (más néven hegyező, Somogyban hegyző). 

A készítés fázisait megtalálod a fotókon és az alatta olvasható leírásokban. Kezdjünk hozzá!

 1.     Körző és vonalzó segítségével mérd meg a kupak belső átmérőjét, majd felezd meg a távolságot, hogy megkapd a kör sugarát. (Nekem a fél literes buborékmentes ásványvizes flakon kupakjának esetében 1,3 cm lett a sugár.)

2-3.  A megfelezett távolságra nyisd szét a körzőt, és rajzolj a papírra köröket. Huszonnégy kört rajzolj és vágj ki! Az első kivágása után tegyél próbát, hogy a kupakba illesztve benne marad-e a papírkör. Ha kiesik, akkor a körző vonalának külső szélén vágj, ha pedig túl nagynak ítéled a papírkört, akkor a körző vonalának belső szélén vágj!

 

 4. Rajzold meg és színezd ki a jelképeket párosával, azaz mindegyikből kettőt-kettőt rajzolj!

5. Illeszd bele a kupakokba a rajzokkal ellátott papírlapokat!

6. A fotón szereplő kupak-párok segítenek neked a megrajzolásban:

csillag, galamb, szamár, pálmaág, kenyér és bor, pénzeszacskó, töviskorona, kereszt, zárt sír, nyitott sír, felhő, kettős láng.

7. Amikor mindegyik jelképet duplán elkészítetted, és van játszótársad, akkor kezdődhet a játék! Fordítsátok le a kupakokat, majd egymás után fordítsatok fel két kupakot. Aki egyformát talál, az megtarthatja. Az győz, aki a legtöbb párt gyűjtötte össze.

 Áldott barkácsolást és vidám játékot kívánok!

 

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12096
Összesen 2009. június 2. óta : 40288712