Radírozzuk ki a különbségeket!

Márton Gergely, 2023-09-08 14:19:27

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette nyári tanszergyűjtését, hogy iskolatáskával és írószerekkel segítse a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat. A cél 1358 általános- és középiskolás támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett diákok, valamint határon túli magyar fiatalok is szerepelnek. A dunántúli gyűjtést idén is a szolgálat alsóörsi irodájában koordinálták.

A székesfehérvári ALCOA SHARED SERVICES KFT. rendszeresen támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéseit. „Cég szinten szívünkön viseljük, hogy támogassuk tőlünk telhetően a közösséget, a rászorulókat. A kollégák, akik tudnak, önkéntes alapon segítenek” – mondta Lukács Nóra, aki most írószereket, táskát, füzeteteket hozott.

Fehérné Kiszlinger Anett adománykoordinációs operatív vezető elmondta, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját.

A „Radírozzuk ki a különbségeket!” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítsék a tanévkezdést és csökkenteni tudják a kiadásokat.

Az idei célkitűzés 1358 általános- és középiskolás tanévkezdésének segítse. Az alsóörsi koordinációs központban több nagy cég, egyéni felajánlások és áruházi gyűjtések segítségével 224 csomagot állítottak össze.
Ebből Augusztus25-én a tamási Családsegítő Központ együttműködésével, összesen 10 településről, 50 gyerek vehette át a tanszercsomagokat.

Szinte minden családba jutott egy új iskolatáska is. Négy diák egyéni kérelem alapján kapott segítséget.

170 csomag jelképes átadására szeptember 2-án, a Pápán megrendezésre került Kárpát-medencei és Országos Református Tanévnyitó ünnepségen került sor. Az alábbi települések Általános Iskolái lettek támogatva a tanévnyitón: Drávafok 16 fő, Hidas 26 fő, Siklós 20 fő, Nagyharsány 46 fő, Pécs, Ref. Ált. Isk. 24 fő, valamint a Sellyei Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola 38 diákja.

A Magyar Református Szeretetszolgálat százhúsz kárpátaljai tanuló számára is megtöltötte tanszerekkel az iskolatáskákat. A névre szóló tanszersegélyt összértéke meghaladja a 2,8 millió forintot. Ehhez az egyéni adományozók mellett a Dunántúli Református Egyházkerület harminc darab iskolatáskával járult hozzá. Az adományokat a Kárpátaljai Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kuratóriumi elnöke adta át.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 04., Saturday,
Mónika , Flórián napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5994
Összesen 2009. június 2. óta : 40393866