Hitmélyítő konferencia

Márton Gergely, 2024-02-14 07:31:54

A Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház konferenciáján előadást tartott Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. A február 10-én megtartott hitmélyítő alkalmon a püspök az Élő Ige Éve kapcsán a fotómeditáció gyakorlati bemutatásáról szólt.

Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökének meghívására Steinbach József püspök előadást tartott a horvátországi testvérek hitmélyítő konferenciáján. A Sepsén, a kultúrotthonban megtartott alkalmon a házigazda püspök köszöntése után Steinbach József „Fotók az igehirdetés szolgálatában” címmel tartott előadást.

A fotómeditáció egy új módszer Isten Igéjének továbbadására, ezért a téma szervesen kapcsolódik az egyházunk által meghirdetett Élő Ige Évéhez.
A püspök kiemelte, hogy Isten igéjének a hirdetése – a mai modern formák szerint is – keresztyénségmegtartó, nemzetmegtartó erő, amitől a jövőnk is függ. Vetített előadásában az új igehirdetési műfajok közül a fotómeditációról szólt: „A látható kép elindítja a gondolatot, kialakul egy mondanivaló, ami felragyogtat bennünk egy bibliai üzenetet. Így a fotó már az Ige szolgálatában áll, szemléltet és elmélyíti azt” – mondta. Hogy gyakorlatban miként válik a fotó az Ige hirdetésének szolgálatára, azt konkrét képekkel szemléltette. Saját fotóiból hozott példák alapján vezette be a közönséget, hogy egyes képek hogyan kapcsolódhatnak össze Isten Igéjével, és milyen gondolatokat éleszthetnek fel.

A hitmélyítő konferencia közös imádság és éneklés után testvéri közösségben elfogyasztott ebéddel zárult.

(fotók: Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház)


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 29., Monday,
Péter napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1362
Összesen 2009. június 2. óta : 40329110