Kokárda készítés a Gyűjteményekben

Halászné Kapcsándi Szilvia, 2013-03-15 04:00:00

A Dunántúli Református Kincstár című TÁMOP-3.2.8.B-12/1 pályázatának múzeumi foglalkozássorozata a vége felé közeleg. Ezeken a múzeumi alkalmakon olyan hátrányos helyzetű, tanulásban akadályoztatott gyermekek is részt vettek, akik még sosem jártak múzeumban. 

A tematika időzítése nagyon jól sikerült, ugyanis pont ezen a héten érkeztünk Petőfi és Jókai, a Pápai Református Kollégium két leghíresebb diákjának közelebbi megismeréséhez. Mivel gyűjteményünkben őrizzük az 1848. március 19-én Pápán nyomtatott Nemzeti dal egy példányát, felelevenítettük az 1848-as eseményeket is. Döbbenettel hallottam tőlük, hogy nekik még sosem volt kokárdájuk, így mindannyiunk örömére közösen tanultuk meg a kokárdakészítés fortélyát és beszéltünk a kokárda szimbolikus jelentéséről. A foglalkozás végén a gyerekek büszkén tűzték mellükre a saját maguk által készített piros-fehér-zöld pántlikás szalagrózsát. 

A következő és egyben utolsó foglalkozás ismét új és érdekes ismereteket tartogat a gyerekek számára, többek között megismerkedhetnek a kalamárissal, a merített papírral és kipróbálhatják, hogyan írtak Petőfiék lúdtollal és tintával.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 16., Thursday,
Mózes , Botond napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7682
Összesen 2009. június 2. óta : 40567272