Lábatlaniak a szentesi országos hittanversenyen

Darányiné Csonka Valéria, 2013-03-18 04:00:00

A lábatlani gyülekezet hittanosai évek óta nagyon szép eredményeket érnek el a Tatai Református Egyházmegye által szervezett hittanversenyeken. Az idén felmerült bennünk a gondolat: mi lenne, ha kipróbálnánk magunkat egy országos szintű bibliaismereti-illetve egyháztörténeti versenyen.

A Református Pedagógiai Intézet honlapján olvastuk a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola multimédiás hittanversenyre való felhívását, melyet az idén a szentesiek már a 7. tanévben szerveztek meg.  Elsősorban református iskolák számára hirdették meg ezt a korszerű, számítógépes ismereteket is igénylő versenyt, de szívesen fogadták gyülekezetek jelentkezését is.

Két fős csapatokkal lehetett benevezni, három korosztályban (3-4. osztály; 5-6. osztály; 7-8. osztály).  Mi egy csapattal indultunk a III. korosztályban (7-8. osztály), két kiváló nyergesújfalui hittanossal,  ECKL GERGŐVEL és VARGA DÁVIDDAL.

 

Március 8-án, pénteken került sor  e magas szintű, komoly felkészülést igénylő versenyre, melyen a lábatlani gyülekezet nemcsak az Egyházmegyét, de az egész Dunántúli Egyházkerületet is képviselte.

 

Az iskola dísztermében tartott rövid áhítatot követően a  tanári kórus adta elő Berkesi Sándor: Orando et laborando, valamint Gárdonyi Zs. - Kádár F.: Hatalmas Isten... (Magyar ének) című kórusműveit. Ezt követően a versenyen 40 gyermek mérhette össze bibliaismereti tudását. Az idei versenyfeladatok mottója "A hitvallás éve - 2013" volt, hiszen négyszázötven éve hatja át gondolkodásmódunkat, nyelvezetünket, lelkiségünket az a Heidelbergi Káté, amely 1563-ban a pfalzi fejedelemség székhelyén született. Meghívott előadó Böjte Csaba testvér volt, aki a szeretetteljes nevelésről tartott hitmélyítő előadást.

 

A versenyfeladatok megoldása másfél órát vett igénybe, fél 2-kor került sor az eredményhirdetésre. A 3. korcsoportban indult a legtöbb csapat, összesen 8, melynek rangsora a következő:

1.        debreceni Kölcsey Ref. Ált. Iskola csapata;

2.        budapesti Szenczi Molnár Albert Ref. Iskola csapata;

3.        nyíregyházi Jókai Mór Ref. Iskola csapata;

4.        Lábatlani Református Egyházközség csapata:

ECKL GERGŐ és VARGA DÁVID;

5.        makói Kálvin téri Ref. Iskola csapata;

6.        kunszentmiklósi Baksay Sándor Ref. Ált. Iskola csapata;

7.        gyulai Magvető Ref. Iskola csapata;

8.        kunszentmiklósi Baksay Sándor Ref. Ált. Iskola csapata.

 

Büszkeséggel tölthet el minket Gergő és Dávid nagyszerű teljesítménye, mellyel bebizonyították, hogy tudásukkal, felkészültségükkel a református iskolák tanulói között is kiválóan megállnák a helyüket. Felkészítő hitoktatójuk: Darányiné Csonka Valéria ref. lelkész.

 

 

 

Az elért eredményhez szívből gratulálunk, és a lábatlan-nyergesújfalui gyülekezet nevében köszönjük a sok-sok tanulást, lelkesedést, mellyel ismét öregbítették református közösségünk, és egész településünk hírnevét.

 Forrás: a Tatai Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 16., Thursday,
Mózes , Botond napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7231
Összesen 2009. június 2. óta : 40566821