Új gyülekezeti helyiség Bábolnán

Molnár Varga Péter, 2013-03-19 04:00:00

Az egyházkerület jóvoltából 2012. decemberében vehette használtba a bábolnai egyházközség új gyülekezeti termét. Bábolnán a gyülekezeti élet eddig a templomra korlátozódott, egy olyan templomra, amely még csak nem is az egyházközségé, hiszen a múlt században épült protestáns templom a Nemzeti Ménesbirtok tulajdona.

Bábolnán jelenleg is több mint háromezer lélek él, de a településen nem volt jelentős az egyházi jelenlét, a város a római katolikus, evangélikus és a református felekezetek számára is egészen eddig egy jelentéktelen szórvány volt csupán. A lehetőséget és az igényt először a mi gyülekezetünk ismerte fel, s e törekvésünkhöz egyházkerületünk vezetése is csatlakozott. Az első lépés a lelki szükségletek kielégítésére egy helység bérlése volt, melynek költségeit az egyházkerület, az egyházmegye és az egyházközség közösen állja.

 

Gyülekezetünk ezen döntését komoly megfontolás előzte meg, hiszen a bábolnai közösség még nem olyan erős, hogy önmaga bele tudott volna vágni egy ekkora feladatba, ráadásul a banai anyaegyházközség is súlyos problémákkal küzd. Ez a gyülekezeti terem nem jutalom, inkább egy olyan lehetőség, amelyet a közösségnek muszáj kihasználnia, s az eddig szórványként élő gyülekezetnek annyira megerősödnie, hogy anyagyülekezetének hiányosságait kipótolhassa.

 

Ez egy komoly feladat de szükséges belevágnunk, mert hisszük, hogy ha az Isten mellettünk áll, akkor minden lehetséges.

A szerző az egyházközség lelkipásztora

Forrás: A Tatai Református Egyházmegye honlapja

 




Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 16., Thursday,
Mózes , Botond napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 11423
Összesen 2009. június 2. óta : 40571013