Csatárlánc a templomért Ősiben

Csesznegi Kornélia , 2013-03-27 04:00:00

A március közepén lecsapott hóvihar országszerte megpróbált bennünket. Aki tehette, igyekezett menteni önmagát és értékeit. Akinek pedig a közös érték is veszélyben volt, annak még több áldozatot kellett hozni annak óvásáért, mentéséért is. Ezt éltük azokban a napokban Ősiben. 

A viharos szél megrongálta a tetőzetet, cserepeket sodort le és tört össze.  De a mostani vihartól épen maradt részeken is, a már sok viszontagságot látott cseréptető résein is sok hó került a padlásra. Mi történik majd ott vele? Szublimál? Esetleg elolvad szép lassan? Ennek az utóbbinak adtunk esélyt. Akkor pedig a nemrégiben szépen felújított templom mennyezete, maga a templombelső látja ennek súlyos kárát.

Ennek megakadályozására fogott össze a gyülekezet. Vödrökkel, lapátokkal felszerelkezve, csatárláncba állva hordtuk le a havat a padlásról, egymás kezébe adogatva a vödrökbe összegyűjtött havat.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy senki nem sérült meg az itt-ott veszélyesen elöregedett felületen, és hálásak azért is, hogy megtehettük, elvégezhettük. Bízunk abban, hogy ha majd sor kerül a padlás, a tetőzet felújítására, akkor is hasonló összefogásnak örülhetünk!

A szerző az egyházközség lelkipásztora

Forrás: a Veszprémi Református Egyházmegye honlapja

Kapcsolódó link:http://www.refdunantul.hu/lap/veszpremiem/hir/lista/a-veszpremi-reformatus-egyhazmegye-hircsokra/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 16., Thursday,
Mózes , Botond napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5648
Összesen 2009. június 2. óta : 40565237