Presbiterképzés volt Nagyigmándon

Bogáth István, 2013-04-05 04:00:00

Presbiterképzési sorozatunk második alkalmát 2013. március 22-én szerveztük meg. Ezen a péntek délutánon a nagyigmándi református gyülekezet volt vendéglátónk. A jelenlévők majdnem megtöltötték a nagyigmándi művelődési ház  kistermét. A helyi és a szomszédos gyülekezetekből összességében 39-en tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt.

Sugár Tamás, helybéli lelkipásztor áhítatában az 1. Kor. 11. 27-34 alapján hirdette Isten Igéjét. Magyarázatábankifejtette a páli gondolatot, mely szerint meg kell vizsgálni magamat, méltó vagyok-e az Úrvacsorára.  Komolyan veszem-e a készülést a Jézussal való találkozásra? Tudok-e hálás lenni mindazért a csodáért, amelyben engem az úrvacsorai közösségben Jézus Krisztus részeltet?

 Az este további részében Bibliaismeretünket erősíthettük. Gerecsei Zsolt, ácsi lelkipásztor a királyok koráról tartott előadást. Csoportosítása szerint:

* Vannak  történeti iratok amelyek Isten népének az Istenhez való viszonyáról szólnak. A Királyok megítélése ez alapján van leírva.

 * Vannak történelmi feljegyzések, melyek alapján egyértelmű Isten népének léte. Nem kérdőjelezhető meg, mert ez nem mese, nem mítosz, hanem megtörtént események leírása.

* Vannak hitépítő iratok, melyek középpontba állítják Isten tiszteletét.

 Előadásában egy rendkívül fontos gondolatot fogalmazott meg: „Aki Isten népében tisztséget tölt be, tanuljon meg a népnek szolgája lenni."

 A találkozó gyülekezetépítés című előadása ezúttal a nőszövetségekről szólt. Vendégelőadónk dr. Kővári Borbála a komáromi gyülekezetből érkezett, ő a helyi nőszövetség elnöke.

Beszámolt a komáromi gyülekezetben és a környezetében általuk végzett munkájukról. Érdekességként említette meg, többen megkérdezik szükség van-e egyáltalán a nőszövetségekre. Az általa felsorolt tevékenységek azonban egyértelműsítették, hogy bizony nélkülözhetetlen az asszonyok külön szerveződő munkája.

Tevékenységük a gyülekezeten belülre, a város területére és a városon kívüli területekr  van hatással. Havonta tartanak összejöveteleket, ahol koordinálják a feladatokat. Néhányat megemlítek a sok közül. Templom és gyülekezeti ház takarítás, konfirmációs ajándékok készítése, kézimunkák értékesítése, ruhagyűjtés.

A városban a krízisotthon látogatása. Távolabb pedig a dunaalmási szeretetotthon látogatása. Hat „örökbefogadott" gyerek állandó segítése. Előadónk törékeny termete ellenére sok-sok energiát sugárzott felénk ezen az estén.

A presbiterképzési alkalom hivatalos része a 457. dicséret eléneklésével és imádsággal zárult.

Természetesen ez alkalommal is még együtt maradtunk és hosszasan beszélgettünk közös dolgainkról.

 

 

 Köszönetemet fejezem ki a befogadó gyülekezetnek, azoknak akik finomságokkal készültek fogadásunkra. Köszönet előadóinknak és a művelődési ház vezetésének, akik a helyet számunkra biztosították. 

Presbiterképzési sorozat következő alkalma Kömlődön lesz

2013. április 19-én, pénteken 17.30 -tól Szeretettel várunk mindenkit !

Forrás: A Tatai Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 18., Saturday,
Erik , Alexandra napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10446
Összesen 2009. június 2. óta : 40594135