Lilli és a hihetetlen visszatérés - gyermek musical Pápán

Halászné Kapcsándi Szilvia, 2013-04-18 04:00:00

Csodálatos, szívet melengető és felemelő érzésben lehetett része mindazoknak a szülőknek, rokonoknak és gyülekezeti tagoknak, akik a havas, zord húsvétvasárnap délutánján a pápai református gyülekezet hittanosainak és a református gimnázium néhány tanulójának musical előadásán részt vettek a templomban. 

A “Lili és a hihetetlen visszatérés” című, több mint 1 órás darabban közel 30 gyermek, 6 és 18 év közötti hittanos kapott szerepet. A történet egy kislányról szól, aki ugyan rendszeresen eljár a templomba, de időről-időre hitetlenkedve fogadja a Jézus feltámadásáról szóló igehirdetést. Aztán egy fordulat következtében lehetősége adódik, hogy egy olyan időutazáson vegyen részt, ami visszarepíti őt és barátait a múltba, átélheti, részese lehet a bibliai történetnek, majd visszatérve a jelenbe már saját meggyőződésére alapozva tud élni, építeni. 

A több mint egy éven át zajló kitartó, lelkes munka részvevők és felkészítők számára egyaránt meghozta gyümölcsét! Igaz örömet és reménységet hozott mindannyiunknak. Ott, akkor a templomban mi is részesei lehettünk, átélhettük Jézus feltámadásának örömhírét és egy életre szóló hitbéli megerősítést és meggyőződést kaphattunk. A hideg templomot valami csodálatos melegség járta át. Az érzés, amit a tanítványok közvetítettek, akkor, amikor Jézus (saját lelkészük, gyülekezetünk lelkipásztora, ifj. Márkus Mihály nagytiszteletű úr személyében) megjelent közöttük valami fantasztikus volt. Tiszta, melegszívű, lelkesedéssel teli, útmutatást váró gyermekarcok ,,ragyogtak Jézus körül”. Igen, azt hiszem ez az igaz példa- és útmutatás. EGYÜTT, KÖZÖSEN (lelkipásztor és gyermekek), egy-egy szerepbe bújva elevenítették fel és ültették el egymás szívébe a feltámadás örömét és csodáját. S tették mindezt vidáman, lelkesen, zengő hangon énekelve. Ők és mi nézők is, ismét bizonyságot szerezhettünk arról, hogy Jézus köztünk él és munkálkodik, azért, hogy a borús, nehéz napokon is reményt és útmutatást adjon s ezáltal értékesebbé, nemesebbé tegye a gyermekek, családok és az ő tanítása szerint élő emberek életét. Az előadásból sugárzott, hogy ebben a  közösségben megvalósult Jézus Krisztus tanítása és átölelő szeretete.

Köszönjük az élményt, a kitartó, lelkes munkát. Reméljük, hogy a jövőben is lesz folytatás, és ez a darab sok-sok előadást fog megélni mindannyiunk örömére!

Fénykép: www.infopapa.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 18., Saturday,
Erik , Alexandra napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 11081
Összesen 2009. június 2. óta : 40594770