„Nem a költő búcsúzik e sorokban…” - Emlékezés dr. Kőrös Endrére a Holokauszt emlékévben

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie itt


Huszár Ágnes

2014-06-30 - 05:14

Örülök, hogy megemlékeztek róla. A Nátus igazgatójaként sokan tisztelték és szerették. Schiller balladáit is fordította. Kitűnő ember volt, borzalmas, hogy így kellett elmennie.

Refdunántúl Adminisztrátor

2014-06-23 - 04:08

A 70 éve elhunyt, zsidó származású nagyszerű tanárember, irodalmár életének eseményei közismertek. Jelen írásban a Református Kollégium tanárainak anyakönyvébe sajátkezűleg írt önéletrajzából, illetve 1944 áprilisában írt verseiből, leveleiből vett részletekkel emlékezünk az emberre, Kőrös Endrére, aki akkor életének legtragikusabb időszakát élte, és földi életének hagyatékát rendezte.


A teljes hír megtekintése

2024. July 03., Wednesday,
Kornél , Soma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7926
Összesen 2009. június 2. óta : 41333196

Település kereső

Látnivalók

Galéria

Calix-tus Vendégház („Fogadó a Kehelyhez”, „Kelyhes Ház”),Balatonkiliti

Szálláshelyünk Siófok déli városrészében (Kilitin), a Balatonkiliti Református Egyházközség egykori lelkészlakásából lett kialakítva. A parókiaépület a vízparttól alig 5 kilométernyire található, infrastrukturálisan optimalizált környezetben (közlekedés és hírközlés tekintetében). Vendégházunk 20 fő elszállásolására alkalmas két-, négy-, hat-, valamint nyolcágyas helyiségekben. Komfortos körülmények (akadálymentesítés folyamatban) között a közös kikapcsolódás lehetőségét és élményét kínáljuk azok számára is, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak a siófoki nyaralást.

Galéria megtekintése