Hírek archívuma

„Csak veletek léptem közösségre…”

2021-01-03 04:00:00 Steinbach József

(Ámósz 3) Isten közösségre lépett velünk! (2) Mindent innen szemléljünk! Ez a közösség megtartó közösség, mint amikor az erősebb megtartja a gyengébbet. Az Úr erős Isten, a legerősebb, aki hordozza, megtartja, megőrzi gyenge, kiválasztott népét, minket.

tovább

Alakuló közgyűlés

2021-01-07 09:35:40 DTRE Kommunikációs Szolgálat

A Dunántúli Református Egyházkerület alakuló közgyűlése január 29-én lesz Pápán. Ennek a közgyűlésnek a feladata a múlt évben lezajlott egyházkerületi választások eredményének megerősítése, és a hatáskörébe utalt tisztségviselők megválasztása a következő hat éves ciklusra.

tovább

Esperes-gondnoki értekezlet

2021-01-08 13:33:42 DTRE Kommunikációs Szolgálat

Megtartotta első közös értekezletét a Dunántúli Református Egyházkerület és az egyházmegyék megválasztott elnöksége a január 29-én tartandó alakuló közgyűlésre való felkészülés jegyében.

tovább

Pálma díjat alapított a Somogyi Református Egyházmegye új elnöksége

2021-01-09 14:19:13 Hella Ferenc

A Somogyi Református Egyházmegye újonnan megválasztott elnöksége 2020. december 20-án, Nagykanizsán megalapította a Pálma díjat. A célkitűzésünk, megköszönni és elismeréssel tisztelegni a Somogyi Református Egyházmegyében szolgálatot teljesítő lelkipásztorok, hitoktatók, óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, kántorok, gondnokok és presbiterek előtt, akik hűséges igyekezettel és engedelmes lélekkel végezték több évtizedes munkájukat-szolgálatukat gyülekezeteik épülésére és javára, Isten dicsőségére.

tovább

Megjelent a Confessio 2020/4. száma

2021-01-09 14:34:11 Adminisztrátor

A Confessio legújabb számának főtémája: A református egyház és küldetése a 2020-as években Magyarországon. A meditációt Steinbach József, a bevezető tanulmányt pedig Köntös László írta.

A Confessio teljes száma itt olvasható: http://confessio.reformatus.hu/

tovább

A Pápai Református Teológiai Akadémia felvételi hirdetménye a 2021/2022-es tanévre

2021-01-14 07:10:58 DTRE Kommunikációs Szolgálat

A Pápai Református Teológiai Akadémia felvételt hirdet a 2021/2022-es tanévre református teológia osztatlan, és katechéta-lelkipásztori munkatárs alapképzési szakjaira, állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre.

Jelentkezési határidő 2021. február 28.

tovább

Folyamatos megújulás Krisztus evangéliumában

2021-01-15 19:50:55 Márton Gergely

A Mezőföldi Egyházmegyét továbbra is nagytiszteletű Imre Bálint vezeti esperesként. A dégi református lelkipásztornak ez lesz a harmadik ciklusa, újraválasztása megerősíti azt a képet, amit láthatunk: egy dinamikusan fejlődő, jól szervezett, a megújulásra képes egyházmegyét. Vele és a megválasztott egyházmegyei gondnokkal, Kovács Jánossal beszélgettünk. 

tovább

Legyünk egymásért imádkozó közösséggé!

2021-01-18 06:35:21 Márton Gergely

A lezajlott tisztújítás eredményeként a Veszprémi Református Egyházmegye választott új esperese nagytiszteletű Szabó J. Róbert lelkipásztor lett. Vele, és a szintén most megválasztott egyházmegyei gondnokkal, Bollók Gyulával beszélgettünk.

tovább

Csodálkozzunk rá Isten szeretetére!

2021-01-18 09:46:40 Farkas Zsuzsanna

„Isten szeretete túlmutat a földi életen, amelynek minden mozzanatát az örök élet tágasságába helyezi” – fogalmazott Steinbach József püspök az idei ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén.

tovább

Istennek a terve reményteljes jövőt hordoz

2021-01-26 07:39:04 Márton Gergely

„Ragyogjatok Isten dicsőségére! Ragyogjon világosságunk, s ez jobbítsa meg világunkat Isten Szentlelke által az Ő dicsőségére!” Így köszöntötte év elején a Pápai Református Egyházmegye minden gyülekezeti közösségét nagytiszteletű ifj. Márkus Mihály. A pápai lelkipásztor nagytiszteletű Tóth Andrást váltotta az esperesi szolgálatban. Vele és Tóth József egyházmegyei gondnokkal beszélgettünk terveikről.

tovább

„Ne legyünk néma egyház!” Megalakult egyházkerületünk új közgyűlése

2021-01-30 07:19:26 Horváth Andrea

A Dunántúli Református Egyházkerület új közgyűlése január 29-én alakult meg Pápán. Mint arról korábban már tájékoztatást adtunk, az egyházkerület presbitériumai ismét Steinbach József balatonalmádi-balatonfűzfői lelkipásztort választották meg a kerület püspökévé, aki immár püspöki szolgálatának harmadik ciklusát kezdi meg. Az új főgondnok dr. Nemes Pál nagykanizsai gondnok lett. A közgyűlés a Választási Bizottság jelentését megerősítette. A közgyűlésen került sor további tisztségviselők megválasztására. Ennek eredményéről külön táblázatban számolunk be. Újdonság, hogy a módosított Választójogi Törvény rendelkezésének megfelelően a közgyűlés választotta meg az egyházkerületi lelkészi és világi főjegyzőt. Az egyházkerület elnökségének javaslatára az új lelkészi főjegyző Máté László komáromi lelkipásztor, a világi főjegyző Szabó Gábor fehérvárcsurgói gondnok lett. A közgyűlés létrehozta az egyházkerületi tanácsosi és az egyházkerületi kommunikációs igazgatói tisztséget. Az elnökség javaslatára a közgyűlés az előbbi tisztségre Farkas Gergely püspöki titkár-hivatalvezetőt, míg az utóbbira Köntös László volt lelkészi főjegyzőt, a Dunántúli Református Lap és a kerületi honlap felelős szerkesztőjét választotta meg. A közgyűlésen Steinbach József méltatta a leköszönő dr. Huszár Pál főgondnok, zsinati világi elnök szolgálatát.

tovább

A barista lelkész, aki a rockzenéből nyer impulzusokat

2021-01-31 09:37:46 DTRE Kommunikációs Szolgálat

"Egy versből írt dal, aminek minden versszaka úgy kezdődik, hogy Nem volt isten. Egy templomkert, ahol ezt eljátsszák, ahol erről beszélgetnek. Egy kávézó, amit egy egykori református lelkészlakban nyitottak meg. Egy igehirdetés-sorozat, amihez QR-kódon magyar alterzenéket kínálnak. És egy lelkész, akinek a személyében ezek összekapcsolódnak."

tovább

2021. September 26., Sunday,
Jusztina napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14627
Összesen 2009. június 2. óta : 27109585

Ige Mellett

(21) „…akik ilyeneket cselekszenek, nem fogják örökölni Isten országát.” (Galata 5,16–26)

Az apostol nemcsak utal a test kívánságaira, hanem határozott intéssel figyelmeztet, hogy a test kívánságai erősek, „beteljesülni” akarnak (16). Isten... tovább