Hálaadó istentisztelet 2013. október 27-én fél 11-kor a csákberényi református templomban

Adminisztrátor, 2013-10-18 13:53:14

 

Falunk „ékszeres doboza”

 

„Adjátok el vagyonotokat, és adjátok alamizsnául, szerezzetek magatoknak el nem avuló erszényeket, kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol a tolvaj nem férkőzhet hozzá, a moly sem emészti meg. Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is.” /Lukács evangéliuma 12,33-34./

Még javában folytak a munkálatok a templom körül, de már látszott valami a végeredményből, amikor egy erre járó falunkbeli mondata a következőt: ”olyan szép lesz, mint egy ékszeres doboz” Isten kegyelméből az idei évben 225. éves református templomunk kívülről és belülről egyaránt megújulhatott és megszépülhetett.

 

2013. október 27-én vasárnap fél 11 órakor kezdődő istentiszteleten hálát adunk Istennek az évszázadokon át megtartó szeretetéért és a jelenben megtapasztalt hatalmáért. Bár jól tudjuk és emberileg nagyon köszönjük a mester emberek áldozatos munkáját, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal anyagi támogatását, hisszük, hogy mindezek mögött Isten irántunk való jóságát tapasztalhattuk meg. Szeretettel hívunk mindenkit erre a vasárnap délelőttre, hogy együtt ünnepeljünk és örüljünk a felújított templomunknak. Hiszem, hogy aki eljön az kincset talál: Jézus jelenlétét, Isten igéjének gyógyító hatalmát, az imádság kiapadhatatlan forrását. Az ünnepi istentiszteleten Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdeti a Szentírás örömüzenetét, ezt követően mindenkit várunk szeretetvendégségre.

 

 

Brunner Vilmos

lelkipásztor


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. July 03., Wednesday,
Kornél , Soma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 39043
Összesen 2009. június 2. óta : 41364356