Nyár végi iskolakezdés

Adminisztrátor, 2009-08-29 21:26:39

Megnyitották a 2009- 2010-es tanévet a tatai református templomban. A magyar református oktatási intézmények közös istentiszteletén Bölcskei Gusztáv püspök Isten Jákobnak tett ígéretével biztatott és szólított reménységre azon a „hosszú és kacskaringós úton”, amit a nehéz financiális helyzet ígér az oktatási intézményeknek.

„Akik látják egymáson, hogy közösségünk van Krisztussal és Krisztusban, azok a hidegfront és kacskaringók ellenére is el tudják venni az Isten jövendőre szóló útmutatását” – mondta a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke.

A református iskolák tanévnyitóján az MRE zsinata oktatási irodájának vezetője azt mondta: költségvetésükben már nincs szabadon felhasználható forrás. Papp Kornél ezért összefogásra szólította fel az intézményeket.

A tatai tanévnyitó ünnepségen átadták a Makkai Sándor díjakat, amelyet minden évben a kiemelkedően teljesítő pedagógusok kaphatnak meg.

Hétfőn az ország 149 református iskolájában kezdődik meg a tanítás.

forrás: www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó link:http://www.reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1251548292Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 11., Monday,
Márton napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9493
Összesen 2009. június 2. óta : 17700009

Ige Mellett

(17) „…az oroszlánok vermébe dobták.” (Dániel 6,2–18)

– Dániel „nagy hivatalra” jutott, amikor Dárius király főkormányzója lett. Dánielben „rendkívüli” Lélek (4), azaz Isten Lelke munkált, amit a király é... tovább

REPOSZT

A normalitásról

Több londoni színház is eltörli a közönség megszólításánál használt „hölgyeim és uraim" kifejezést, nehogy megsértse a magukat nem kizárólag két nem alapján meghatározó nézőket. Törlik ...
... Tovább

Dokumentumtár

ige és valóság

Formátum:.doc
Méret: 68.5 KB

Köntös László: Ige és valóság

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

vladar101002

Formátum:.mp3,
Méret: 24.5 MB

"Hit és gyógyítás - gyógyulás az Újszövetségben a bibliai antropológia tükrében" Dr. Vladár Gábor előadása. Elhangzott 2010. október 2-án, Pápán a Dunántúli Református Orvosok I. Találkozóján.

Hanganyag letöltése