"Rendben vagyunk" - REND megnyitó

Sisakné Páll Klára, 2014-07-05 13:19:33

Míg  a REND első napján több százan, addig szombaton már több ezren érkeztek Őriszentpéterre a református fesztiválra amelynek ünnepi megnyitójára 10 órakor került sor református himnuszunk, a 90. zsoltár eléneklésével.

Bellai Zoltán püspöki főtanácsos úr az Ef. 3,14 és az azt követő verseket olvasta fel majd imádkozott. A Mi Atyánk közös fohászkodása után Steinbach József püspök úr vette át a szót, aki a rendezvény mottójával Habakuk 2,1 –vel köszöntötte a sokaságot: „Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám … ” az én Uram. A püspök hangsúlyozta az Ige alapján, hogy őrségben vagyunk, akikre az Úr értéket bízott. Rendben vagyunk, amely nem csak egy mozaikszó, hanem a rend arra is vonatkozik, hogy köszönjük jól vagyunk, a helyünkön vagyunk, tesszük a dolgunkat örömmel, reménységgel, szolgálunk kis - és nagy gyülekezetben és tesszük mindezt hálával.

 

Ezután az ifjabb Márkus Mihály által vezetett fúvószenekar a „Tégy Uram engem áldássá” kezdetű éneket játszotta el. Dr. Huszár Pál egyházkerületi főgondnok 121. zsoltárt idézve kezdte beszédét. Elmondta, hogy szíve minden melegével és szeretetével köszönti az egybegyűlteket. Kitért arra, hogy a bőség zavara jellemzi a programválasztékot, de mindenképp jól fog választani az, aki bármely programot is választja. 

Szakál Péter az Őrségi Egyházmegye esperese köszöntőjét azzal kezdte, hogy egyházmegyénk területileg ugyan a legnagyobb, de mindössze 18 egyházközség tartozik hozzá. Szórványságban élnek itt a reformátusok és most nagy öröm megtapasztalni, hogy mégis sokan vagyunk. Ismét erős a védelem a bástyákon. 

Őr Zoltán Őriszentpéter polgármestere elmondta, hogy a gyepűrendszer védelme a honfoglalás óta feladata volt az Őrség lakosságának. Óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy az eddigi helyszínek, nagyvárosok után Őriszentpéterre esett a választás a REND helyszíne tekintetében. A település 2005. július 1 óta város, 1189 fő a lakossága, akiknek ma is küldetésük, feladatuk van. 

Ezek után Bellai Zoltán főtanácsos úr könnyeivel küszködve kifejezte abbéli meghatódottságát, - a hatalmas tömeget látva –  hogy milyen fantasztikus látvány, ezért érdemes volt dolgozni - mint mondta. Reménysége szerint hazatérve, ezen rendezvény által többek leszünk a szolgálatban, az áldozathozatalban. 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3936
Összesen 2009. június 2. óta : 39857693