Keresztyén Kávéház Sáregresen

Adminisztrátor, 2009-09-03 14:48:51

A nagyszerű kezdeményezésként Soponyán megrendezett első KIE kávéház folytatásaként Sáregresen gyűltek össze augusztus végén a mezőföldi egyházmegyei és a környékbeli fiatalok.

Azért, hogy a különböző gyülekezetekből  érkezők megismerhessék egymást ismerkedési játékokkal kezdődött az alkalom. Amikor már mindenki odaért egy filmklubba invitált bennünket a házigazda Sáregresi gyülekezet. Egy tanulságos és igazán elgondolkodtató filmet néztünk meg, ami egyaránt szólt idősnek és fiatalnak. Egy kisfiú, aki iskolai házi feladatát úgy oldotta meg, hogy kiválasztott három embert, segített rajtuk, és tőlük is azt kérte, hogy adják tovább ezt a jócselekedetet. Ezáltal hatványozódva terjedt  tovább, egyre több embert elérve, megváltoztatva azok életét.  Olyan méreteket öltött, hogy szinte mozgalommá nőtte ki magát. Ennek örömeibe és küzdelmeibe kaptunk betekintést a filmben.
Az önzetlenség, önfeláldozás, a másikban a jó és érték meglátása az igazi Krisztusi szeretetről tett bizonyságot. Hogyan tudjuk megváltoztatni a világot? Először bennünk magunkban kell elkezdődnie a változásnak, az új szemléletmód kialakításának.  Az önmagát másokért odaáldozó gyermeket látva párhuzamot vonhatunk Jézus életével. A túl korai és értelmetlen halál azonban számos gyümölcsöt termett.


Ilyen érzelmek és gondolatok keringtek a fejünkben, amikor ismét lehetőségünk nyílt arra, hogy terített asztal mellett beszélgessünk. Napnyugta után a tábortűz mellé telepedtünk és közös éneklésünket csak a szúnyogok zavarták meg.
Hazafele a kocsiban ismét megállapítottuk, hogy egy nagyszerű alkalmon vehettünk részt. Jó volt találkozni a régi és az újonnan szerzett barátainkkal. Érdemes volt vállalni a hosszú utat és a fáradtságot, mert a lelkünk feltöltődhetett.
Ezen felbátorodva már a következő alkalmat nálunk Csákberényben szeretnénk tartani szeptember 25-én pénteken 17.3o órai kezdettel, amelyre ezúton is szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

Brunnerné Nemes Gyöngyi

A kávéházról készült videó megnézhető az alábbi linken:

Kapcsolódó link:http://www.parokia.hu/lap/saregresi-reformatus-egyhazkozseg/letoltes/lista/keresztyen-kavehaz/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 13., Wednesday,
Szilvia napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 675
Összesen 2009. június 2. óta : 17711424

Ige Mellett

(21) „…meg tudott-e menteni az oroszlánoktól?” (Dániel 6,19–29)

– Biztos halál várt Dánielre az oroszlánok vermében. Dániel ügye esélytelen, helyzete teljesen reménytelen. Ennek szimbolikus kifejezéseként az oroszl... tovább

REPOSZT

Véres olaj

 24 éve végezték ki Ken-Sawo Wiva nigériai írót, valamint kilenc ogoni törzsbeli társát, akik a Shell olajkitermelése ellen tiltakoztak, mert az elszennyezte földjüket a Niger-deltában ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL101206

Formátum:.doc
Méret: 35.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2010.12.06.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A RENDről - beszélgetés ifj. Márkus Mihállyal

Formátum:.mp3,
Méret: 11.0 MB

A beszélgetést Fekete Zsuzsa készítette-

Hanganyag letöltése