Középpontban a misszió - missziói előadók és lelkipásztorok találkozója Pápán

Adminisztrátor, 2009-09-08 21:09:09

Abban mindenki egyetért, hogy a misszió az egyház legfontosabb tevékenysége, különösen ma, amikor emberek milliói látványosan távolodnak el a hagyományos keresztyén kultúrától.

Ám abban már nincs egyetértés, hogy miként is lehetne hatékonyan megszólítani a ma emberét. Inkább az tapasztalható, hogy a missziói elkötelezettségű lelkipásztorok különböző modelleket, koncepciókat követve keresik a megoldást. Sokszor úgy, hogy a sokféle missziói látás, kezdeményezés között alig van kapcsolat.

A Pápán szeptember 10-én tartandó missziói találkozó a missziói előadók, s a misszióban különös elkötelezettséget mutató lelkipásztorok részvételével azt a célt szolgálja, hogy a különböző missziói kezdeményezések és elképzelések még jobban megismerjék egymást, s ezáltal alapot kínáljanak egy, a jövőben kifejlesztendő közös missziói koncepció, munkaterv, látás kidolgozására.Természetesen, egy ilyen találkozó önmagában nem oldja meg az egyébként mindenki által jól ismert súlyos problémákat. Viszont kiinduló pontja lehet egy termékeny folyamatnak, amelynek eredményeként tényleg kialakulhat egy közös akarat a konkrét célokat, tennivalókat és a megvalósítási módozatokat illetően.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. June 03., Wednesday,
Klotild napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16176
Összesen 2009. június 2. óta : 19978983

Ige Mellett
REPOSZT

Egy tüntetés margójára

A lengyel közszolgálati rádió amerikai tudósítója, Marek Walkuski hétfőre virradóan azt kérdezte a Kosciuszko-emlékműnél összegyűlt emberektől, miért lett az emlékmű a rongálások célja. A videofelvételen ...
... Tovább

Dokumentumtár

Krisztushoz hasonló

Formátum:.docx
Méret: 15.5 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

drmmmegemlékezés

Formátum:.mp3,
Méret: 13.7 MB

Dr. Márkus Mihály megemlékezése Gulyás Lajosról

Hanganyag letöltése