Ismét Kárpátalján

Bellai Zoltán, 2016-12-22 10:31:25

Immár hagyomány – az idei volt a 14. alkalom – hogy Karácsony előtt pár nappal a Kaposvári Református Egyházközség és a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ajándékaival útra kelünk, hogy örömet vigyünk a kárpátaljai gyermekek és rászoruló családok életébe.

Ebben az évben 560 gyermekeknek készített ajándékdobozzal, 100 élelmiszercsomaggal, és a beregszászi Diakóniai Központ egészségügyi szolgálatát támogató 600.000,- Ft-os adománnyal heten keltünk útra ádvent utolsó vasárnapján. Nem győzünk elégszer köszönetet mondani gyülekezetünk tagjainak, iskolás gyermekeinknek és szüleiknek, iskolánk tantestületének és gyülekezeti csoportjainknak, akik a mintegy két millió forint értékű ajándékkal útnak indítottak és imádságaikban hordoztak bennünket.

Ajándékainkat elvittük óvodákba és iskolákba (Beregszászon, Beregardóban és Badallón), jártunk a beregszászi református idősotthonban és a református krízisszálláson, meglátogattuk a búcsúi gyülekezet nőszövetségi csoportját. Mindenütt nagy szeretettel fogadtak bennünket, mint ahogyan a szállásunkat és ellátásunkat biztosító Diakóniai Központban is, ahol Nagy Béla főgondnok úr és munkatársai különleges vendégszeretetét élvezhettük.

Elmondhatjuk: mi vittünk ajándékokat, de igazi megajándékozottak lettünk mi magunk is. Gyönyörű volt a vendéglátó ovisok éneke és versmondása, könnyes lett a szemünk, amikor a krízisszálláson élő ukrán kislány magyarul énekelt nekünk, és mint annyiszor, most is énekszóval köszöntöttek bennünket a búcsúi asszonyok: „Mindig velem, Uram, mindig velem…”.

Mint már annyiszor, most is úgy köszöntünk el, és indultunk haza, hogy tele volt a szívünk örömmel, és amikor már átléptük a határt, még egyszer visszaköszöntünk: „Kárpátaljai Magyarok, legyen áldott a karácsonyotok, és őrizzen Benneteket a Mindenható Isten az új esztendőben is!”.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 16., Tuesday,
Csongor napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5594
Összesen 2009. június 2. óta : 40146130