Pápai találkozó a megyeszékhelyeken szolgáló lelkipásztorokkal

Adminisztrátor, 2009-09-15 18:59:34

Az Egyházkerület vezetése és az esperes-gondnoki értekezlet résztvevői szeptember 14-én, hétfőn beszélgetést folytatnak a megyeszékhelyeken szolgáló elnök-lelkipásztorokkal. Az ok nyilvánvaló: már régóta tudott, hogy református egyházunk csak korlátozott mértékben tudta követni az elmúlt évtizedek folyamán a városba áramló tömegeket.

Noha a nagyvárosi misszió kérdése újra és újra napirendre került, és sokszor és sokan hangoztatták az ügy fontosságát, áttörést mégsem sikerült elérni.

Az okok nyilván összetettek, amelyeknek elemzése még várat magára. Ám az is nyilvánvaló, ha a nagyvárosi misszióban nem sikerül hatékony stratégiát kidolgozni és megvalósítani, még ha megkésetten is, emberek százezrei válnak végleg elérhetetlenné református egyházunk számára.

Steinbach József püspök minden lehetséges fórumon nyilvánvalóvá tette, hogy a Dunántúli Egyházkerület vezetése kulcsfontosságúnak tartja a városi missziót, s erre a Kerület kész a lehetőségein belül komoly anyagi eszközöket is fordítani.

A hétfői megbeszélés arra irányul, hogy a nagyvárosi lelkészek fejtsék ki, miként képzelik el városuk jövőjét a misszió szempontjából, milyen célokat látnak reálisan megvalósíthatónak, s az Egyházkerület miként tudna hozzájárulni a hatékony továbblépéshez.

Ezt a beszélgetést követi majd az esperes-gondnoki értekezlet, amelynek fő témája a szeptember 25-én tartandó egyházkerületi közgyűlésre való felkészülés.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. July 11., Saturday,
Nóra , Lili napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4626
Összesen 2009. június 2. óta : 20538258

Ige Mellett

(26) „…aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok…” (Máté 20,17–28)

ZEBEDEUS FIAINAK KÉRÉSE – I. – 1. Ezen a földön, még a mennyei világra nézve is csak úgy tudunk gondolkodni, hogy ki az első. Én és az enyéim legyenek... tovább

REPOSZT

Keresztet mindenhová

Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL100906

Formátum:.doc
Méret: 38.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2010.09.06

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

eloadas_ja

Formátum:.mp3,
Méret: 26.2 MB

Hit és hivatás a mai Magyarországon - Dr. Jávor András előadása

Hanganyag letöltése