Megjelent Egyházkerületünk prédikátorainak és iskolarektorainak adattára

Adminisztrátor, 2009-09-15 07:27:13

A közel 800 oldalas monumentális kiadványt a Pápai Református Gyűjtemények Levéltárának munkatársai majdnem egy évtizedes munkával állították össze. Szerkesztette Köblös József és Kránitz Zsolt, munkatársak Hudi József és Mezei Zsolt. A Kálvin születésének 500. évfordulójára megjelent első kötet a reformáció kezdeteitől 1760-ig terjedő korszakot öleli át.


Első része ismerteti az egyházkerület felépítését, kormányzatát, területi beosztásának változásait, majd a gyülekezetek betűrendjében közli az ott szolgált prédikátorok és rektorok nevét. A második rész szintén betűrendben a lelkészek és iskolaigazgatók életpályájára vonatkozó adatokat teszi közzé: tanulmányaik színhelyét és idejét, a különféle szolgálati helyeket, és ahol lehetséges volt, születési és halálozási dátumot, családi adatokat is. A kötet anyagát PDF-formátumban a mellékletként a hátsó borítótáblába rejtett CD is tartalmazza, ami lehetővé teszi, hogy az érdeklődő bármilyen adatra kereshessen. A hiánypótló kiadvány használata bármilyen gyülekezettörténeti kutatás esetén megkerülhetetlen! A kötetet a lelkészi hivatalok az espereseken keresztül kapják meg. Megvásárolható a Pápai Református Gyűjtemények Könyvtárában, ára 4000.– Ft. A második kötet (1761–1848) munkálatai már folynak, s a tervek szerint 2012–2014 között jelenik meg.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 13., Wednesday,
Szilvia napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7770
Összesen 2009. június 2. óta : 17718519

Ige Mellett

(13) „Jött valaki az ég felhőin…” (Dániel 7,1–14)

– Dániel látomásában rémséges vadállatok tűnnek fel, egyik felfalja a másikat. Igazi vadállatok ezek a korabeli, egymást követő birodalmak: a babiloni... tovább

REPOSZT

Véres olaj

 24 éve végezték ki Ken-Sawo Wiva nigériai írót, valamint kilenc ogoni törzsbeli társát, akik a Shell olajkitermelése ellen tiltakoztak, mert az elszennyezte földjüket a Niger-deltában ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL110131

Formátum:.doc
Méret: 37.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.01.31.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Az egyház a történelemben

Formátum:.mp3,
Méret: 53.1 MB

Dr.Szabó Előd előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése