Miként gyűjt az Isten

kl, 2018-12-11 14:59:34

Amint beszámoltunk a somogyi hírről a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthonban november 30-án tűz ütött ki. Közel két hét telt el, de folyamatos az érdeklődés, hogy mi történt azóta. Nagy Csaba esperes urat kerestük fel, hogy adjon tájékoztatást olvasóinknak.

Esperes úr! Úgy tűnik, az embereket nagyon megérintette az anyaotthonban történt tűzeset és folyamatosan csengenek a telefonok. Kérjük Esperes urat, hogy legyen szíves számoljon be arról, hogy mi történt azóta.

A romeltakarítás gyakorlatilag befejeződött. Biztosnak látszik az is, hogy a gondozottak hamarosan visszatérhetnek az otthonba. A régi épület nagy része újra lett festve és a régi bútorokat lecseréltük. A vizsgálatok még nem zárultak le, folyik még a tűzvizsgálati eljárás. Jelenleg annyi mondható, hogy minden jel szerint elektromos hiba okozta a tüzet. Ugyancsak folyik a kárrendezés, de a biztosítóval az egyeztetések még nem fejeződtek be.

Úgy tudjuk nagyon sokan a tűzesetet követőan az anyaotthon segítségére siettek…

Igen, valóban így van. Egészen megindító, hogy a bajba jutott intézmény milyen sokakat azonnali segítségnyújtásra késztetett. Nagyon sok értékes adományt kaptunk és kapunk, például tartós élelmiszert, zöldségeket, babakocsikat, bútorokat. De azt is el kell mondanunk, hogy ruhaneműből akkora mennyiséget kaptunk, hogy már-már nem tudjuk, hol elhelyezni és egyre jobban hátráltat a munkában. Ezért megköszönve minden adományt, tisztelettel kérünk mindenkit, aki támogatni szeretné az otthont, hogy a ruhanemű adományozását egyelőre függesszék fel. Nagyon köszönjük, az eddigi pénzadományokat és köszönettel fogadunk minden további adományt, amelyet a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 számlaszámára fizetnek be. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Árvácska” Az anyaotthon nevében köszönetet mondunk minden kedves adakozónak.

Esperes úr hogyan összegezné az eddigi tanulságokat?

A tűzeset nyomán most tanulgatom, élem meg az ézsaiási szót: „…egy rövid szempillantásra elhagytalak téged…”. De most tanulom meg őszinte csodálattal azt is, hogy miként gyűjt az Isten.

kl

Fénykép:  Muzslay Péter - Somogyi Hírlap 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 663
Összesen 2009. június 2. óta : 40186899