Református Közösségi Nap volt Szombathelyen

Dugonics Katalin, 2019-05-31 09:21:09

2019. május 11-én harmadik alkalommal rendeztük meg közösségi napunkat. „Kelj fel és járj" (ApCsel 3,6) volt lelki és fizikai értelemben is idei összejövetelünk mottója és vezérfonala.

 

A szokásos főzőverseny, jótékonysági futás mellett 5 és 10 km-es távon biciklizésre is hívtuk a testvéreket, gyülekezetünk apraját és nagyját, valamint jó hangulatú családi vetélkedővel is mulattattuk a jó időt. Igen, Isten ismét napsütéses jó időt rendelt számunkra, e jeles napra, pedig az időjárás előrejelzés nem javasolt senkinek sem szabadtéri programot.

Reggel 8 órakor felvertük a „start" kaput, a nevezési sátrat, elindult a zsíroskenyér kenés, megterítettük az asszonyok süteményes asztalát és elindult a kondérba valók aprítása is. Szorgoskodtak fiatalok és idősebbek, gyülekezeti tagok és barátaik, akik ott voltak mind a közösségért tettek és szolgáltak. Szolgáltak és szórakoztak, építették, szépítették és erősítették közösségünk láthatatlan, de annál erősebb kötelékeit.

A futók, kerékpározók és a vetélkedők oklevelet kaptak és mindenki, aki éhes volt kóstolt a bográcsból, a rétesből és a különböző finomságokból.

Ebéd után a gyülekezet Ifjúsági Zenekara, majd a Hangyaboly Népzenei Együttes szórakoztatta a társaságot.

A közösségi nap az együttléten, kapcsolataink építésén kívül jótékony célt is szolgált. A nevezési díjakból és a süteményekért, kézműves portékákért felajánlott adományokkal a parókiánk felújítását támogatjuk.

Jövőre reménység szerint újra találkozunk. Szeretettel várjuk az egyházkerületből, illetve egyházmegyénkből is a versenyszellemű és Isten népét összekovácsolni szerető testvéreinket.

Áldást, békességet kíván mindenkinek reménységgel!

Dugonics Katalin szervező

 

Forrás: https://www.szombathelyref.hu/hirek; Őrségi Református Egyházmegye



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2419
Összesen 2009. június 2. óta : 40172714