Reformátusok Napja volt Nagyigmándon

Sugár Tamás, 2019-06-18 09:39:09

Valami, ami más, mint a megszokott. Valami, ami sokakat megmozgat. Valami, ami Isten szeretetére mutat, de úgy, hogy közben több generáció tud felhőtlenül szórakozni és kikapcsolódni. Valami, amire még sokáig emlékezhetünk.

Pünkösd vasárnap délutánján "Reformátusok napját" tartottunk Nagyigmándon. Volt nekünk már korábban kerti partink, ez lett volna a 14. alkalom. Volt nekünk már korábban szabadtéri istentiszteletünk, idén lett volna az 5. a sorban. Ilyen azonban még nálunk soha nem volt.

15 órától nyíltak meg a programok a Nagyigmándi Szabadidőparkban. 18 óráig minden generáció részére voltak foglalkozások: fajátékok, arcfestés, kézművesfoglalkozás, szabadtéri játékok, népi játékok, foci, fogatolás, bibliai totó, süteményreceptek, sportjátékok, és megannyi más izgalmas időtöltés. Mellette rengeteg sütemény, lángos, sült kolbász, hogy senki ne maradjon éhes.

 

18 órától szabadtéri istentiszteleten gyülekeztünk össze, ahol a pünkösdi örömhír szólalt meg énekeskönyvi és ifjúsági énekek mellett, helyi zenészekből álló együttes kíséretében.

 

Az istentisztelet után gulyás vacsora állt rendelkezésre, mellé az ifjabbaknak házi készítésű limonádét ihattak, nagyobbaknak helyi borosgazdák által kínált borokat kóstolhattak meg.

 

 

Rendezvényünkön közel 300 fő vett részt, és mindenki jól érezhette magát. Jó volt együtt lenni, hitben, mint gyülekezet, vidámságban, mint baráti/testvéri közösség. Jó volt reformátusnak lenni, jó volt így ünnepelni a keresztyénség születésnapját. Köszönet érte minden szervezőnek, támogatónak és résztvevőnek. Köszönet érte az Egyház Urának! Soli Deo Gloria

Sugár Tamás lelkipásztor

Forrás: a Tatai Református Egyházmegye honlapjaVélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. July 17., Wednesday,
Endre , Elek napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5544
Összesen 2009. június 2. óta : 16740478

Ige Mellett

(4) „…várjátok meg az Atya ígéretét…” (Apostolok cselekedetei 1,1–14)

HOGYAN INDULUNK EL? Milyen lélekkel indulunk neki egy napnak? Miként indulunk el rövidebb és hosszabb utakra?  Felkészülünk-e az előttünk álló kisebb ... tovább

REPOSZT

AutoMáté

Érintős bankkártyával használható virtuális perselyt állítottak fel a jezsuiták budapesti templomában – közölte a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya. Mint írták, a „hagyományos, pénzcsörgetős adakozás alternatívájaként” tudomásuk ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL101004

Formátum:.doc
Méret: 31.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2010.10.04.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

KontosLaszlo

Formátum:.mp3,
Méret: 20.4 MB

Szombat esti istentisztelet

Hanganyag letöltése