Őrségi hittanverseny

Németh Tamás , 2019-07-23 09:23:22

Az idén Zalaegerszeg adott otthont az egyházmegyei hittanversenynek, amelyre 11 csapat közel 50 hittanosa nevezett, s amelyen a kísérőkkel együtt mintegy 80 fő vett részt.

A várva várt megmérettetésre olyan bibliai történetekből kellett felkészülni a gyermekeknek, melyekben gyermekek szerepelnek. Otthon, előre elkészíthető rajzokért is külön plusz pontokat lehetett kapni. A verseny rövid templomi áhítattal kezdődött, melyet Hodánicsné Bíró Tünde, zalaegerszegi Nagytiszteletű asszony tartott. A verseny szervezője, Németh Tamás celldömölki lelkipásztor ismertette a játékszabályokat, majd útnak indultak a csapatok, a város négy pontjára kijelölt állomásokra, ahol különböző szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldani. Volt teszt, memoriterfelmondás, szókereső feladatok ill. célba dobás. A finom ebédet követően a versenyzők már izgatottan várták az eredményhirdetést, melyre a helyi gyülekezet segítőinek is köszönhetően hamarosan sor is kerülhetett. A legjobban a legnépesebb küldöttséget képező sárvári hittanosok szerepeltek, akik az alsósok kategóriájában az első két helyet szerezték meg (harmadikak lettek a becsvölgyeiek), míg a felsősök között a helyi egerszegi csapat mögött a képzeletbeli dobogó 2.és a 3. fokára állhattak fel!

A jó hangulatú együttlét az oklevelek és a jutalmak kiosztásával, valamint a szervező lelkész áldásmondásával fejeződött be!

 

Németh Tamás Celldömölk

Forrás: Az Őrségi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. November 22., Friday,
Cecília napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5348
Összesen 2009. június 2. óta : 17801608

Ige Mellett

(3) „…igazságra vezettek…” (Dániel 12,1–4)

– Áldott bizonyságtétel ez az Ószövetségben az örök életről. Olyan ez a néhány igevers, mint napfelkelte a halál árnyékának völgyében (Lukács 1,78), á... tovább

REPOSZT

Az okos és a „nem okos” jó szándék

Tehát, hogy adnunk kell, az világos. Az a kérdés: hogyan? Azt tanácsolják az okosok, hogy megbízható intézményeken keresztül. Ott van a Caritas, a Máltai Szeretetszolgálat ...
... Tovább

Dokumentumtár

Egyikük visszatért

Formátum:.docx
Méret: 18.4 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A Szentírás tanítása az emberről

Formátum:.mp3,
Méret: 53.1 MB

Dr. Vladár Gábor előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016 február 27-én. 

Hanganyag letöltése