Őrségi hittanverseny

Németh Tamás , 2019-07-23 09:23:22

Az idén Zalaegerszeg adott otthont az egyházmegyei hittanversenynek, amelyre 11 csapat közel 50 hittanosa nevezett, s amelyen a kísérőkkel együtt mintegy 80 fő vett részt.

A várva várt megmérettetésre olyan bibliai történetekből kellett felkészülni a gyermekeknek, melyekben gyermekek szerepelnek. Otthon, előre elkészíthető rajzokért is külön plusz pontokat lehetett kapni. A verseny rövid templomi áhítattal kezdődött, melyet Hodánicsné Bíró Tünde, zalaegerszegi Nagytiszteletű asszony tartott. A verseny szervezője, Németh Tamás celldömölki lelkipásztor ismertette a játékszabályokat, majd útnak indultak a csapatok, a város négy pontjára kijelölt állomásokra, ahol különböző szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldani. Volt teszt, memoriterfelmondás, szókereső feladatok ill. célba dobás. A finom ebédet követően a versenyzők már izgatottan várták az eredményhirdetést, melyre a helyi gyülekezet segítőinek is köszönhetően hamarosan sor is kerülhetett. A legjobban a legnépesebb küldöttséget képező sárvári hittanosok szerepeltek, akik az alsósok kategóriájában az első két helyet szerezték meg (harmadikak lettek a becsvölgyeiek), míg a felsősök között a helyi egerszegi csapat mögött a képzeletbeli dobogó 2.és a 3. fokára állhattak fel!

A jó hangulatú együttlét az oklevelek és a jutalmak kiosztásával, valamint a szervező lelkész áldásmondásával fejeződött be!

 

Németh Tamás Celldömölk

Forrás: Az Őrségi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. July 14., Tuesday,
Örs , Stella napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5959
Összesen 2009. június 2. óta : 20590124

Ige Mellett

(3) „…az Úrnak van szüksége rájuk…” (Máté 21,1–11)

JÉZUS BEVONUL JERUZSÁLEMBE. – 1. Jézus azért megy Jeruzsálembe, hogy isteni hatalmával újból rendbe hozza a világ sorát, amit emberi erővel soha nem l... tovább

REPOSZT

A lelkész magánya

Füzes Ádám atya zavarbaejtően őszinte Faccebook-posztjában hozta a nyilvánosság tudomására, hogy kilép a papi szolgálatból.
Miért fontos ez?
Nem ő az első katolikus pap, aki ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL121210

Formátum:.doc
Méret: 30.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.12.10.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A Szentírás tanítása az emberről

Formátum:.mp3,
Méret: 53.1 MB

Dr. Vladár Gábor előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016 február 27-én. 

Hanganyag letöltése