A Nürnbergi Magyar Református Gyülekezetben szolgált Steinbach József püspök

Petzold-Fekete Ivett, 2019-08-06 09:45:24

Steinbach József püspök, 2019. július 28-án a Nürnbergi Magyar Református Gyülekezetben lett látogatást, ahol a májusban beiktatott lelkipásztorral, egykori pápai diákkal, Petzold-Fekete Ivettel közösen szolgáltak. Az istentisztelet után, gyülekezeti ebéd keretében áldott, hasznos beszélgetésre került sor a gyülekezet örömeiről, gondjairól, terveiről.

A nürnbergi Magyar Református Gyülekezetnek a nürnbergi református St. Martha templom ad otthont.

Első magyar nyelvű istentiszteleteit a 2. világháború végén tartotta meg. 1982-ben merült fel az az igény, hogy a Nürnbergben élő és oda érkezett magyarok rendszeresen tarthassanak istentiszteleteket, ezzel megtéve az első lépést a Gyülekezet megalapításához. Ilyen formában az első alkalmat 1983. január 23-án tartották Nt. Ferenczy Zoltán szolgálatával, Hartmut Wenzel akkori Präses segítő támogatásával. Megalakult az első Presbitérium, majd a szolgálatokat Nt. Lázár József Csaba, novembertől pedig Nt. Zahn-Lázár Dalma Enikő lelkipásztor  vette át. 1993. április 20-án a magyar Gyülekezet a német Gyülekezet részévé vált.

A Lelkésznő nyugdíjba vonulása után a lelkipásztori félállás a Németországi Magyarajkú Protestáns Gyülekezetek Szövetsége által kiírásra került. A Gyülekezet 2018. november 25-én Petzold-Fekete Ivettet választotta meg lelkipásztorának, aki tíz éve végzett helyettesítéseket a Gyülekezetben. 2019. május 12-én került sor Nt. Dr. Varga Pál lelkipásztor által az ünnepélyes beiktatásra. Istentiszteleteket kéthetente tartunk, havonta bibliaórát, gyermekalkalmakat, évente kétszer közös istentiszteletet a német Gyülekezettel. Célunk szeptembertől, hogy Regensburgban és Würzburgban is elindíthassuk a lelkigondozói szolgálatot.

Nyugat-Európában élve különösen is fontos számunkra, hogy hitünket gyakorolva, identitásunkat megőrizve, magyar nyelven hirdethessük és hallgathassuk Isten Igéjét. Hálával tartozunk Ft. Dr. Steinbach József Püspök Úr és Családja július 28-án Gyülekezetünkben tett látogatásáért, melynek során együtt hirdethettük az evangéliumot. Ezen alkalom végén megkaphattam Püspök Úrtól, egykori szeretett pápai teológiai Tanáromtól az áldást a szolgálataimra: „De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget” (Zsoltár 127:2). S.D.G.!   

Petzold-Fekete Ivett nürnbergi lelkipásztor


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9005
Összesen 2009. június 2. óta : 39873569