Jótékonysági est volt a templomtoronyért Soponyán

Kovács Csiba Krisztina, 2019-09-23 09:47:49

2019. szeptember 6-án megtelt a soponyai Közösségi Ház nagyterme. A résztvevők mindannyian egy cél miatt, a soponyai templom tornyának újjáépítése miatt jöttek el erre az alkalomra. Hálaadással a szívemben tekintek vissza erre az áldott estére.

Egy kicsit visszakanyarodnék az okhoz. Miért kell 2019-ben egy régi hagyományos, 299 éves templomhoz torony építésére jótékonysági estet szervezni? Sajnos 74 évvel ezelőtt a II. világháború végén elpusztult templomunk tornya a harangokkal együtt, s a templomhajó is megsérült. Ezután a tornyot nem sikerült felépíteni, csak a templom főhomlokzatának helyreállítása történt meg. 1958 óta harangláb áll a templom mellett. A gyülekezet régi álma, a torony újjáépítése mindig is célként lebegett a közösség előtt. Sajnos semmilyen külső forrás nem érkezett eddig Soponyára. Most a Dunántúli Ref. Egyházkerületen keresztül a gyülekezet egy nagyobb támogatásban részesült. Ez lehetőséget adott arra, hogy a torony újjáépítését megkezdjük. A munka befejezéséhez szükségünk van további támogatásokra, adományokra, felajánlásokra. Ezért minden eszközt megragadva adománygyűjtést szervezünk a reformátusok, a faluban élők, a vállalkozók, az elszármazottak, jószívű embertársaink között. Az adománygyűjtés egyik kiemelkedő állomása a jótékonysági est volt.

 

Az alkalom elején a jótékonysági est két fővédnöke, nagytiszteletű Imre Bálint Esperes Úr és Varga Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. Esperes Úr igei gondolatai lelki táplálékot adtak számunkra, a képviselő úr pedig a templom fontosságát hangsúlyozta. Ezt követően egy diavetítés keretében a lelkipásztor, Kovács Csiba Krisztina számolt be a templomtorony történetéről. A Délibáb Népdalkör tagjai Szecsődi Rita vezetésével népdalokkal tették színesebbé az estét, majd Kispéter Virág, a Zichy János Általános Iskola és AMI diákja Csiha Kálmán Szeressétek a templomot című versét szavalta el. Az est utolsó, legnagyobb részében Mészáros János Elek művész úr, presbitertestvérünk adott koncertet. Gyönyörű hangja betöltötte a teret, elvarázsolta a közönséget. Személyes bizonyságtétele pedig minden hallgató szívét és lelkét megérintette. Lelki szolgálata sokaknak erőt adott. Minden szava prózában és énekben a Mindenható Isten dicsőségét hirdette. Hálás szívvel köszönöm művész úr koncertjét, a zenei szolgálatot, a személyes hitvallást.

 

A jótékonysági estet az Úr gazdagon megáldotta, mert lelkiekben minden résztvevő gazdagodott, igazi testvéri közösségben voltunk együtt a Közösségi Házban. Mindenért Istené legyen a dicsőség!

 

Kovács Csiba Krisztina lelkipásztor

Forrás: A Mezőföldi Református Egyházmegye honlapja


Fényképek megtekinthetőek a tovább mögött.

 
Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. July 11., Saturday,
Nóra , Lili napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 3489
Összesen 2009. június 2. óta : 20537121

Ige Mellett

(26) „…aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok…” (Máté 20,17–28)

ZEBEDEUS FIAINAK KÉRÉSE – I. – 1. Ezen a földön, még a mennyei világra nézve is csak úgy tudunk gondolkodni, hogy ki az első. Én és az enyéim legyenek... tovább

REPOSZT

Keresztet mindenhová

Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL130311

Formátum:.doc
Méret: 35.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2013.03.11

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Koncert előtt...

Formátum:.mp3,
Méret: 1.5 MB

A REND 2010 szombat esti prograjában Ákos koncert volt a Pápai Sportcsarnokban. Steinbach József felvezetőjét és Ákos válaszát hallgathatják meg.

Hanganyag letöltése