Közlemény - Elhatárolódik a Magyarországi Református Egyház az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattól

Adminisztrátor, 2009-09-17 06:52:29

Nem a Magyarországi Református Egyház működteti a házi gondozást nyújtó Alvinczi Péter Szeretetszolgálatot és az Arany Alkony Idősek Otthonait. Ezeket az otthonokat és a házi gondozási hálózatot a Kálvin János Presbiteri Misszió üzemelteti, amelynek semmi köze nincs a Magyarországi Református Egyházhoz – adta hírül az MRE zsinatának elnöksége.

Egyházunk zsinatának elnöksége korábban (2006) közleményben is elhatárolódott az említett missziótól és az általa fenntartott szociális intézményektől. Három év után azért tartjuk fontosnak, hogy erről ismét tájékoztatást adjunk, mivel számos megkeresés érkezik hozzánk idős emberektől, akik abban a tévhitben vannak, hogy Kálvin János Presbiteri Misszió a Magyarországi Református Egyházhoz tartozik.

A Magyarországi Református Egyház kétszáz különböző szociális szolgáltatást működtet és országszerte 50 idősek otthonában nyújt magas színvonalú szolgáltatást a hozzá fordulóknak.

Idős testvéreink figyelmébe szeretettel ajánljuk a Magyarországi Református Egyház diakóniai szolgálatait, amelyekről hiteles és megbízható információt az alábbi elérhetőségeken szerezhetnek.

Internet: www. reformatus.hu
e-mail: szeretetszolgalat@zsinatiiroda.hu
Telefonon is szívesen nyújtunk felvilágosítást.
vezetékes telefon: 1/460-07-47
mobil: 30/627-1323 (Czibere Károly, a Szeretetszolgálat vezetője)

forrás:www.reformatus.hu Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó link:http://www.reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1253009026



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2022
Összesen 2009. június 2. óta : 40188258